Hogyan segíthetnék kislányomnak székrekedés ellen?
Gyümölcsöket sajnos nem eszik, viszont a gyümölcsleveket megissza, joghurtot is eszik egyszer egy nap.
Kap Laevolac szirupot napi 10 ml-t, és paraffin olajat 3 napja, viszont semmi hatása nincs. Csak a glicerines kúppal tud kakilni!
Kamilla teát is próbáltam, maci kávét is, de ezeket nem szereti!
Segítenétek nekem, mert kezdek lassan megőrülni!
Előre is köszönöm!
mennyi idős a gyerek?
szándékosan visszatartja? vagy nincs is kakilási ingere?
2 éves! Visszatartja a kakit! Kb. 2 hete próbált kakilni, és akkor nagyon kemény volt, és nem is tudta kikakilni! Szerintem azóta fél!
Ja, és kb. 1 hónapja lett szobatiszta!
Hogyan vehetném rá, hogy ne féljen?
Nekem is volt ilyen problémám az elmúlt hetekben a 2 és fél évesemmel. Én nem adtam semmi hashajtót, nálunk a körte- és a baracklé elég volt. Mi most kezdtük a szobatisztasággal próbálkozni, nem sok sikerrel, mert éppen most a székrekedéssel szenvedtünk.
Ne adj neki (sok) kenyeret, kekszet, csokit, banánt, kakaót! Én most ezeket kiiktattam egy időre.
A paraffin olaj helyett adjál neki olivaolajat (kenyeret is megkenheted vele vagy az ételébe kevered.)
Illetve valami jutalmat találj ki neki, amivel össze tudja kötni a kakilást, hátha átfordul sikerélménybe, mert hiába adsz enki szájon át bármit is, ha ő visszatartja.
Köszi a válaszokat! Nem eszik egyáltalán kenyeret, csokit, banánt! Tésztát és rizst most egyáltalán nem adok neki!
Mivel tudnám "lekenyerezni"? Mondtam már neki, hogy kap cserébe ajándékot, akármit amit szeretne. Megígéri, hogy kakilni fog, de amikor odakerül a sor, akkor elfut, és őrjöng, hogy ő nem kakil. És sikerül is neki mindig visszatartani. Pszichésen lehet ez nála? Nemrég költöztünk (2 hónapja) és a szobatisztaság miatt? Vagy mitől?
De amúgy jókedvű, a hasa sem fáj, egész nap játszik, csak valahogy mintha neki soha nem kéne kakilni!
Szia!
Mi is hasonló gondokkal küzdöttünk 2 évesen. Itt egy válaszom ezzel kapcsolatban (az első válaszoló vagyok.
Remélem tudtam segíteni!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Szia!
Köszönöm Neked is a választ! Akkor kipróbáljuk a homeós bogyókat is! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy mellé lehet neki Mira vizet adni? Mert akkor megpróbálnám mindkettőt!
Köszönöm mindenkinek a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!