Nem hajlandó enni az oviba a kislányom. Mit tudok tenni ilyenkor?
Amúgy jól érzi magát az oviban? Mert vannak gyerekek akik így sztrájkolnak ellene.. és elmúlik.
Az én kisfiam is ilyen, csak még a bölcsiben. Ott mondták a nevelőnénik, hogy idővel megnyugszanak és esznek rendesen.
De lehet nálatok nem ez van...
Nálunk azt javasolták, hogy beszoktatáskor, de lehetőleg már 1-2 héttel előtte is az oviból vigyük az ebédet, hogy szokja a gyerek. /december 3-tól mehet majd oviba/.
Ha valóban csak az étel ízével van gond, akkor át kell szoktatni.
reggel, indulás előtt mindenképpen adj neki enni, még akkor is, ha amúgy tízóraizik az oviban, hisz az fél 10-10 körül van. Üres gyomorral elindulni egészségtelen és nálatok legalább nem lenne egész nap éhen.
Igaza van az egyik előttem szólónak:sztrájkol az ovi ellen.Rájött, hogy téged ez nagyon bánt, így ezzel próbál, a maga eszközeivel manipulálni. Persze ez nem tudatos náluk, de csinálják sokan.Próbáld lazábban venni az egészet, ne állandóan ez legyen a téma otthon és az óvodában se! Egyébként meg csomagolnék neki otthonról tízórait, hátha azt megeszi. Ha nem, hát nem... Ahogy beszokik az oviba és rájön, az éhségsztrájk nem vezetett eredményre, enni fog. Különben muszáj, hogy egésznapos legyen?
Felejtsd el az étvágygerjesztőt!
Adjál reggel a leányzónak -éhgyomorra- 2-3 szem háztartási-kekszet mézzel megkenve. Vagy 30 éve nekem is ez vált be, az akkori körzeti orvosom ajánlotta, és nem kell fölöslegesen gyógyszerezni.
Köszi, a mézet sajnos nem eszi meg... :-(((
Viszont tegnap csoda történt és nagyon szépen evett az oviban. Megette a levest plusz a tökfőzeléket fasírttal (pedig azt nem is szereti!) :-))) Nem tudom minek köszönhető, de most nagyon-nagyon örülök. Remélem ma is ilyen jó hírek fogadnak amikor megyek érte :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!