3 kisgyermes anyukák, akiknél a nagyok is még kicsik (pl. ovisok vagy kisiskolások), dolgoztok vagy nem dolgoztok? Miért?
Inkább te gyártasz kifogásokat kérdező. Tudod, az együtt játszást meg lehet ám oldani utcabeli gyerekekkel, meg a a játszótéren is. Bár tudom így kényelmesebb nektek,nem kell foglalkozni a gyerekkel. Bár ebben az esetben nem találó a gyerek nevelési támogatás kifejezés, inkább anya otthonmaradási segélynek kellene nevezni.
Én is 6 évesen kerültem közösségbe. Nagyon jó volt így, anya otthon volt, foglalkozott velem, nevelt, én játszottam az utcabeliekkel,átjárkáltunk egymáshoz, játszótereztünk stb. Mire közösségbe kerültem boldog és kiegyensúlyozott gyerek voltam, aki hála az édesanyja nevelésének megelőzte kortársait szociális érettségben és szókincsben. Az óvoda a dolgozó anyák megoldása kellene hogy legyen, nem olyanoké, akik nem igazán akarnak a gyerekükkel lenni.
16 nagyon cuki ferj vagy, hogy igy latod, de a dolgozo edesanyak is lehetnek ugyanolyan szereto felesegek es jo snyak csak nekik sokkal nehezebb. Nekikugy kell jol csinalni az anyasagot, hogy dolgoznak is mellette, marmint a haz koruli teendoiken kivul is, hogy a csaladi kasszahoz IS hozzajaruljanak. Mindig konnyebb egy haztartasbeli nonek VAGY egy gyerek nelkuli dolgozonak, mint egy olyan nonek, aki MINDKET fronton helyt all. En oket tisztelem a legjobban!
Es nagyon sokan vannak, le a kalappal a dolgozo es mellette klassz edesanyak elott.
Feleségem ott hagyta az első gyermekünk születése után a munkahelyét és több mint 11 évig DOLGOZOTT itthon a 3 gyermekünkkel, a legkisebb iskoláskoráig és mindnyájan hálásak vagyunk neki érte
Az más ha dolgozott otthonról, de ha csak heverészett takarítgatott, tette a semmit, gyerekeit óvodába vágta, és eltartatta magát akkor téged jól kihasznált az asszonka...ő jól elhevergetett ingyen.
Honnan ez a rosszindulat...
Van úgy, hogy máshogy nem lehet megoldani a dolgokat, csak a gyettel.
Pl: külföldön dolgozó férj, kisváros ahol nincs lehetőség részmunkaidős állásra, segítség nélkül.
"16 nagyon cuki ferj vagy, hogy igy latod, de a dolgozo edesanyak is lehetnek ugyanolyan szereto felesegek es jo snyak csak nekik sokkal nehezebb."
És ezért az esetek túlnyomó többségében ez nem is sikerül. Kivételt képez ez alól az, akinél erőteljes segítség van a háttérben. Akár fizett (babysitter), akár nem fizett (nagyszülő). De véleményem szerint egy dolgozó nő, aki csak azért dolgozik, h "ne az adófizetők pénzén élősködjön", tehát anyagilag nincs a család a fizetésére rászorulva, a lehető legfontosabbtól fosztja meg a gyermekét, és ez a vele tölött idő. Amit sem egy jólképzett babysitter, sem egy nagyi nem képes kompenzálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!