Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit engedtek az apánál...

Mennyit engedtek az apánál lenni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Nem volt házasság, egy futó kapcsolat volt. Nincs bírósági döntés.

1 éves ikrek.

2017. márc. 8. 11:06
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

11,5 hónapos ikrekről beszélünk, hogy engedném már ki őket Ausztriába? Az apja dolgozik addig lássák el magukat? A fiamnak szeparációsszorongása van, nélkülem kb 30 percig van el, aludni egyáltalán nem alszik el nélkülem.

És szerintetek szóljak az apjuknak, hogy bírósághoz fordulok? Amúgy a kapcsolatunk jó. Jó apa, de kicsik még szerintem.

2017. márc. 8. 12:04
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy érzed, az apa jó apa, és jó a kapcsolatotok, akkor próbáljátok megbeszélni a dolgokat. A piciknek is az az érdekük, hogy a szüleik között békesség legyen.

.

Bár nem a kérdéshez tartozik, de elmondom, hogy ha a picik eddig csak kéthetente látták az apjukat, akkor nem jó ötlet hirtelen elvinni őket hosszabb távra. A csupán kétheti egy találkozás nagyon az apuka ellen dolgozik. Ilyen helyzetben csak azt tudom elképzelni, hogy vagy nálad találkozik velük, vagy együtt elmentek valahova, illetve elviszi őket sétálni egy-két órára.

2017. márc. 8. 12:12
 13/17 anonim ***** válasza:
30%

" hogy 3 éves korig nem viheti el az apa, csak az anyja jelenlétében lathatja. "

Ez mondjuk abszolút nem igaz. Kivételes esetben van olyan csak, hogy felügyelt láthatatlan és akkor sem az anya jelenlétében, hanem hivatalos helyen, hivatalos személy felügyelete alatt.

Gyermekelhelyezesnel mindig érdemes a bíróságot bevonni, ugyanis csak az a kötelező, amiről jogerős ítélet van. Akkor hiába van vita, az ítélet számít

2017. márc. 8. 12:28
 14/17 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy csak akkor viheti el az apa a gyerekeket, ha ugyanazon a lakcímen él, mint a gyerekek.(és mint az anya)

Szerintem is sok, oké, hogy az apjuk, de amíg a gyerek és a felnőtt közti kapcsolat laza, addig túl sok jelentése nem lesz a gyerek számára a szónak.

Az apa, ha ilyen korán hosszabb időre akarja elvinni a gyereket, hetente többször látogassa a gyereket, hogy jobban kötődjön hozzá is a baba, vigye el játszótérre, az udvarra. Szervezzen közöd programokat a gyerekkel rövidebb időkre. Majd, ha egy egész napot kibírt vele a gyerek, mehet az este is. Addig csak napközben. Költözzön vissza csak az országba, ha szoros kapcsolatot akar a gyerekkel. Ha a gyerek nagyobb lesz, akár külföldre is engedném az apával, majd akkor tanul nyelvet. Két nap alatt és vagy ritkán hallott nyelv csak zagyvaság lesz, ha minden nap hallja sokáig visszatérően, meg tudja tanulni, amúgy nem.

2017. márc. 8. 12:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát, én sem szívesen adnám oda őket, hiszen a srácnak nincs tapasztalata ilyen kicsi gyerekek ellátásában. Lehet, hogy kedves, aranyos velük, de nem érezném őket biztonságban, hiszen nem tudja, milyen az, amikor egy gyerek végigüvölti a napot, főleg kettő, és az ember agya szétmegy.

Szerintem arra játszik, hogy ő elvinné őket, játszana velük egy-két órát, aztán minden más az anyjára hárulna, hamár úgyis ott lakik alatta. Ausztriába meg végképp nem engedném ki őket, hiszen két ilyen kicsinél semmi értelme nincs. Az meg gondolom nem egy hétvége lenne nélküled, így nem tudhatja, hogy hogyan bírnák nélküled a gyerekek (látatlanban megmondom, hogy nagyon sz@rul), és ő sem tudja, hogy hosszú távon képes-e ellátni őket. Ha 6 évesek lennének, akkor már ragadna rájuk más is a koszon kívül, értelme lenne, és engedném is, de így közel egy évesen, semmiképp. Tök felesleges.

Az, hogy joga van hozzájuk, az úgy oké, de maradjunk a józan ész keretein belül. Kéthetente látja őket. Magyarul fingja nincs, hogyan kell őket ellátni, és idegileg hogy bírná két kicsivel.

Szóval, ahogy más is írta, mennék bíróságra, gyerekelhelyezés, kikötés, hogy külföldre csak a te beleegyezéseddel viheti őket, amíg ilyen kicsik, stb.

2017. márc. 8. 13:17
 16/17 anonim válasza:
26%
A párom is ilyen helyzetben van a volt élettársával.van egy 9 éves kisfia bírosági határozat van róla hogy mikor hivhassa telefonon mikor hozhatná el havi 20 ezer ft ot fizet gyerektartást. A hölgy nem engedi a kapcsolattartást és most meg azt mondta hogy a gyerektartás nem jogosítsa fel a párommat hogy láthassa a kisfiut
2017. márc. 8. 17:05
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Annyiban igaza van az anyukának, utolsó, hogy a láthatás és a tartási között semmi de semmi összefüggés sincs. Akkor is köteles fizetni, ha megszuntettek a felügyeleti jogát és a kapcsolattartast, és akkor is láthatja, ha nem fizet tartasdijat.

Ha van ítélet a lathatasrol, akkor a párod tehet bejelentést a gyamhivatalnal, ha nem engedi az ex

2017. márc. 8. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!