Gyermekesek, mit választanátok? Családi házat, sorházat, társas házat?
Nehéz minden szempontot figyelembe venni. Nektek milyen tapasztalatotok van, esetleg váltottatok már mióta megszülettek a gyerekek?
Családi ház nagyon drága környékünkön, amihez nem kell hozzányúlni, nem tudjuk megfizetni, felújítással sem szeretnénk bajlódni.
Sorházban van ugyan kicsi kert, de sok a lépcső és újabb építésűek csak láncházak vannak aranyáron.
Társasházak gombamód szaporodnak, gondolom kisgyerekes családok veszik inkább, házak közt játszótérrel, sok gyerekkel.
hát, én leszek a sokadik családi házas :)
mi 1.5 éve vettük, egy évig külön voltunk a férjemmel, mert úgy nem lehetett beköltözni egy éves kicsivel. fizuról fizura felujítottuk annyira hogy be tudtunk költözni. még van rajta bőven mit csinálni, de a férjem és én is családi házat akartunk. nem vagyok egy nagy kertezős de bevállalok egy kisebb konyhakertet, főleg miután anyósnál laktunk és láttam hogy fordul egyet kettőt és hozza be a kertből a friss patiszont, paradicsomot....meg kiskoromba imádtam mikor kimentem a mamám kertjébe és mindenhol gyümölcsfa és bokor volt ettem éjjel nappal. ezt a gyerekeimnek is megszeretném adni. meg a saját kis medencézést, a férjem imádni fogja a bográcsozást, kerti sütögetést...mi nem mennénk lakásba, inkább vettünk olcsón kicsit bajosabb házat, de végeredményben lesz egy tökéletes otthonunk.
Nyilván a családi ház az ideális jó környéken, HA megengedhetitek magatoknak. Ha nem engedhetitek meg, akkor felelőtlenség beleugrani: nagy anyagi kockázattal jár.
A sorház/ikerház az társasházi lakás ugyanúgy.
A családi háznál nincs szabadabb, szebb, kényelmesebb élet, ha jó a lokáció is.
Azért nem annyira "nyilvánvaló" az a családi ház. Mi abban élünk, de csak azért, mert a férjem ragaszkodott hozzá. A kertet ő is intézi. Azért van vele munka. Ha valami történne, és a fiammal ketten maradnánk, biztos társasházba költöznék. Ahol van bekerített nagy telek, azon játszó, park, de nekem még sincs gondom-munkám vele.
Szóval most jó így, mert tudunk grillezni, medencézni, hintaágyban pihenni nyáron, de ennek ára van. Egy kerttel munka is van. Ja, meg kutyánk is van, neki is jobb így kinti-bentiként élni.
Mérlegeljetek. A társasház sem rossz. A sorház meg alternatíva a kettő között. Kis kert, medencének hintának van helye, mégsem kell sokat gondozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!