Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nincs állandóan elérhető mese...

Nincs állandóan elérhető mese = nagyobb öröm?

Figyelt kérdés

Az én gyerekkoromra visszagondolva, ami a 90-es évek legeleje, nekem természetes volt az, hogy szombat/vasárnap délelőtt van mese és kölyök klub a tévében, viszont ezeken kívül maradt a videokazetta és az azokon meglévő mesék. Kábeltévénk nem volt ugyanis, csak már olyan 10-12 éves koromban. Manapság viszont alap, hogy még azoknak is van legalább egy M2 mesecsatorna, akiknek esetleg ne lenne kábeltévé, de leginkább van az is. Arról meg nem is beszélve, hogy ott a youtube meg egyéb videóportálok, ahol másodpercek alatt találhat a gyerek mesét. Ennek megvan a rengeteg előnye. Viszont! Valahogy így veszik el a rajzfilmek varázsa... A család gyerektagjain figyeltem meg, hogy (egy-két tényleg kedvencet leszámítva pl minionok vagy batman stb) nincs a szemükben az a lelkesedés meg izgulás, kíváncsiság, mint amit anno én éreztem annyi idősen, amikor egy új rajzfilmet nézhettem. Vagy ha visszagondolok pl. egy Shrek első részre. Vagy az rtl délutánonként jelentkező 101 kiskutya/Gumimacik/Kacsamesék sorozat részeire. Nincs már meg a várakozás és vágyakozás varázsa mert minden másodperceken belül elérhetővé vált. Én viszont, itthon egy 1 évessel, úgy gondolom az lenne a helyes, ha majd ezt próbálnám visszahozni. Mi alapból nem tévézünk itthon. Én megnézem este a BK-t és csókolom. A kicsit még nem érdekli a tv, de szeretném ha a későbbiekben megmaradna a szemében a kíváncsiság és nem unalmasan pörgetné a youtube-ot h melyik legyen a következő amit megnéz... Nyilván nem akarom őt elzárni a modern technikától, nincs erről szó. Csak nem akarom megszokottá és mindennapivá tenni azt hogy bármely percben tud mesét nézni, hanem ritkább alkalom lenne és így jobban várná és nagyobb lenne az élmény.

Nektek mi a véleményetek erről?

2017. márc. 19. 18:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
32%
"azon is kiakadnak emberek, hogy én magam nem nézek tv" Nekik hazudsz, nem itt. Bár itt is beleírtad a kérdésbe. Nyilván az ismerőseidnek azt mondod, hogy nem nézel tévét, ha kiakadnak rajta. Ha az igazat mondanád, hogy minden nap tévézel és kizárólag BK-t nézel, akkor azon lennének kiadkadva, hogy milyen igénytelen vagy.
2017. márc. 19. 19:13
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
én 2 évig egyáltalán nem néztem tv-t. nem bántam, de azért örülök most neki, mint rég nem látott barátnak.
2017. márc. 19. 19:20
 13/22 anonim ***** válasza:
20%
Nem is 21:50-kor kezdődik a BK :D
2017. márc. 19. 21:09
 14/22 anonim ***** válasza:
74%
Azt minden család maga dönti el, hogy mennyit tévézzenek, és mit nézzenek. Nincs olyan, hogy jó vagy rossz megoldás. Kár is erről fantáziálni.
2017. márc. 19. 21:13
 15/22 anonim ***** válasza:
27%

Én is sokmindent sajnálok, hogy kimarad, pl a tv maci mese előtt és után, és az uj jellegtelen karaktereket amiknek nincs az a varázsa. Régen a 101 kiskutya is más volt

Mai napig emlékszem hogyan kezdődött a pinokkio.

Semmit nem tudok eredetiként beszerezni.

2017. márc. 19. 21:32
 16/22 anonim ***** válasza:
69%
Azért nincs meg a varzsa, mert felnőttél. A mai gyerekek ugyanúgy tudnak lelkesedni a modern mesehősökért, mint te annak idején a 101 kiskutyáért.
2017. márc. 19. 22:07
 17/22 anonim ***** válasza:
81%
na az esti mese maci az tényleg hiányzik !
2017. márc. 19. 22:12
 18/22 anonim ***** válasza:
27%

És ezért lepontozni ...?

Bocsi de pl batmanrol ma sem tudok nosztalgiázni..

2017. márc. 19. 22:15
 19/22 A kérdező kommentje:
Nyilván benne van, hogy az ember visszagondolva a saját gyerekkorára, nosztalgiázva úgy érzi akkor minden jobb volt. (valahol így is van...) De azért tényleg tegyük hozzá, hogy akkoriban azért több volt az igényes mese. Mostanában nagyon sok a gagyi látvány, semmitmondó történet. Plusz sokszor két véglet van: nagyon lebutított mese illetve a túlságosan felnőttes. Az pedig tényleg így van, hogy elveszik a varázs és nem várja úgy a mesét. Nem azért mondom, mert számomra érdektelen a mese, hanem mert tisztán látszik a gyerekeken, hogy mit éreznek.
2017. márc. 19. 22:34
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
viszont ha ma megnézem azokat a rajzfilmeket, amivel együtt nőttem fel, gyakran teljesen, bizarrul idejétmúltnak érzem őket. nem tudom megmondni, pontosan mi az, de nehezemre esik végignézni, pedig 4-5 évesen imádtam. A mai műsorokban is sok szép dolog van. Nem rosszak.
2017. márc. 19. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!