Mit tennél, mondanál, ha az egyetlen gyermekrevigyázós rokonod a szekrényedben turkál a ruháid, intim dolgaid között? A gyermekre is nézve, amugy ez káros?
Heti egyszer átjön kb egy óra hosszra, hogy a mostani dackorszakban nyugiban tudjunk bevásárolni.
Az egy dolog, hogy még én szégyellem magam, hogy a bugyijaim, betétek, felsőim között turkál, és nem is tudom hogy hozzam szóba? de szóval a gyermekünk meg határozottan tudja hogy ruhàsszekrényben nem szabad pakolni, és tudja azt is hogy az illető kihasználja a szülei távollétét. Kérdeztem is tőle hogy x néni pakolt a szekrényemben? Határozottan bologat, noha először MAGÁRA akarta vállalni a gyermekünk, hogy ő volt!!
(Azokat a polcokat el sem érné)
Hogyan tud a gyermek magában olyanokat feldolgozni hogy egyik szerette átveri a másikat?mit lát ebből? Mit érezhet?
Jelenleg azt mondtam neki, ha mégegyszer ilyet csinál, szóljon rá.
De lehet ezzel csak terhet tettem a vállára?
A rokonnal mit kezdjek?
Amugy is van itt többminden is.
Aznap este a gyermek leszedte és kidobta a festményét, amit ő csinált és én büszkén faliujságra tettem.
A rokonnal is festés volt, így mentünk el.
Azt, hogy a gyermek miért lett dühös a művére, sem fogom soha megtudni.
Szoval bizalmam eddig sem igen volt.

eddig miért nem volt?
és ha nem volt, hogy hagyhattad vele??
Az olyan aproságok miatt, hogy babakorában cukros kiflivel akarta etetni a tiltásom ellenére, stb.
Gondoltam, ezeknek vége kezd lenni, mert nagyobb a gyermek.
És mindig olyan moka kacagás vele a gyermeknek lenni és ő is annyira vágyik a kicsire. Erre jött a bevásárlási mizéria korszak. Igy gondoltam hogy mindenki boldog lesz ha egy orát együtt vannak.
Na mindegy. Minek az embernek ellenség.most ezt érzem

1. Ha olyan a rokonom, hogy bizalmatlan vagyok felé, nem vinném hozzá, plusz felülbírálja az én szülői döntéseimet (cukros kifli), akkor NEM vigyázna a gyermekemre. Mert én vagyok az anyja, az én felelősségem, hogy akkor is jó kezekben legyen, ha azok nem az enyéim.
2. Semmi esetre sem mondanám a gyereknek, hogy szóljon rá. NEM az ő feladata ezt elsimítani. Terhet pakolsz rá, ami a tiéd lenne, szorongani fog, hogy rossz dolgot lát, és hogy neki kéne megoldania. Ezt sürgősen felejtsd el.
3. Soha nem fog megtanulni viselkedni a boltban, ha otthon hagyod bevásárláskor. Én elhiszem, hogy nyugisabb mindenkinek az az egy óra gyerek nélkül, de könyörgöm, nem minden áron.
4. Ha tudnám, hogy valaki a holmijaim közt turkál, az otthonomba sem léphetne be többet, nemhogy a gyerekemre vigyázzon, és alaposan elmagyaráznám neki, mi az illem.
Nem is értelek, miért hagyod ezt, miért pakolod át a gyerekedre az egészet. A megoldás egyszerű: Oszd ki a rokont, a gyereket meg vidd magaddal. Pont.

Néhány szempont:
-Nálam alapszabály, hogy ha másra bízom a gyermekem, akkor onnantól kezdve elfogadom az ő nevelési elveit. Nem bízom olyanra, akinek szélsőségesen mások az elvei, de ha már rábíztam, akkor onnantól nem szólok bele, hagyom, hogy a saját módján oldja meg a helyzeteket. Maximum elmondom a fő szempontjaimat, de onnantól kezdve, hogy otthagyom a gyerekemmel, beveszem a lesz...om tablettát. Nem várhatom el, hogy mindent pontosan ugyanúgy csináljon, ahogy én teszem! (Ez később majd az ovira, sulira is igaz lesz, mert a gyereket igenis érik élete során másfajta hatások is.) Egyszeri alkalomtól a gyerek nem fog összezavarodni, megszokja már kicsi kortól, hogy anyánál így mennek a dolgok, X-nél meg úgy, Y-nál meg amúgy.
-Az, hogy valaki a távollétemben a holmijaim között turkál, pofátlanság, de ez a kettőnk dolga, nem a gyereké! Én az érintettel beszélném meg, megkérném, hogy ne tegye! Ha mégis teszi, akkor meg érezze magát ő kellemetlenül emiatt. Vagyok olyan "aljas", hogy szándékosan tennék is ezért, pl. betenném a bugyijaim közé a vibrátorom is, hogy ha már turkál, akkor találjon is valamit! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!