Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tartunk szülinapot, túl...

Nem tartunk szülinapot, túl nagy büntetés?

Figyelt kérdés

3 éves kisfiam rettentő csúnyán viselkedett az unokatestvére születésnapján. Bántotta a kicsiket, hisztizett, káromkodott (mi otthon soha nem beszélünk csúnyán azt sem tudom hol hallotta), leborította, kiköpte az ételt.

Kivittem, hogy lehiggadjon, de amint bementünk folytatta. Amilyen hamar lehetett eljöttünk. 2 hét múlva lenne az ő szülinapja de mondtam neki, hogy nem lesz bulija, de röhögve mondja, hogy de igen, lesz.

Soha nem viselkedett így, nem tudom mi lett vele, már egy hete ilyen. Hiába próbálok vele beszélni (már amennyire egy 3 évessel lehet), nem mond semmit, a "butaanya" "butaapa", "butatesón" kívül. Azóta is bántja (próbálja bántani a tesóit) már nincs tv, elvettük a kedvenc játékait és túl vagyunk 100 "beszélgetésen" 100 elmagyarázáson. Tanácstalan vagyok :(

Tényleg nem szeretnék így bulit tartani, ha így viselkedik, borzasztó kellemetlen volt a múlt heti is.

Párom szerint túl nagy büntetés ha nem lesz bulija. Mit gondoltok?

2017. márc. 26. 10:44
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
58%
9-es, a gyereknevelesben sajnos van olyan resz, ami az anyuka szamara kevesbe buli es aldozatokkal jar. Azert nem buntetned meg a gyereket ilyen viselkedesert, hogy Neked nehogy mar kimaradjon a jo program? Hm..
2017. márc. 26. 12:05
 12/32 anonim ***** válasza:
51%
Buli ne legyen, de azért torta apával-anyával szerintem belefér.
2017. márc. 26. 12:06
 13/32 anonim ***** válasza:
33%

11-es: azért büntessem az egész családot, mert a 3 éves rosszul viselkedik? háát... itt is írta, hogy tesók vannak... azért egy szülinap szerintem nagy dolog ahhoz, hogy csak úgy lefújjuk. és ismétlem, 3 évesről van szó.

két fiam van, 6 és 3 évesek, tudom hogy mit várhatok el tőlük. és a 3 évestől azt nem, hogy egy lefújt szülinaptól egycsapásra megváltozzon a viselkedése. és a beszélgetésektől sem.

2017. márc. 26. 12:18
 14/32 anonim ***** válasza:
84%
még az előzőhöz: nem mondom, hogy vigye el pszichológushoz, mert még csak egy hete tart, inkább beszélgessen el az óvónőkkel/gondozónőkkel (esetleg tesókkal), hogy mi történt. ha meg még nem jár közösségbe, akkor gondolkodjon mi válthatta ezt ki, mert ekkora viselkedésbeli változás előzmények nélkül nem hiszem hogy van.
2017. márc. 26. 12:22
 15/32 anonim ***** válasza:
23%

Lehet fáradt volt, olyankor a kicsik nem képesek szabályokat sem betartani es dühösek is.

Én nem büntetéssel nevelek.

Nekem olyan erdekes hogy a 3 évesem megert.

Amikor elkezd szelsoseges magatartast tanusitani, egy ideig nyugtatom, semmi haszna, aztán amikor már mindenki ideges, akkor probal atolelni igy voltakepp ő nyugtat engem..aztan magyarazom hogy megertelek mert tudom csunyan beszelt a gondozo es ez a baj vagy mert most faradt vagy es minden baj.anya is szokott irgumburgum lenni, megesik mindenkivel.

Es vissza is valtozik angyallá.

2017. márc. 26. 12:28
 16/32 anonim ***** válasza:
40%
Biztos, hogy nem büntetném. 3 éves. Valami komoly oka van annak, hogy így viselkedik. Azon törd a fejed, hogy ezt kiderítsd ne a büntetésen, mert annak semmi értelme.
2017. márc. 26. 13:05
 17/32 anonim ***** válasza:
62%
Óvónőtől kérdezted, hogy oviban is változott-e? Arra gondoltál, hogy esetleg megfejted, hogy mi okozhatja a változást? Nálunk pl betegség előtt viselkedik így a fiunk. Hisztisebb, szófogadatlanabb. Én elgondolkodnék ezen is, nem csak a különböző büntetéseken, habár az biztos egyszerűbb...
2017. márc. 26. 13:38
 18/32 anonim ***** válasza:
66%

Én lefújnám a bulit. De nem azért, mert egyetértek ezzel a büntetéssel, hanem mert kimondtam hogy ez a büntetése!

Viszont biztos, hogy jobban utànajárnék, mi váltotta ki ezt a viselkedést!

2017. márc. 26. 13:52
 19/32 anonim ***** válasza:
40%
Ha egy 3 éves rosszul viselkedik, akkor egyből meg kell büntetni. Az hogy 2-3 hét múlva lesz bünti, amikor elveszel tőle valamit, amiben még nem is volt része (a 2. szülinapjára nem emlékszik, a többieké nem olyan, ott nem ő az ünnepelt, nem tudja magára vonatkoztatni)? Szerintem stratégiát kellene váltanotok. Ha ilyen számára érthetetlen büntetésekkel dobálóztok, nem csoda ha nem fogad szót.
2017. márc. 26. 14:18
 20/32 A kérdező kommentje:

Nem jár még óvodába és nem történt semmi. Még egy veszekedés sem volt, semmi.

A buli nálunk is a családot jelenti, tesómék, anyuék, nagyiék, párom részéről szintén. Kb 25-30 fő,ebből 10 gyerek.

2017. márc. 26. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!