Gyermekesek, mit választanátok? Családi házat, sorházat, társas házat?
Nehéz minden szempontot figyelembe venni. Nektek milyen tapasztalatotok van, esetleg váltottatok már mióta megszülettek a gyerekek?
Családi ház nagyon drága környékünkön, amihez nem kell hozzányúlni, nem tudjuk megfizetni, felújítással sem szeretnénk bajlódni.
Sorházban van ugyan kicsi kert, de sok a lépcső és újabb építésűek csak láncházak vannak aranyáron.
Társasházak gombamód szaporodnak, gondolom kisgyerekes családok veszik inkább, házak közt játszótérrel, sok gyerekkel.
Óbudán lakunk, míg megszületett a kislányunk addig egy, 2 szobás lakásban laktunk. Idővel ez elég kicsinek bizonyult, úgyhogy elköltöztünk, mikor a kicsi betöltötte az 1 évet.
Jelenleg egy családi házban élünk (2 nagyobb szobával), albérletben. Szintén Óbudán. Így könnyebb, bármikor kitudunk menni a kertbe játszani, levegőzni. És jobban el is férünk. Sokkal jobban szeretem.
Vidéken nőttem fel, egy hatalmas családi házban, úgyhogy ezért is áll közelebb a szívemhez.
Ha teheti az ember, családi házat vesz. Mi társasházban vagyunk most albiban egy 1,5 évessel. Nem egyszerű. Mellettünk egy 8 hónapos picivel a házaspár, alattunk egy 2 éves. Zeng az egész ház. Mire elaltatom a lányom, addigra vagy mellettünk vagy alattunk sír a kucsi ( sokszor elsem tudom dönteni)
Így ezt kilőttük.
Sorház: Felénk pont annyiba kerül mint egy családi amit felkell újjítani.
Így mi a felújítás mellett döntöttünk!
Saját udvar ( kutya, homokozó stb)
Nemsokára költözhetünk. Már kertipartyval avathatjuk a beköltözést!!!😊
Mi jelenleg társasházban élünk, de tervezzük, hogy elköltözünk.
Csakis családi házba mennék, amihez nagy udvar és kert tartozik. Sorházba semmiképp, mert ott ugyanannyira közel van a szomszéd, mint a panelban, és ugyanannyira nincs saját zöld területed (mert az a zsebkendőnyi hátsókert, ahová kifér 4 kertiszék meg egy asztal, az semmi, nem ér meg annyi pénzzel többet, mint egy panellakás)
Csaladiban lakunk, nagy udvarral, kerttel. Imadjuk a viragokat. Legalabb 25 gyumolcsfat ultettunk.
Harom gyerekunk van.
Ez függ, hogy Bp-en hol, vagy vidéken hol.
De ha megtehetném, mindenképp különálló családi ház nem nagy kerttel. Előnye, hogy nem laknak alattatok, felettetek, mellettetek, így pl. nyugodtan dobolhat a gyerek a lábosokon.
A sorház és társasház nekem egykutya, ott is van olyan lakás, aminek van egy kis terasza vagy kertje, és olyan is, aminek nincs, így olyan, mintha panelban laknál.
Szóval nekem a lényeg, hogy jó közlekedés (nem vezetek), biztonságos környék, és normális szomszédság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!