Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit csináltok mikor a...

Ti mit csináltok mikor a gyereketek nem eszi meg az ételt amit főztél?

Figyelt kérdés
Van mindig valami vésztartalék? Ha igen, mi?
2017. febr. 22. 20:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%

Ismerős kislány konkrétan semmi főttet nem enne meg ha hagyják, sokszor vissza kapta az ebédjét uzsonnára hogy legalább egy keveset egyen belőle

Mostmár nagyobb így a kóstolás a kötelező, ha az nincs akkor azt kapja uzsonnára is ha eszik belőle egy keveset akkor kaphat mást, pl ha vmi tészta van akkor sajtos tésztát

2017. febr. 22. 22:37
 12/16 anonim ***** válasza:
66%

Ha új étel, akkor elfogadom hogy nem jön be neki, kap mást. Aztán pár nap/hét múlva megpróbálom újra.

Ha olyan amit már többször megevett, akkor nem kap mást. De nem is erőltetem vagy játszmázok. Én sem vagyok éhes minden délben. Megeszi később.

5 éves a nagy, vele is így csináltam, semmi gond az evésével. Az, hogy vannak napok amikor kevesebbet, meg olyanok amikor többet eszik szerintem teljesen természetes.

2017. febr. 23. 07:51
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Az természetes, hogy nem mindent eszik meg a gyerek, hiszen a felnőttek sem szeretnek mindent. Ez nem válogatósság. Ha pl. nem eszi meg a húst, mert túl inas/rágós, vagy nem szereti a gombát, akkor nem fogom erőltetni.

Akkor van baj, ha egyáltalán semmilyen zöldséget, húst, tejterméket stb. semmilyen formában nem akar enni. De ennek is lehet más oka, minthogy válogatós.

Ráadásul nem minden gyerek eszi meg ugyanazt a mennyiséget. Lehet, hogy egy nap többször eszik keveset.

Anyámat a "ne válogass" címén megtömték az oviban, a kaja meg azzal a lendülettel jött vissza a végén. Tényleg sok értelme volt.

2017. febr. 23. 11:55
 14/16 anonim ***** válasza:
93%

Nincs vésztartalék.

Nem eszik,így járt. Éhen nem hal. Nrm főzök mindenkinek mást.

Eszik az oviban.

2017. febr. 23. 12:23
 15/16 anonim ***** válasza:
48%
Visszakapja,pár óra múlva. Hisztizik ugyan, de megeszi. Nincs más. Mi lenne, ha apja sem enné meg a kaját, mert épp nem tetszik neki? Mindenkinek lehet olyan, amit utál, de a többit meg kell enni.
2017. febr. 23. 21:15
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Most, 7 évesen derült ki a gyerekemről, hogy autista. Nem súlyos, nem az a ringatózós, de autista. Mostmár az eszemmel értem is, hogy bizonyos állagú ételeket miért nem volt hajlandó elfogadni.

Még szerencse, hogyha valamit nem volt hajlandó megenni, előszedtem a gyümölcsöket és abból csemegéztünk közösen. Amúgy most sem vagyok megriadva, ha nem eszik meg valamit, mert egy-két étkezés miatt még nem fogy le a gyerek. Szerencsére a gyümölcsöket elfogadja és szereti.

2017. márc. 1. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!