Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennél, mondanál, ha az...

Mit tennél, mondanál, ha az egyetlen gyermekrevigyázós rokonod a szekrényedben turkál a ruháid, intim dolgaid között? A gyermekre is nézve, amugy ez káros?

Figyelt kérdés

Heti egyszer átjön kb egy óra hosszra, hogy a mostani dackorszakban nyugiban tudjunk bevásárolni.

Az egy dolog, hogy még én szégyellem magam, hogy a bugyijaim, betétek, felsőim között turkál, és nem is tudom hogy hozzam szóba? de szóval a gyermekünk meg határozottan tudja hogy ruhàsszekrényben nem szabad pakolni, és tudja azt is hogy az illető kihasználja a szülei távollétét. Kérdeztem is tőle hogy x néni pakolt a szekrényemben? Határozottan bologat, noha először MAGÁRA akarta vállalni a gyermekünk, hogy ő volt!!

(Azokat a polcokat el sem érné)

Hogyan tud a gyermek magában olyanokat feldolgozni hogy egyik szerette átveri a másikat?mit lát ebből? Mit érezhet?

Jelenleg azt mondtam neki, ha mégegyszer ilyet csinál, szóljon rá.

De lehet ezzel csak terhet tettem a vállára?

A rokonnal mit kezdjek?

2017. febr. 27. 21:40
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Amugy is van itt többminden is.

Aznap este a gyermek leszedte és kidobta a festményét, amit ő csinált és én büszkén faliujságra tettem.

A rokonnal is festés volt, így mentünk el.

Azt, hogy a gyermek miért lett dühös a művére, sem fogom soha megtudni.

Szoval bizalmam eddig sem igen volt.

2017. febr. 27. 23:11
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

eddig miért nem volt?

és ha nem volt, hogy hagyhattad vele??

2017. febr. 27. 23:16
 23/27 A kérdező kommentje:

Az olyan aproságok miatt, hogy babakorában cukros kiflivel akarta etetni a tiltásom ellenére, stb.

Gondoltam, ezeknek vége kezd lenni, mert nagyobb a gyermek.

És mindig olyan moka kacagás vele a gyermeknek lenni és ő is annyira vágyik a kicsire. Erre jött a bevásárlási mizéria korszak. Igy gondoltam hogy mindenki boldog lesz ha egy orát együtt vannak.

Na mindegy. Minek az embernek ellenség.most ezt érzem

2017. febr. 27. 23:29
 24/27 anonim ***** válasza:
50%
háááát én nem tudom, én úgy látom akkor is, hogy kicsit túlbonyolítod
2017. febr. 27. 23:34
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha olyan a rokonom, hogy bizalmatlan vagyok felé, nem vinném hozzá, plusz felülbírálja az én szülői döntéseimet (cukros kifli), akkor NEM vigyázna a gyermekemre. Mert én vagyok az anyja, az én felelősségem, hogy akkor is jó kezekben legyen, ha azok nem az enyéim.

2. Semmi esetre sem mondanám a gyereknek, hogy szóljon rá. NEM az ő feladata ezt elsimítani. Terhet pakolsz rá, ami a tiéd lenne, szorongani fog, hogy rossz dolgot lát, és hogy neki kéne megoldania. Ezt sürgősen felejtsd el.

3. Soha nem fog megtanulni viselkedni a boltban, ha otthon hagyod bevásárláskor. Én elhiszem, hogy nyugisabb mindenkinek az az egy óra gyerek nélkül, de könyörgöm, nem minden áron.

4. Ha tudnám, hogy valaki a holmijaim közt turkál, az otthonomba sem léphetne be többet, nemhogy a gyerekemre vigyázzon, és alaposan elmagyaráznám neki, mi az illem.

Nem is értelek, miért hagyod ezt, miért pakolod át a gyerekedre az egészet. A megoldás egyszerű: Oszd ki a rokont, a gyereket meg vidd magaddal. Pont.

2017. febr. 27. 23:34
 26/27 anonim ***** válasza:
67%
Az a durva ebben, kedves valaszolok, hogy ez a gyerek nincs harom eves...Ekkora gyerektol varja el, hogy kemkedjen a dedi utan.
2017. febr. 28. 06:40
 27/27 anonim ***** válasza:
71%

Néhány szempont:

-Nálam alapszabály, hogy ha másra bízom a gyermekem, akkor onnantól kezdve elfogadom az ő nevelési elveit. Nem bízom olyanra, akinek szélsőségesen mások az elvei, de ha már rábíztam, akkor onnantól nem szólok bele, hagyom, hogy a saját módján oldja meg a helyzeteket. Maximum elmondom a fő szempontjaimat, de onnantól kezdve, hogy otthagyom a gyerekemmel, beveszem a lesz...om tablettát. Nem várhatom el, hogy mindent pontosan ugyanúgy csináljon, ahogy én teszem! (Ez később majd az ovira, sulira is igaz lesz, mert a gyereket igenis érik élete során másfajta hatások is.) Egyszeri alkalomtól a gyerek nem fog összezavarodni, megszokja már kicsi kortól, hogy anyánál így mennek a dolgok, X-nél meg úgy, Y-nál meg amúgy.

-Az, hogy valaki a távollétemben a holmijaim között turkál, pofátlanság, de ez a kettőnk dolga, nem a gyereké! Én az érintettel beszélném meg, megkérném, hogy ne tegye! Ha mégis teszi, akkor meg érezze magát ő kellemetlenül emiatt. Vagyok olyan "aljas", hogy szándékosan tennék is ezért, pl. betenném a bugyijaim közé a vibrátorom is, hogy ha már turkál, akkor találjon is valamit! ;)

2017. febr. 28. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!