Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermekesek, mit választanátok...

Gyermekesek, mit választanátok? Családi házat, sorházat, társas házat?

Figyelt kérdés

Nehéz minden szempontot figyelembe venni. Nektek milyen tapasztalatotok van, esetleg váltottatok már mióta megszülettek a gyerekek?

Családi ház nagyon drága környékünkön, amihez nem kell hozzányúlni, nem tudjuk megfizetni, felújítással sem szeretnénk bajlódni.

Sorházban van ugyan kicsi kert, de sok a lépcső és újabb építésűek csak láncházak vannak aranyáron.

Társasházak gombamód szaporodnak, gondolom kisgyerekes családok veszik inkább, házak közt játszótérrel, sok gyerekkel.

2017. márc. 8. 12:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Mi társasházban lakunk és egyáltalán nem tervezünk elköltözni. Egy 5 éves fiunk van, több gyereket nem tervezünk, így a 3 szoba, ebédlős lakás nekünk tökéletes. Sem időnk sem kedvünk nem lenne kerttel bajlódni, így viszont kényelmes az életünk.
2017. márc. 8. 12:59
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Panelban nőttem fel és imádtam a játszótér gyerekzsivaját hallgatni gyerekként! De minden vágyam az volt, hogy családi házban éljünk, legyen kert, kutya, cica, virágok. Férjemmel elköltöztünk Bpestről, mert vidéken ez megvalósítható. Vettünk telket, építettünk házat. Van három gyerek, kutya, kert, rengeteg virág. Nagyon élvezem, sosem mennék sorházba vagy társasba csak kényszerből. Persze azt is lehet szeretni, ha kedvedre szépítheted!
2017. márc. 8. 13:01
 13/26 anonim ***** válasza:
Társasházat, de ha kell a háziállat, akkor családit. Sorházat, ikerházat semmiképp sem, pont annyit ér szerintem is, mint a társas. Ha már nem társas, legalább legyen jó messze a szomszéd. Legalább a társasban vannak szabályok, és egy döntőbíró közös képviselő. Ha közös falad van mással, minden vitát neked kell megoldanod.
2017. márc. 8. 13:01
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

hát, én leszek a sokadik családi házas :)

mi 1.5 éve vettük, egy évig külön voltunk a férjemmel, mert úgy nem lehetett beköltözni egy éves kicsivel. fizuról fizura felujítottuk annyira hogy be tudtunk költözni. még van rajta bőven mit csinálni, de a férjem és én is családi házat akartunk. nem vagyok egy nagy kertezős de bevállalok egy kisebb konyhakertet, főleg miután anyósnál laktunk és láttam hogy fordul egyet kettőt és hozza be a kertből a friss patiszont, paradicsomot....meg kiskoromba imádtam mikor kimentem a mamám kertjébe és mindenhol gyümölcsfa és bokor volt ettem éjjel nappal. ezt a gyerekeimnek is megszeretném adni. meg a saját kis medencézést, a férjem imádni fogja a bográcsozást, kerti sütögetést...mi nem mennénk lakásba, inkább vettünk olcsón kicsit bajosabb házat, de végeredményben lesz egy tökéletes otthonunk.

2017. márc. 8. 13:09
 15/26 anonim ***** válasza:

Nyilván a családi ház az ideális jó környéken, HA megengedhetitek magatoknak. Ha nem engedhetitek meg, akkor felelőtlenség beleugrani: nagy anyagi kockázattal jár.

A sorház/ikerház az társasházi lakás ugyanúgy.

A családi háznál nincs szabadabb, szebb, kényelmesebb élet, ha jó a lokáció is.

2017. márc. 8. 13:11
 16/26 anonim ***** válasza:
95%

Azért nem annyira "nyilvánvaló" az a családi ház. Mi abban élünk, de csak azért, mert a férjem ragaszkodott hozzá. A kertet ő is intézi. Azért van vele munka. Ha valami történne, és a fiammal ketten maradnánk, biztos társasházba költöznék. Ahol van bekerített nagy telek, azon játszó, park, de nekem még sincs gondom-munkám vele.

Szóval most jó így, mert tudunk grillezni, medencézni, hintaágyban pihenni nyáron, de ennek ára van. Egy kerttel munka is van. Ja, meg kutyánk is van, neki is jobb így kinti-bentiként élni.

Mérlegeljetek. A társasház sem rossz. A sorház meg alternatíva a kettő között. Kis kert, medencének hintának van helye, mégsem kell sokat gondozni...

2017. márc. 8. 13:12
 17/26 anonim ***** válasza:
19%
Hat 16-bol csak 2 nem azt valasztana szoval nyilvanvalo :) Es meg az is abban lakik aki szerint nem nyilvanvalo.
2017. márc. 8. 13:13
 18/26 anonim ***** válasza:
56%
11-es vagyok. Sokan csak azt látják, hogy de jó, kert= kutya, medence, szórakozás, saját zöldség, fák, virágok. Viszont egy családi ház nem ennyiből áll. Rengeteg munka a kerttel, iszonyat rezsi egy társasházi lakáshoz képest, a házzal is mindig van mit csinálni. Nekem személy szerint ez büntetés lenne, van elég dolgom a kertészkedés nélkül is. Ráadásul még kutyánk is van a társasházban, szóval ez sem marad ki a gyerek életéből. Nem vagyunk egyformák, de az erős túlzás, hogy mindenki családi házat szeretne.
2017. márc. 8. 13:21
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem költöznék családiba, annál én kényelmesebb (=lustább) vagyok :-D
2017. márc. 8. 13:24
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Ideálisan egy családi ház. De nem hiszem, hogy olyat találnánk, aminél ugyanúgy közel lenne munkahelyek, óvóda és iskola, pláne autó nélkül. Szóval vonzó a kép, hogy hétvégén a zöldben pihenünk a jó levegőn, de gyanítom, csak az lenne belőle, hogy korábban kéne kelni, hétköznap órákig aszalódnánk a dugóban játszóterezés és/vagy különórák helyett, hétvégére meg programok helyett maradna kertészkedés vagy az ereszpucolás.
2017. márc. 8. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!