Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy is van ez a kötelező...

Hogy is van ez a kötelező ovibajárás a 3. életévtől? Az ovi és a bölcsivezető mást-mást mondott.

Figyelt kérdés

A fiam jövő februárban tölti a 3-at, most bölcsis, akkor év közben automatice átkerül majd oviba?

(amúgy úgy terveztem, hogy majd jövő ősszel 3,5 évesen kezdené az ovit)

2012. szept. 27. 10:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Kisfiam áprilisban tölti a 3.-at,most bölcsis és ő majd jövő ősszel kerül át oviba,azt hiszem csak a januárig született gyerekeket veszi át évközben oviba.
2012. szept. 27. 10:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem kerül át a fiad automatikusan oviba, majd szeptembertől, ha beiratod.
2012. szept. 27. 10:24
 3/7 anonim ***** válasza:

jövőre kell beiratnod, és majd jövő ősszel fogja kezdeni.

a 3 éves kortól kötelező ovikezdés az (ha tényleg bevezetik), 2014-től lesz.

2012. szept. 27. 10:50
 4/7 anonim ***** válasza:

sehogy, 5 éves kortól kötelező az ovi!

ha jelentkeztetek tavasszal az oviba és van hely akkor átveszik ha szeretnéd. ha nem jelentkeztetek akkor nem is vehetik át, majd májusban jelentkezel és mehet oviba szeptemberben :)

amúgy szerintem is hagyd ebben a tanévben bölcsibe mert így azzal a csoporttal fejezi be az ovit amivel kezdi. ha átviszed akkor ugye valamikor ismételni fog és valószínűleg törés lesz neki :(

2012. szept. 27. 11:39
 5/7 A kérdező kommentje:
most 5 éves kortól kötelező ez igaz, de közben megtaláltam a jogszabályt is, hogy 2014-ben vezetik be, hogy az év szept 31ig betöltött 3 éves gyerekeknek lesz kötelező az ovi.
2012. szept. 27. 12:31
 6/7 anonim ***** válasza:

igen, de most 2012 van!

a fiad 1013 februárban lesz 3 éves és a kérdésed, hogy 2013 februárban vagy 2013 szeptemberben menjen-e oviba.

tehát téged nem érint az új törvény így se úgy se...

2012. szept. 27. 12:36
 7/7 A kérdező kommentje:
A kérdést délelőtt 10-kor tettem fel amikor hazaértem az oviból/bölcsiből és AZÓTA megtaláltam a hivatalos közleményt. Ergo én is rájöttem :)
2012. szept. 27. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!