Kislányom még mindig csak a pépes (vagy enyhén darabos) kajákat hajlandó enni, pedig már 16 hós! Ötletek?
szerintem ne izgulj. még lehet kell neki egy pár hónap.
kisfiam is 16 hós. ő igaz már eszik rendesen, de még mindig szoktam neki külön főzelékeket csinálni mert abból többet eszik mint a mi kajánkból. gyümölcsöt ő is csak pépesítve eszi meg, hiába adok neki almaszeletet nem kéri. reszelve pedig imádja. zöldséget meg semmit nem eszik:(
remélem ha nagyobb lesz azért ez még javul.
bocs hogy nagyon nem tudtam segíteni de nem vagy egyedül:)
8 fog nem sok. Etesd pépessel, és külön alkalommal, pl. uzsi, tízórai - mintha játék lennne tedd le az etetőszékébe, aés adj neki két - három kis puha almadarabot, vagy pár szem friss zöldborsót. Tégy magadnak is! Mutasd, hoyg te megeszed, de ne mondd, h egye meg! Inkább etesse a macit. előbb-utóbb a szájáb akerül. Nme csoda, hoyg még nem szívesen harap bele nagy dolgokba, még ijesztő. Majd belejön, nagyon ráér!
addig csak aprítgasd neki. 8 foggal nem tudja még jól megrágni. Gondolom az a 8 elől van, nem őrlő!
Ha 20 foga lesz, majd rág!
Szia
Ne gorcsolj mert attol ugy sem fog jobban enni!
A fiam most 3 eves es csak most kezd el olyan dolgokat enni amit az elozo gyermekem 18 honaposan mar evett.
Ne torodj vele hogy a rokonok mit mondanak mert az etetest eroltetni ugy sem lehet.
Probalj meg hig turmixolt etelbe bele keverni puhara fott
tesztat .
A tanyerjara mindig tegyel a kedvence melle egy falatnyi
ujdonsagot.
Lehet hogy csak jatszani fog vele de legalabb szokja.
Fontos hogy lasson teged amikor eszel, mert a gyerekek szeretnek utanozni es szivesebben kiprobalja ha latja hogy te is eszel.
pl lanyom imadja az almat de a fiam soha nem ette meg. mivel latta a noveret mindennap almat enni most o is rakapott az almara .
Turelem mert sajnos evekig eltarthat ez a valogatossag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!