Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan segíthetnék elsős...

Hogyan segíthetnék elsős kislányomnak? A szívem szakad meg érte.

Figyelt kérdés
Nagyon jól kezdődött a suli,volt még az oviból egy nagyon jó barátnője, sűlve -főve együtt voltak, de jött egy új kislány, aki a barátnője utcájában lakik,így látásból ismerte azt a kislányt,és folyton ragaszkodott lányom barátnőjére, és annyira nem akarja,hogy a kislányom is velük legyen, hogy mikor sorba állnak reggel is (akkor ott vagyok, látom) odamegy a kislányom, hogy hadd álljon melléjük, akkor ez a kislány húzza el a Niki barátnőjét,hogy a Niki ne menjen oda hozzájuk.azt mondta a lányom,hogy játszásnál is ezt csinálja. 7lány van az osztályban, így mindenkinek megvan a kis barátnője, így most a kislányom az,akinek soha nem jut pár, és mindig egyedül kullog. Annyira sajnálom. Hiába próbálja mondani,hogy játszanak 3-an, az a kislány hallani se akar róla, a másik meg megy utána. Igaz,még órán egymás mellett ülnek, de mondta a kislányom,hogy pénteken már mondta az a másik lány a barátnőjének, hogy üljön mellé, ő el is ült,a tanár meg visszaültette,hogy ez nem így működik. Annyirassajnálom szegényt, látom rajta,hogy szörnyen bántja.
2015. szept. 15. 09:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz ügy.... mert muszáj valahogy megtanulnia, hogyan álljon ki magáért. Az én lányom is állandóan stresszelt, hogy ki lesz a barátja, ki fogja szeretni stb, én azt mondtam neki, hogy hiába megy egy osztályba az egyik kis barátnőjével, ne csak vele foglalkozzon, hanem próbáljon meg minél többekkel barátkozni. Néhány nap után ő maga mondta, hogy anya tök jó, minél többen vagyunk barátok, annál mókásabban telik a napunk.

Úgy veszem észre, hogy szerencsére a tanító nénik is odafigyelnek pláne így az elején, hogy sok közös játékalkalom legyen, ne csak szabadon eresszék őket aztán ahogy alakul a dolog.... de akkor is meg kell tanulnia, hogy hogyan viszonyuljon az ilyen helyzetekhez. Próbáljon meg kapcsolódni, ne hagyja magát lerázni ilyen könnyen.

Én azt javaslom, próbáljatok több közös dolgot szervezni sulin kívülre, pl együtt játszóztok tanítás után, elhívjátok néha egy délutáni játszásra stb hasonlók. Beszélj anyukával, hátha vevő az ötletre.

Esetleg a tanító nénivel is beszélnék, hogy úgy tűnik a kislányod kezd perifériára szorulni, ő mit javasol, mit lehetne tenni... hátha picit odafigyelne, hogy kapcsolódási pontot teremtsen, erre páratlan számú gyereknél azért vannak pedagógiai stratégiák...

2015. szept. 15. 09:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A fiam nem ismert senkit sulikezdéskor. Gyomorgörcsökkel, hasfájással jártunk iskolába, mert ő utál menni, senkit nem ismer, a többiek meg ismerték egymást nagyrészt. A tanárnővel beszéltem, hogy ő nem az a könnyen barátkozós kisfiú, nem fog magától odamenni senkihez. Azt mondta, hogy ne aggódjak, segíteni fognak neki, nem lesz gond. Csak ő elutasított addig minden invitálást a közös játékra, lassan tudják feloldani őt. Lassan összehozták egy kisfiúval játszani, majd másnap egy másikkal is, szép lassan haladtak vele, ma már semmi gond. A tanárával beszélj, hogy segítsen a kislányodnak, te nem nagyon tehetsz semmit. Tudom, hogy nagyon rossz érzés, én is sokszor sírtam, mikor a fiam már nem látta, annyira sajnáltam.
2015. szept. 15. 11:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz eset. Ez egy átmeneti időszak, nem marad így. Minden át fog rendeződni. Nyugodtan beszélgethet mással is, fiúkkal is, mondd meg neki, próbálkozzon az idegen lányokkal szóba elegyedni, biztos nem kettesével vannak összenőve. Egy új közösség az elején összekuszálódik, aztán újra alakul. Esetleg a tanító néninek mondhatnád a problémát, a normálisabbak figyelnek az ilyesmire, hogy ne sérüljenek nagyon az érzelmek (ültetés, játék, feladatok, stb.).
2015. szept. 15. 16:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Azt javasolnám neki, ne fusson senki után. Gondolja át, ki az, aki neki kedves az osztályból, lehet fiú is, miért ne? Azt a gyereket meghívnám magunkhoz egyik délután, hátha kialakul egy barátság. A hármas barátságok, ahogy én látom, nem működnek ebben a korban, sajnos.. Ezt is meg kell tanulni, hogy annak is van hátránya, ha csak egyvalakihez ragaszkodik az ember.
2015. szept. 16. 10:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem sokat tudsz tenni, beszélgess vele ha igényli, de a tanácsok adása helyett sokkal többet segít, ha csak meghallhatod, hogy hogyan éli ezt meg, és megértően reagálsz. Nem tudod helyette megoldani a szituációt, és azzal ha elmondod mit kéne tennie, vagy mit nem kéne tennie, csak újabb terhet kap, amikor mégsem tudja úgy csinálni, ahogy javasoltad. Én is nehezen fogom vissza magam ilyenkor, az ember önkéntelenül azt hiszi, hogy bölcs tanácsot kell adnia, pedig meghallgatni, és megérteni őt pont elég. Idővel ez a helyzet úgyis változni fog.
2015. szept. 18. 10:46
 6/7 anonim ***** válasza:
kérdező, mi a helyzet azóta?
2015. szept. 24. 23:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Budapesti iskolába jár a kislányod? Vagy ez ilyen általános probléma? Pont a héten láttam egy olyan jelenetet amikor vártam a fiam a suli előtt, hogy jött egy osztály, három kislány egymás mellett jött, a középső fogta az egyiknek a kezét, és amikor meg akarta fogni a másikét is, az visszarántotta és elkezdett vele kiabálni, hogy: "Ne hagyd, ne fogd meg a kezét, ne beszélj vele". :O Nem tudom milyen a kislányod, nem szeret fiúkkal is barátkozni? Nekem is elsős a fiam, náluk pont fordítva van, 7 fiú van az osztályban. De ő mindig is barátkozott lányokkal is, szerencsére. Soha nem azt nézi, hogy fiú vagy lány másik, hanem, hogy jól megvannak-e egymással.
2015. szept. 25. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!