Amit szabad a jupiternek, nem szabad a kisökörnek. Nem káros ez egy kisgyerekre?
Valamilyen szinten van benne igazság.
Mert az egy dolog, hogy te, felnőttként is követsz el hibákat, de tudod, hogy amit teszel, vagy mondasz, az nem jó, bocsánatot kérsz érte, vagy belátod, hogy nem úgy kellett volna, de azért a gyereknek igen is meg kell tanulnia, hogy amit nem szabad, azt nem szabad. És nem úgy kell nevelni, hogy azért, mert én, felnőttként hibázom, akkor az neki általános legyen. És vannak dolgok, amit nem azért nem szabad a gyereknek, mert egyébként nem szabad, hanem csak azért, mert még gyerek. Ezt a mondást nem csak rossz dolgokkal lehet összefüggésben mondani. Pl. az, hogy én bedugok valamit a konnektorba, az nem jelenti azt, hogy az rossz, hisz árammal működik egy csomó dolog, hanem mert a gyerek mivel nincs tisztában nagyon sok mindennek a veszélyeivel, így azt neki nem szabad. Tehát erre is igaz ez a mondás.
Amúgy én is van, amit csinálok és a gyerekemnek nem engedem, bár ezt a mondást nem szoktam alkalmazni, de el is szoktam neki mondani, hogy miért nem szabad. De van olyan, aki nem így szokta. De szerencsére nálunk ez nem így működik.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!