Öcsémnek fura szokásai voltak ez normális?
Kisiskolás korában Erőteljesen pislogott állathangokat adott ki, rángatta a vállát.
Kb 5.es korában tátogott,nyújtogatta a nyakát, de úgy csinálta hogy próbálta titkolni a többiek ne vegyék észre és itthon se, de persze gyakran lebukott vele, ezeket tudatosan csinálta.
Most hány éves? Most is vannak ilyenek?
Nézz utána esetleg a Tourette-szindrómának, akár az is lehet.
Nem biztos, hogy tudatosan csinálta, mert az, hogy enélkül rosszul érezte magát azt jelentheti, hogy kellett csinálni.
Az alábbi cikkből legalábbis én le tudom szűrni azt, hogy mégis ilyesmi lehet a háttérben:
Érdemes elolvasni, nagyon érdekes és jól leírja. És beazonosíthatóbb, mert egyéb tüneteket is megemlít, amit esetleg nem hoztatok összefüggésbe a kérdésben leírtakkal.
A wikipedián lévő leírásban van is egy ilyen mondat:
"A beteg teljesen tudatában van annak, hogy mit tesz, de ellenállhatatlan késztetést érez az adott mozgásra vagy hangadásra. Sok esetben nagy nehézségek árán bizonyos mértékig képesek leküzdeni a kényszert."
(Első és előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!