Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az még helyén van épphogy 3...

Az még helyén van épphogy 3 évesen, hogy a saját játékát nem meri elkérni, hanem engem húz oda?

Figyelt kérdés

Olyan zavaró amúgy, hogy direkt ma vettem a gyereknek homokozó szettet, mert nem otthonról indultunk játszótérre, erre rittig aznap vannak olyanok, akik játék nélkül hozzák a gyereket és kérincsélnek.

Oké, tanítgatom is a gyereket az adok kapokra, ő is szokott máséval játszani és fordítva.

Ma kicsit jobban idegesített a helyzet, hogy ott ücsörög csendben vödörrel stb lapát nélkül.

Kicsit hagytunk mást vele játszani, de elnézve a homokot kézzel markolászo gyerekem, úgy hogy direkt vettem neki lapátot is, kicsit ment fel bennem a pumpa. Szóltam, hogy már elkérheti, nem mártírkodni kell

De nem megy oda, csendben várakozik, aztán fogja a kezem, hogy menjünk oda együtt. Szépen elkértük, kapott mástól.

A nagyobbak meg persze szétszednék, ha nem lennék ott. Elakarták kérni a kisteherautóját, gyermekemnek nem tetszik ha odaad vmit hogy utána kiközösítik és pl az autójával játszanak, vele nem, igy nem adta oda és ezért homokkal akarták leszórni, csak megelőztem őket és határozottan szóltam rájuk, hogy figyelek ám!

De lassan oviba megy, most bölcsis.

Mi lesz így vele??

Vagy nem kell félteni, majd megtanulja?

Szegénykém néha meg pont fordítva, a hintához is megpakolva megy, nem meri letenni a labdát sem

Hogyan segíthetem?

2017. ápr. 4. 22:30
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Azt látom, hogy sokan félreértenek.

Nálam egyenlő a kettő.

Amikor azt írom, hogy elveszik a játékát, természetesen nem a játékért aggódok, hanem a gyerekemért. Az zavar már nagyon hogy sok hülye szülő, 1.nem hoz játékot a sajátjának, 2.még ők is kérincsélnek! Most is apuka nyarvogott nekem hogy ugye nem baj ha a gyereke kicsit megy az én gyerekem motorjával.

Hát erre mit mondjak??kicsit rákényszerülök hagyni mert aztán meg az én gyerekem is játszik más akármilyével.

Csak nálunk kicsit egyoldalu kezd lenni az egész. Mintha én látnám el a játszoteret, mert én ma pl a munkahelyemre is becűgöltem a labdát meg mindent, hogy legyen a gyerekemnek du-ra.más meg hanyag trehány, mit érdekli hogy csak a csupasz gyereket hozza a játszotérre.

Mindig megvédem a gyerekem, segitek neki bármit visszaszerezni, itt arrol van szo, mi lenne vele ha nem vagyok ott??pl ovi hogy tanítsam, mire tanítsam? Mert az sem állapot hogy inkább nem mer a saját játékával játszani, mert inkább eldugja a táskámba

2017. ápr. 5. 18:59
 22/22 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok. Hát, a kevesebb néha több, ahogy a mondás tartja. Ez most rátok is igaz. Én akkor vittem bőröndnyi játékot a játszótérre, amikor a kisfiam rá volt kattanva a rózsaszínre és mindent kislányokkal kellett cserélgetünk. Szóval megvolt a kölcsönkéreetős rész, utánna jött az irígység, aztán a nem játszanak vele a nagyok, most pedig az ő nem játszik xy-al korszak van (szeptemberben kezdtük az ovit) Mindegyiknél terelgetni kell egy kicsit, én is várom a következőt.

Ovi előtt nem tehetsz többet, mint erősíted benne, ha gondja van, nyugodtan szóljon a felnőtteknek+erősíted az önbizalmát, de ez egyébként is alap, a kis harcait úgyis meg kell vívnia. Te pedig megmutatod neki, hogyan kell kölcsönadni vagy nem odaadni a játékot veszekedés nélkül.

Most lehet jobban járnátok, ha kevesebb játékot vinnél, mert szegény akkor így csak őrködik felettük. Ha olyan kéri a játékot, akivel tudnának játszani, akkor azért próbálnám rábeszélni egy cserére, de ha nem enged, akkor nem. A másik szülőnek is meg kell értenie.

2017. ápr. 5. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!