Hogy segíthetnék neki, hogy többet tudjon pihenni?
Nem is tudom, melyik témakörbe illik leginkább a kérdésem. Van egy közel 4 éves kislányom, aki elég rossz alvó, sokszor megébred, nehezen alszik el, ha nem nyugodtak a körülmények. Korán szokott kelni reggel, 6 körül, óvodaidőben kicsit még hamarabb. (Oviban majdnem mindig alszik, de nem tudom, mennyit.) Szóval még itthon is szoktam altatni ebéd után hétvégén, vagy ha betegség miatt itthon vagyunk. Így kijön a napi 10-11 óra alvás. Viszont az utóbbi másfél hónapban sajnos a felettünk lakók lakásfelújítást csinálnak. (Panelházról beszélünk. :-( ) Kiírták a faliújságra, hogy mikortól kezdik (március közepe), és kérik mindenki szíves türelmét. Mi vagyunk az egyetlen kisgyermekes család a házban és pont mi lakunk alattuk. Ők nem hívnak iparosokat, hanem maguknak csinálják. Ez a legnagyobb gondom, mert így hónapokig húzódik az egész. Egyszer felmentem, nagyon udvariasan megkértem őket, hogy hétvégén, ill. ha itthon vagyunk hétköznap, akkor ebéd után pár óráig nem végezzenek hangos tevékenységet. Nagyon megértő volt a szomszéd, meg is kérdezte, hogy este meddig nem zavarnak a munkálatokkal. Megbeszéltük, hogy esténként fél 9 után már nem csinálják.
És azóta MINDEN ALKALOMMAL, szinte minden délután és este olykor bőven 9 után is csinálják.
Fűrészelés, kopácsolás, tompa kalapálás (mint amikor bútort raknak össze), nehéz tárgyak padlón húzogatása...stb. Nem állandóan, van, hogy 20 percig folyamatosan, aztán 10 perc csend, aztán újra...
K...vára elegem van, pláne, hogy megbeszéltük. Úgy néz ki, ők nem pazarolják a szabadságukat a felújításra, hanem minden nap egy kicsit csinálnak. Ha este 8-kor jut eszébe, akkor kezdi el.
A családom azt mondta, nem pattoghatok, mert tőlünk meg biztosan felhallatszik olykor a hiszti, gyereksírás.
Egy szónak is száz a vége: délután lefekszünk, elhelyezkedünk, látom, hogy csukódik a szeme, erre jön egy adag kopácsolás. Aztán egy adag fűrészelés. Aztán már teljesen éber lesz, felül, beszélget és vége, nem alszik. Délután 5-6 óra felé már kezelhetetlen, annyira álmos. Gyorsan igyekszünk fürdeni, vacsorázni, aztán beájul és az éjszaka közepén mindig felébred, forgolódik. Mindig ez van, ha nem alszik délután. Akkor az éjszakai alvása is sokkal nyugtalanabb.
Létezik vajon olyan füldugó, ami ilyen kicsi gyereknél is használható és tényleg nem hallja tőle ezeket a zajokat? Mert eddig csak olyat találtam, ami mellett pl, a beszédhangok még simán hallatszódnak.
Az, hogy nyolc után ne kopácsojon meg 7-8 előtt sem, rendben van, a többi viszont nem.
Ha minden szarságért állnia kell 3 órát a munkálatoknak (mert egy gyerek nem tud aludni), akkor az életben nem végeznek.
Ezt a kisgyerekes szomszéd nálunk is bepróbálta. Jaj, délután 2 és 5 között alszik a gyerek, ne zajongjunk, mire apa közölte vele, hogy ezt most felejtse el, és nem az ő gyerekének ll a világ. Igaza van, aki álmos,, az tud aludni.
Na én vok az aki maximálisan megért téged! Alattunk 10 hónapig ment Ugyanez. Napuszinten fúrtak. Maguknak ujitottak ők is. Van egy 5évesem ő már bem alszik délben. De akkor is rohadt unalmas volt. Mert én itthon voltam terhesen a Férjem 3müszakban. Persze tuti akkor fúrtak a legjobban amikor éjszakás volt. Mikor hazajöttem a kórházból a most 4honapossal egy hétig megint furás faragás. Azbalatta lakó szolt h most jöttünk haza a kórházból. Nem szégyelli magát.
Két hete felettünk full felujjitaás. Neki állt felvésni a csempéket. A kislányunkra meg a változás jött. Két napg lent voltunk egész nap csak szoptatni hoztam fel. Az este felmentem mert fél tízkor még létrázott meg dübögnek orditoznak.
Erre egyszerűen nincs megoldás csak a költözés kedves kérdező. De én tuti megbolondulok itt ha nem megyünk. 😠
Ó kedves utolsó, részvétem az egész családodnak! Nálunk ugyanezt a lakást 2013-ban már egyszer felújították, az előző tulajdonos csináltatta. Akkor jöttünk haza mi is a kórházból. 2-3 hetes volt a gyermekem. Tudom, milyen a vésés panelben.
Tegnap és tegnapelőtt este 10-kor kezdődött a fűrészelés és a puffogtatás. Kalapált valamit, de nem szegelt, mert ennek más volt a hangja. Fél 11-kor még csinálta. Csak azért nem mentem fel, mert nem akartam egyedül hagyni a gyereket. (Aki mindig megriadt, aztán visszaaludt, aztán megint felriadt, így aztán lett egy újabb szar éjszakánk, végül magától ébredt fél 6-kor sírva. Ennyi. :-( )
Istenem Ennyi paraszt hogy lakhat panel lakásban. !!!!!! Nálunk este nyolckor abbahagyta a munkát. Nekik sürgősen be kell költözni. De ma is egész nap dübög. Gondolom festenek meg lamináltoznak. Na most alattunk felettünk fel lesznek ujjitva a lakások. Remélem habitt laknak normálisan fognak viselkedni. Az alattunk lakok jok.
Meg már ujjitani sem fognak remélem vagy 10 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!