Fitymaszűkületes témában tudnátok segíteni?
Sziasztok!
Kisfiam 2 éves. Anno mikor megszületett azt mondták, de nyúljak a kukijához egy éves koráig. Ezt szépen betartottam, majd egyszer egy orvosi vizsgálatnál (helyettesítő orvos) a dokinő hátrahúzta teljesen a fitymáját a kisfiamnak. Magyarul feltépte teljesen. Ez 14 hónapos korában volt. Ezután észrevettem 2 pici repedést a bőrőn és be is pirosodott a kukija. Kamillás vízbe fürdettem, helyre is jött. Ezután kicsit megálltam a dologgal, nem tudtam hogy most akkor húzogassam vagy ne. Hát fürcsi közben húzogattam, amennyire engedte. Viszont tudni kell hogy kisfiam már kb. fél éve úgy fürdik, hogy nem hajlandó beülni a vízbe, hanem csak állva. Így aztán elég nehezen tudom a bőrt húzni neki, plusz nem is ázik. Lényeg hogy nézegettem tegnap, hogy eléggé szűknek tűnik nekem. Ma megmutattam a védőnőnek és ő is mondta hogy szűk, majd mutassam meg orvosnak. Esetleg tudtok valami jó módszert arra, hogy elkerüljük a műtétet? Persze nem biztos, hogy kell műteni, de ha esetleg valamivel tudnám csökkenteni az esélyét jó lenne. A védőnő szerint az okozhatta a bajt, hogy akkor a doktornő feltépte neki. Valami E-vitaminos lágy kapszulát mondott, hogy annak a belsejét feloldani és azzal bekenni a fitymát.
Szóval szívesen fogadok mindenféle házi praktikát! :)
Vidd el gyereksebészetre vagy urológiára, de ne hagyd, hogy a beleegyezésed nélkül csináljanak bármit. Kérd ki a doki véleményét, alaposan kérdezd ki a lehetőségekről, és az esetleges utókezelésről.
Nem mindegy, hogy fitymaszűkület, vagy csak letapadás, mert más a kezelése.
A helyettesító dokinőnek meg "köszönd"meg, mert valószínűleg nagyban hozzájárult ahhoz, hogy szűküljön a gyereked fitymája.
Szűk, vagy le van tapadva? nem mindegy.
Nálunk a gyerekorvos a gyerek 2 éves státuszán szólt, hogy el kellene vinnem ezzel urológushoz. majd 1 évig húztuk, a 3éves státusz előtt nem sokkal elvttem, szondával oldották a letapadást... de gyenge voltam :'( nem bírtam, hogy fáj neki, visszatapadt :'(
most 6 éves, a makk kb 2-a látszik ki, nem lehet egyáltalán mögé húzni. 6éves státuszon azt mondta a gyerekorvos, hogy ez így teljesen rendben van.
Nem erőlködünk. mossa magának ügyesen, nem fáj, nem gyulladt, csak nem lehet hátrahúzni.
egyébként gátmasszázs-olajat szoktak rá javasolni, hogy azzal kenegetni, úgy húzni hátra, szteroidos kenőcsöt használnak (letapadásra)... de a legjobb, ha elviszed urulógushoz, ő megoldja seperc alatt. Már ha kell. mert ha nincs rá panasz, akkor lehet, hogy nem is kellene piszkálni. a legújabb irányelv szerint az sem gond, ha 8-10 éves korig nem húzható hátra a fityma teljesen.
Köszi a válaszokat!
A védőnő azt mondta, ő eléggé szűknek látja. Úgy tudnám körbeírni a látványt jelenleg, vagyis nekem ez jut eszembe róla...hogy van egy lufi, amit fújsz fel...és a végén ahol fújod ugye szűk. Na kb valahogy így néz ki. Szóval hiába húzom, elöl úgy néz ki neki, mint a lufi szája. Most annyi van, hogy elkezdtem minden pelenkázáskor húzogatni neki. Sírni éppen nem sír, de látom rajta hogy nem is kellemes neki. Nagyon nehezen jön hátra, viszont már többször is sikerült a makkig felhúzni. Egy picit látszik csak ki, viszont én úgy látom, hogy igencsak körbe van tapadva. De úgy gondolom, ha csak a letapadás a gond, azt lehet kezelni egész jól. Én inkább attól félek, hogy valóban szűkületes. Mindenesetre azt fogom csinálni, hogy minden pelenkázásnál húzogatom neki és meglátom hogy javul-e a dolog vagy sem. Hó végén lesz a 2 éves státusz, legalább addigra tudok majd valami eredményt is mondani a dokinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!