Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy segíthetnék szorongó...

Hogy segíthetnék szorongó kisfiamon?

Figyelt kérdés
A szituáció röviden:otthon semmi baj,semmi baja és nem fáj semmije.namost ha eljön a reggel és menni kell az oviba akkor egyből fáj mindene és nem akar menni oviba.csúnyákat mondanak eki és néha bántják is.sajnos próbáltunk erről beszélni vele de nem akar megnyílni nekünk.próbáljuk bíztatni hogy védje meg magát de semmi.már nem tudjuk mit csináljunk mit mondjunk neki.sajnos olyan kis lelkizős ő is.mit tanácsoltok?
2017. ápr. 18. 14:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

teljesn megértem a fiad. hiszen irod hogy bántják és csúnyákat mondanak..! igy persze hogy szorong és nem akar menni. az első ilyennél már óvónőkhöz fordultam volna.

Miért piszkálják..??

2017. ápr. 18. 14:16
 2/12 A kérdező kommentje:
Ovónőkkel beszéltem de a válasz az volt hogy ők nem látnak és nem vettek észre semmit.olyanokat mindanak neki hogy ő buta,a szellemek bántják a gyerekeket,meg lökdösik és egyszer bele is rúgtak.ennyiről tudok. 😢
2017. ápr. 18. 14:21
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem akarok okoskodni, de nem gondolkoztál esetleg egy másik ovin?

Sajnos ismerek olyan kisgyereket, akit piszkáltak, és bár nem vokálisan tikkel, de látványos még így is.

2017. ápr. 18. 14:32
 4/12 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy idén elköltözünk saját házba és félek ha ovit váltanánk az még jobban megviselné.plussz a férjem is ellenzi az oviváltást.említettem az ovónőknek de ők sem tartják jó ötletnek.nem tudom mit csináljak 😟
2017. ápr. 18. 14:37
 5/12 anonim ***** válasza:
ha nektek nem nyílik meg akkor pszichológus majd oviváltás.
2017. ápr. 18. 14:55
 6/12 A kérdező kommentje:
A nevelési tanácsadót javasolták nekünk.említettem a kisfiamnak hogy menjünk át egy másik oviba de hallani sem akar róla.azt mondja nem akar másik oviba menni.de ez sem állapot.
2017. ápr. 18. 14:59
 7/12 anonim ***** válasza:

Próbáld ki, hogy épp aktuális menő mese / játék mintás ruhát veszel neki, sapit vagy amit szeretne.

Pár ovis társát akiről mesélt már, elhívni játszóra fagyizni nasizni. Lehet könnyebben beilleszkedik majd.

2017. ápr. 18. 15:32
 8/12 anonim ***** válasza:
De kik mondják neki, hogy buta és a szellemek bántják a gyerekeket? Az óvónők vagy a gyerekek? Ha a gyerekek, akkor a piszkáló gyerekek szüleivel esetleg kedvesen beszélgetni?
2017. ápr. 18. 16:19
 9/12 A kérdező kommentje:
A gyerekek.pontosan nem tudom melyik gyerek így nem tudom melyik szülővel beszéljek
2017. ápr. 18. 16:30
 10/12 anonim ***** válasza:

Az a helyzet hogy sok esetbe tényleg nem hallják vagy látják ezeket az óvónők.

Nézd, a nevelési tanácsadót felkeresni nem ciki dolog. A kisfiad érdekében be kell mennetek, mivel nektek nem nyílik meg úgy, de ott meg fog, és kiderül, mitől szorong még, terápiával helyre pakolható a kis lelke. De ehhez tényleg lépni kell és oké, hogy nem akar elmenni az oviból, de sajnos ezt nem neki kell eldöntenie, hanem nektek. Egy oviváltás önmagában nehéz, ahogy egy költözés is, de a közeg az a nem mindegy...

2017. ápr. 18. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!