Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisiskolások szülei: "nálatok"...

Kisiskolások szülei: "nálatok" is kötelező az iskolában minden ételt megenni?

Figyelt kérdés

Vagy csak mi fgotunk ki ilyen vaskalapos tanító nénit?

A kislányom egyáltalán nem válogatós, de a menzaételért (ovi, most az iskola) nincs oda, ettől függetlenül eszik belőle. De van 3-4 étel (és nem több), amihez nem nyúl - itthon sem, ezeket egyszerűen nem szereti.

De a tanító néni kötelezi rá, hogy megegye, pontosabban csak kötelezné, mert a lányom nem eszi. Szerinte ezt nem szabad ráhagyni egy gyerekre. Szerintem meg nem szabad ráerőltetni.

Nem küldtem/küldök neki helyette másik ételt, nem eszik helyette édességet, ha nem eszi az egyik ételt (mert ugye leves is van meg második is), akkor annyit evett, majd eszik uzsonnát.

Mik a szokások?

2012. okt. 11. 18:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
"Kedves"Tanár néni!Bocs,nem tudok semmi okosat tanácsolni esetleg talán megkérném a kicsit,hogy egyetlen kanállal egyen,ne többel!ha nem ízlik hagyja ott!Semmi képen nem erőltetném én sem!
2012. okt. 11. 18:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyerekre nem lehet ráerőltetni az ételt. Az egyik nekem is válogatós, így tudom. Ha nem eszik, nem eszik. Gondolom ha nagyon éhes lenne megenné. Éhen meg nem hal, akkor sem ha csak az egyikből eszik :) Nálunk az oviba szóltak mindig, hogy nem eszik mindig. Mondtam, hogy tudom, nem tudok vele mit csinálni.
2012. okt. 11. 18:32
 3/13 A kérdező kommentje:

Engem nem zavar, hogy nem eszi, mert szerintem mindenkinek van olyan étel, ami nem ízlik. De olyan felháborodás volt ebből, hogy mi az, hogy ráhagyom?

Nem fog enni egy kanállal sem, az iskolában ugye még büdös is van mellé (nagyüzeni konyhaszag).

Ráadásul kibukott, hogy "mert a szülők ilyenkor becsempésznek ételt a gyerekeknek" - de én nem küldök pótebédet.

És a 6 év alatt egyszer sem halt még éhen :)

2012. okt. 11. 18:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

hát, én balhét csapnék... még másik suliba is képes lennék elvinni egy ilyen miatt. De ez én vagyok :)

Képzeld, milyen vaskalapos lehet tanórán.

2012. okt. 11. 18:45
 5/13 A kérdező kommentje:

Nemcsak képzelem, hanem naponta tapasztalom...

Alig hiszem el, amiket a gyerek(ek) mesél(nek) - de egymástól függetlenül ugyanazokat a dolgokat mondják.

Pl. kötelező mindenkinek levenni a pulóvert, nem ülhetnek abban - pedig szerintem el tudja dönteni egy ekkora gyerek, hogy melege van-e vagy fázik.

Kötelező kockapipát tenni, a kerek aljú nem jó.

Ráírta a kislányom az egyik rajzán a boltra mint cégér, hogy "PÉKSÉG", leszidta érte a tanár néni, mert tilos bármit ráírni a rajzra (de miért? és honnan tudta volna a gyerek?).

2012. okt. 11. 19:07
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan rég volt együtt a férjével...:))))Már ha van neki egyáltalán!!!Szólni kell a felettesének!!!!!
2012. okt. 11. 19:11
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Valóban érdekesek az általad említett dolgok. A kocka pipát még valamilyen szinten megértem. Legyen minden szabályos (bár én pl. a kettest nem tudtam úgy lerajzolni még az első gyereknél, hogy az szabályos legyen a kockában, a gyerek meg nyávogott, hogy ezt a sort így nem tudja folytatni :D )

A pulcsival magam is bajban lennék, mert ha mindenki más pólóban van és hosszúban.. egy gyerek is lehet fázós.

Nem próbáltatok még beszélni a tanárral? esetleg többen?

2012. okt. 11. 19:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű a tanárnéni mindent megeszik amit elé raknak, és nincs olyan étel amit ne kedvelne..ezt pl megkérdezném tőle, csak úgy kedvesen, nem kötekedően.

A pulóveres dolog és a pékség elég kiakasztó. Nem katona neveldében vannak. 6/7 éves gyerekekről van szó. Én nem hagynám ebben az iskolában a gyerekem, ha lenne hová vinni.

2012. okt. 11. 19:27
 9/13 A kérdező kommentje:

Próbáltunk vele igen udvariasan, de határozottan beszélni, ennek lett az eredménye a "helytelen ráhagyni a gyerekre ezeket". Mint kiderült, mi szülők ezzel akadályozzuk abban a gyereket, hogy a kötelességeit teljesítse.

Igazából megbeszélni semmit nem lehetett vele, csak hajtogatta a maga nézeteit, kompromisszumra semmilyen téren nem volt hajlandó. Azóta nem adok pólót a kislányomra, hanem mindig vékony pulcsit (is).

És a kislányunk még különc is, mert az üvegét a táskájában akarta hagyni, nem a közös polcra tette.

Azt hiszem, ezen a ponton tört ki belőlem a nevetés - valamiért nem sikerült szégyenemben elsírnom magam.

Meg haza akarta küldeni a fogast, mert a közepes gyerekfogas (116-os kabáthoz) nem jó, csakis felnőtt fafogas hozható be. Amire nem megy rá a kabát.

És még csak október van...

2012. okt. 11. 20:23
 10/13 anonim ***** válasza:
88%
Az évfolyamban nincs másik osztály ahova járhatna? Vagy másik suli?
2012. okt. 11. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!