Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 kisgyermes anyukák, akiknél...

3 kisgyermes anyukák, akiknél a nagyok is még kicsik (pl. ovisok vagy kisiskolások), dolgoztok vagy nem dolgoztok? Miért?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 24. 15:37
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Amúgy nekem is 3 van, 2 nagy kisiskolás, a legkisebb ovis, én is a kicsi iskoláskoráig tervezem, h itthon leszek. Nagyjából az a helyzet, mint a 3.-mas válaszolónál, mintha magamat olvasnám.
2017. ápr. 25. 16:04
 12/21 anonim ***** válasza:
21%

Inkább te gyártasz kifogásokat kérdező. Tudod, az együtt játszást meg lehet ám oldani utcabeli gyerekekkel, meg a a játszótéren is. Bár tudom így kényelmesebb nektek,nem kell foglalkozni a gyerekkel. Bár ebben az esetben nem találó a gyerek nevelési támogatás kifejezés, inkább anya otthonmaradási segélynek kellene nevezni.

Én is 6 évesen kerültem közösségbe. Nagyon jó volt így, anya otthon volt, foglalkozott velem, nevelt, én játszottam az utcabeliekkel,átjárkáltunk egymáshoz, játszótereztünk stb. Mire közösségbe kerültem boldog és kiegyensúlyozott gyerek voltam, aki hála az édesanyja nevelésének megelőzte kortársait szociális érettségben és szókincsben. Az óvoda a dolgozó anyák megoldása kellene hogy legyen, nem olyanoké, akik nem igazán akarnak a gyerekükkel lenni.

2017. ápr. 25. 16:14
 13/21 A kérdező kommentje:
Rendben, ez a te véleményed, én ezzel nem értek egyet, nem mindenki gondolkozik ugyanúgy. De így szép a világ, h mások vagyunk :)
2017. ápr. 25. 16:17
 14/21 anonim ***** válasza:
En itthon vagyok meg. Igaz nalam a legnagyobb 5 eves, kozepsos, a legkisebb meg csak feleves. Szeretnek visszamenni dolgozni, tervezem is, de oszinten szolva nem tudom hogy fogjuk megoldani. Ha a kicsi 2 eves koraban megyek vissza: lesz egy iskolasom, egy ovodasom es egy bolcsodesem. Az iskolasnak es voszinuleg az ovisnak hetetnete nehany kulonora. Budapesten elunk, a fel napunkat kocsiban fogjuk tolteni, az osszes gyereket 3 kulonbozo intezmenybe be, aztan munkaba be, majd ertuk vissza, mulonorokra vinni es aztan haza. A munkahelyem nagyon nem rajong a reszmunkaidoert, konyorogni kell a 6 oras munkarendert, de igazabol amellett is eleg nehez ezt osszehozni. Semmilyen nagyszuloi segitseg nincs, szoval valaszthatom meg azt, hogy a fel fizetesemet arra koltom, hogy valaki hazakisergesse a gyerekeimet es en meg este puszit tudjak csak adni. Ez se jo. De oszinten szolva igy is 5 eve vagyok itthon, hiaba tanulok is mellette, meg neha picit dolgozom, de hianyzik a rendes munka is. Nehez ez.
2017. ápr. 26. 15:47
 15/21 kokohoho ***** válasza:
86%
Mi csak egymásnak voltunk és a gyerekeinknek meg csak mi,,,, nem voltak segítő nagyszülők, meg rokonok. Feleségem ott hagyta az első gyermekünk születése után a munkahelyét és több mint 11 évig DOLGOZOTT itthon a 3 gyermekünkkel, a legkisebb iskoláskoráig és mindnyájan hálásak vagyunk neki érte. Mielőtt bárki is lelustázná, nem ismerek nála szorgalmasabb embert (magamat is beleértve). Már a legkisebb is elmúlt 20 éves és valószínűleg jól csináltunk valamit, mert mind 3-an boldog, teljes életet élő, egészséges gondolkodású, becsületes felnőttek lettek. Ha ez csak egy kicsit is annak köszönhető, hogy a nap 24 órájában volt gondos anyjuk, aki odafigyelt rájuk úgy, hogy nekem is volt szerető feleségem, hát akkor nagyon megérte.
2017. ápr. 30. 20:28
 16/21 anonim ***** válasza:
68%

16 nagyon cuki ferj vagy, hogy igy latod, de a dolgozo edesanyak is lehetnek ugyanolyan szereto felesegek es jo snyak csak nekik sokkal nehezebb. Nekikugy kell jol csinalni az anyasagot, hogy dolgoznak is mellette, marmint a haz koruli teendoiken kivul is, hogy a csaladi kasszahoz IS hozzajaruljanak. Mindig konnyebb egy haztartasbeli nonek VAGY egy gyerek nelkuli dolgozonak, mint egy olyan nonek, aki MINDKET fronton helyt all. En oket tisztelem a legjobban!

Es nagyon sokan vannak, le a kalappal a dolgozo es mellette klassz edesanyak elott.

2017. máj. 2. 15:12
 17/21 anonim ***** válasza:
60%

Feleségem ott hagyta az első gyermekünk születése után a munkahelyét és több mint 11 évig DOLGOZOTT itthon a 3 gyermekünkkel, a legkisebb iskoláskoráig és mindnyájan hálásak vagyunk neki érte

Az más ha dolgozott otthonról, de ha csak heverészett takarítgatott, tette a semmit, gyerekeit óvodába vágta, és eltartatta magát akkor téged jól kihasznált az asszonka...ő jól elhevergetett ingyen.

2017. máj. 2. 15:18
 18/21 anonim ***** válasza:
75%

Honnan ez a rosszindulat...

Van úgy, hogy máshogy nem lehet megoldani a dolgokat, csak a gyettel.

Pl: külföldön dolgozó férj, kisváros ahol nincs lehetőség részmunkaidős állásra, segítség nélkül.

2017. máj. 2. 15:59
 19/21 anonim ***** válasza:
18%
utolsó, mindenki annyi gyereket szüljön amennyit bír is nevelni anélkül hogy az adófizetőkön élősködjön.
2017. máj. 2. 16:10
 20/21 anonim ***** válasza:
48%

"16 nagyon cuki ferj vagy, hogy igy latod, de a dolgozo edesanyak is lehetnek ugyanolyan szereto felesegek es jo snyak csak nekik sokkal nehezebb."

És ezért az esetek túlnyomó többségében ez nem is sikerül. Kivételt képez ez alól az, akinél erőteljes segítség van a háttérben. Akár fizett (babysitter), akár nem fizett (nagyszülő). De véleményem szerint egy dolgozó nő, aki csak azért dolgozik, h "ne az adófizetők pénzén élősködjön", tehát anyagilag nincs a család a fizetésére rászorulva, a lehető legfontosabbtól fosztja meg a gyermekét, és ez a vele tölött idő. Amit sem egy jólképzett babysitter, sem egy nagyi nem képes kompenzálni.

2017. máj. 2. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!