Nem tartunk szülinapot, túl nagy büntetés?
3 éves kisfiam rettentő csúnyán viselkedett az unokatestvére születésnapján. Bántotta a kicsiket, hisztizett, káromkodott (mi otthon soha nem beszélünk csúnyán azt sem tudom hol hallotta), leborította, kiköpte az ételt.
Kivittem, hogy lehiggadjon, de amint bementünk folytatta. Amilyen hamar lehetett eljöttünk. 2 hét múlva lenne az ő szülinapja de mondtam neki, hogy nem lesz bulija, de röhögve mondja, hogy de igen, lesz.
Soha nem viselkedett így, nem tudom mi lett vele, már egy hete ilyen. Hiába próbálok vele beszélni (már amennyire egy 3 évessel lehet), nem mond semmit, a "butaanya" "butaapa", "butatesón" kívül. Azóta is bántja (próbálja bántani a tesóit) már nincs tv, elvettük a kedvenc játékait és túl vagyunk 100 "beszélgetésen" 100 elmagyarázáson. Tanácstalan vagyok :(
Tényleg nem szeretnék így bulit tartani, ha így viselkedik, borzasztó kellemetlen volt a múlt heti is.
Párom szerint túl nagy büntetés ha nem lesz bulija. Mit gondoltok?
11-es: azért büntessem az egész családot, mert a 3 éves rosszul viselkedik? háát... itt is írta, hogy tesók vannak... azért egy szülinap szerintem nagy dolog ahhoz, hogy csak úgy lefújjuk. és ismétlem, 3 évesről van szó.
két fiam van, 6 és 3 évesek, tudom hogy mit várhatok el tőlük. és a 3 évestől azt nem, hogy egy lefújt szülinaptól egycsapásra megváltozzon a viselkedése. és a beszélgetésektől sem.
Lehet fáradt volt, olyankor a kicsik nem képesek szabályokat sem betartani es dühösek is.
Én nem büntetéssel nevelek.
Nekem olyan erdekes hogy a 3 évesem megert.
Amikor elkezd szelsoseges magatartast tanusitani, egy ideig nyugtatom, semmi haszna, aztán amikor már mindenki ideges, akkor probal atolelni igy voltakepp ő nyugtat engem..aztan magyarazom hogy megertelek mert tudom csunyan beszelt a gondozo es ez a baj vagy mert most faradt vagy es minden baj.anya is szokott irgumburgum lenni, megesik mindenkivel.
Es vissza is valtozik angyallá.
Én lefújnám a bulit. De nem azért, mert egyetértek ezzel a büntetéssel, hanem mert kimondtam hogy ez a büntetése!
Viszont biztos, hogy jobban utànajárnék, mi váltotta ki ezt a viselkedést!
Nem jár még óvodába és nem történt semmi. Még egy veszekedés sem volt, semmi.
A buli nálunk is a családot jelenti, tesómék, anyuék, nagyiék, párom részéről szintén. Kb 25-30 fő,ebből 10 gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!