Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az még helyén van épphogy 3...

Az még helyén van épphogy 3 évesen, hogy a saját játékát nem meri elkérni, hanem engem húz oda?

Figyelt kérdés

Olyan zavaró amúgy, hogy direkt ma vettem a gyereknek homokozó szettet, mert nem otthonról indultunk játszótérre, erre rittig aznap vannak olyanok, akik játék nélkül hozzák a gyereket és kérincsélnek.

Oké, tanítgatom is a gyereket az adok kapokra, ő is szokott máséval játszani és fordítva.

Ma kicsit jobban idegesített a helyzet, hogy ott ücsörög csendben vödörrel stb lapát nélkül.

Kicsit hagytunk mást vele játszani, de elnézve a homokot kézzel markolászo gyerekem, úgy hogy direkt vettem neki lapátot is, kicsit ment fel bennem a pumpa. Szóltam, hogy már elkérheti, nem mártírkodni kell

De nem megy oda, csendben várakozik, aztán fogja a kezem, hogy menjünk oda együtt. Szépen elkértük, kapott mástól.

A nagyobbak meg persze szétszednék, ha nem lennék ott. Elakarták kérni a kisteherautóját, gyermekemnek nem tetszik ha odaad vmit hogy utána kiközösítik és pl az autójával játszanak, vele nem, igy nem adta oda és ezért homokkal akarták leszórni, csak megelőztem őket és határozottan szóltam rájuk, hogy figyelek ám!

De lassan oviba megy, most bölcsis.

Mi lesz így vele??

Vagy nem kell félteni, majd megtanulja?

Szegénykém néha meg pont fordítva, a hintához is megpakolva megy, nem meri letenni a labdát sem

Hogyan segíthetem?

2017. ápr. 4. 22:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
51%
A bölcsibe hogy védi meg magát nélküled?
2017. ápr. 4. 22:34
 2/22 A kérdező kommentje:

Honnan tudjam?

A gondozók szerint megvédi a játékát, nem adja oda, nagy háborúk szoktak lenni.

Csak épp még én nem láttam ilyet soha...!

A két nagy srácot is ugy próbálta leszerelni, hogy egyiknek eldobta a lapátot, aki ugrott érte, a másiknak meg meglökött egy"állványt" igy odacsődültek a nagyok azzal játszani.

Figyelemelterelést alkalmaz.

SOHA nem láttam olyannak, ahogy a gondozók leírják.

2017. ápr. 4. 22:47
 3/22 A kérdező kommentje:

*figyelemeltereléssel védte meg a teherautóját két nagyobb sráctól.

Holott szivesebben játszott volna velük.

De tudja ha viszik az autot, őt ejtik.

Olyan jó lenne ha nem a csalodalás lenne neki a játszoterezés/óvoda

2017. ápr. 4. 22:53
 4/22 anonim ***** válasza:
34%

Honnan tudjad-beszélgess a gyerekkel meg a gondozónőkkel.

Nem is nagyon fogod olyannak látni, a legtöbb gyerek másképp viselkedik a szülőkkel és azok jelenléte nélkül.

2017. ápr. 4. 22:53
 5/22 anonim ***** válasza:
14%
Egyébként te is megvédhetnéd a gyerekedet, ha látod, hogy piszkálják. Adsz nekik egy gyengébb pofont, ne annyira, hogy mentő jöjjön, de azért vegye észre magát.
2017. ápr. 4. 23:03
 6/22 A kérdező kommentje:

Megvédem persze.ma a homokszórás elől, tegnap meg egy bunyós gyerek elől mentettem.

Nem egyszer beszéltem már erről a gondozókkal, teljesen más a meglátásuk.mintha nem is ugyanarról a gyerekről lenne szó. Hogy hinném én azt el?

2017. ápr. 4. 23:14
 7/22 anonim ***** válasza:
68%

Én sem hittem a gondozóknak a gyerekem viselkedését illetően. Nem is mondtak igazat.

Ülj oda az ajtó elé negyed órát, kihallatszik, mi történik.

A konfliktushelyzetből kiemelik a játékot ilyenkor, nálunk az új helyen erre nagyon figyelnek. Az új helyen senki nem ferdít, itt is hallgatóztam.

2017. ápr. 5. 05:51
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

3 évesen még nem a konfliktuskezelés nagymestere. Nem tudom mit vársz tőle.

Én alapból elhajtottam volna azokat a kis majmokat. Az ő viselkedésükkle volt gond. Miért kell mindenkinek kölcsönadnia a játékokat? Te mindenkinek odaadnád a telefonodat pl?

Ha van lennt olyan akivel szivesen játszik a fiad, akkor mondhatod, hogy adja kölcsön, de mikor te is tudod, hogy kihasználják, ő is, akkor miért nem segítessz neki?

A bölcsiben gondolom a nagyobbak közé tartozik. Tőlük lehet jobban meg tudja védeni magát. A nagyobbaktól tart az enyém is.

Az pedig szerintem egyáltalán nem gond ha felnőtt segítségét kéri?

2017. ápr. 5. 07:26
 9/22 anonim ***** válasza:
75%

*a kisebbektől megvédi magát, a nagyobbaktól tart

*.

2017. ápr. 5. 07:28
 10/22 anonim ***** válasza:
29%
Hiába pontoztok le, ha ez így hagyva lesz, akkor mindig ki lesz közösítve, zárkózott lesz, és még sorolhatnám, hogy ebből mi következik. Le kell állítani az ilyen kis kötekedő gyerekeket. Képzelem szegényeknek milyen szüleik lehetnek, hogy így viselkednek. Gondolom mindennapos az agresszívitás náluk.
2017. ápr. 5. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!