Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért viselkedik így az 5...

Miért viselkedik így az 5 éves fiam? Hogy segíthetnék neki?

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves fiam. Alapvetően egy aranyos, okos, érzékeny, kedves kisfiú. Ha csak egyedül van vele az ember, nincs is semmi gond. De ha már még egy felnőtt van a közelben, akkor mintha megőrülne. Pl. ha velem van otthon, remekül megvagyunk, játszunk, olvasunk, mesét nézünk, stb. De ha megérkezik a nagypapa, akkor elszabadul a pokol: megharapja a karját (volt hogy vérzett), bunyóznak (ami egy darabig normálisan folyik, de aztán elveszti a fejét, és tiszta erőből üti-vágja a papát),és úgy egyébként durva. Nem tartom jó ötletnek ilyenkor visszaütni őt, de mi mást lehet tenni? Tanácstalan vagyok.

Más dolog. Szerettük volna, hogy járjon valami sportra. Először az oviban kezdett focira járni, de mivel ő nem egy közösségi gyerek (a többi gyerekkel szemben ő nem mer a labda után futni), és nem sikerül mindig gólt rúgnia, nem akart tovább járni.

Utána elvittük kempó edzésre. Érdekli a harcművészet, szeret kiabálni, ráfér az önuralom, gondoltuk az jó lesz. Két edzést is megnéztünk, de nem volt hajlandó részt venni. Ott is félt, mivel sokan voltak, hangoskodtak. Szóval ő csak otthon nagylegény, oviban vagy más közösségben visszahúzódó, mást előreengedő típusú gyerek.

Ha valakinek hasonló típusú gyermeke van, nagyon örülnék, ha mesélne vagy tanácsot adna, hogy mit tegyünk.

2016. febr. 24. 16:00
 1/5 anonim ***** válasza:
22%

Az durva, hogy a nagyapját többször is megharapta. Anyám mesélte, hogy 4 évesen egyszer én is megharaptam, de nagyon elvert szíjjal, és soha többet nem tettem ilyet.

16 F

2016. febr. 24. 16:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Engem anno az anyukám kétszer vert el fakanállal. Máig fájó emlék, és nem is alakult ki köztünk bizalmi kapcsolat. Na én ezt szeretném elkerülni a saját gyerekemnél.
2016. febr. 24. 16:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az úszás lenne neki jó akkor. Én a nagypapa helyében visszaadnám, neki kell, nem neked. Jó lesz egyszer rádöbbennie, hogy nem teheti ezt a papával.
2016. febr. 24. 16:46
 4/5 anonim ***** válasza:
93%

Az elsőre ne figyelj, kérdező, kb. mindenhol azt ecseteli, hogy őt verték, és ezt tartja megoldásnak is. Idióta.

Válasz: olyan sportot keress, ahol egyedül, vagy kis csoportban vannak, az úszás, pl. jó (lehet), de az is jó, ha ismerős kissráccal együtt mennek, talán akkor bátrabb.

2016. febr. 24. 17:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Nézz youtube-on Vekerdy videókat, beszél ilyen problémákról is. Nagyon hasznos. Én sok gyereknevelési dilemmára így találtam meg a megoldást.
2016. febr. 25. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!