Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom még mindig csak a...

Kislányom még mindig csak a pépes (vagy enyhén darabos) kajákat hajlandó enni, pedig már 16 hós! Ötletek?

Figyelt kérdés
Kis darabokban csak a virslit, párizsit vagy rántott húst fogadja el, de köretet pl. semmit nem, csak magában! (Egyébként csak ÖSSZETURMIXOLVA mondjuk a zöldséges rizst a hússal, főzeléket a hússal stb.) Kenyérbe, kiflibe is csak belenyammnyog, de ennyi. Válogatós is, gyümölcsöt alig hajlandó elfogadni, darabban egyáltalán nem, esetleg, ha turmixolok neki. Egyébként minden újdonságtól menekül. Még a túrórudit se eszi, nemhogy mondjuk gyümölcsös túrót vagy hasonlókat. Ti hogyan vezettétek rá a kicsit? Én már hónapok óta próbálkozom, mindennel kínálom, együtt eszik velünk, de semmi eredmény. Kezdek fáradni... Ja, nyolc foga van, és a rágással nem lenne gond.
2010. máj. 12. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:

szerintem ne izgulj. még lehet kell neki egy pár hónap.

kisfiam is 16 hós. ő igaz már eszik rendesen, de még mindig szoktam neki külön főzelékeket csinálni mert abból többet eszik mint a mi kajánkból. gyümölcsöt ő is csak pépesítve eszi meg, hiába adok neki almaszeletet nem kéri. reszelve pedig imádja. zöldséget meg semmit nem eszik:(

remélem ha nagyobb lesz azért ez még javul.

bocs hogy nagyon nem tudtam segíteni de nem vagy egyedül:)

2010. máj. 12. 13:46
 2/4 anonim ***** válasza:

8 fog nem sok. Etesd pépessel, és külön alkalommal, pl. uzsi, tízórai - mintha játék lennne tedd le az etetőszékébe, aés adj neki két - három kis puha almadarabot, vagy pár szem friss zöldborsót. Tégy magadnak is! Mutasd, hoyg te megeszed, de ne mondd, h egye meg! Inkább etesse a macit. előbb-utóbb a szájáb akerül. Nme csoda, hoyg még nem szívesen harap bele nagy dolgokba, még ijesztő. Majd belejön, nagyon ráér!

addig csak aprítgasd neki. 8 foggal nem tudja még jól megrágni. Gondolom az a 8 elől van, nem őrlő!

Ha 20 foga lesz, majd rág!

2010. máj. 12. 13:53
 3/4 A kérdező kommentje:
:) Köszi, nagyon megnyugtató válaszok. Szegénykém, tényleg nem is tud még alaposan rágni azzal a nyolc első foggal. És elhatároztam, hála nektek, hogy nem görcsölök tovább. Végül is nem láttam még iskolás gyereket, aki pépes kaját evett volna... :) Csak néha olyan nagy a nyomás a családom részéről (mamák, keresztszülők stb.), akik állandóan azzal nyaggatnak, hogy hát az ő idejükben már rendes kaját evett a gyerek, meg adjak neki pörköltet meg ilyen idiótaságok. Most már erélyesebben fogom leállítani őket, hogy hagyjanak ezzel békén!!!
2010. máj. 12. 22:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia

Ne gorcsolj mert attol ugy sem fog jobban enni!

A fiam most 3 eves es csak most kezd el olyan dolgokat enni amit az elozo gyermekem 18 honaposan mar evett.

Ne torodj vele hogy a rokonok mit mondanak mert az etetest eroltetni ugy sem lehet.

Probalj meg hig turmixolt etelbe bele keverni puhara fott

tesztat .

A tanyerjara mindig tegyel a kedvence melle egy falatnyi

ujdonsagot.

Lehet hogy csak jatszani fog vele de legalabb szokja.

Fontos hogy lasson teged amikor eszel, mert a gyerekek szeretnek utanozni es szivesebben kiprobalja ha latja hogy te is eszel.

pl lanyom imadja az almat de a fiam soha nem ette meg. mivel latta a noveret mindennap almat enni most o is rakapott az almara .

Turelem mert sajnos evekig eltarthat ez a valogatossag

2010. máj. 18. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!