2,5 éves gyereketek ha nem akar délután aludni, mit csináltok?
Szinte állandósult, hogy 1-1,5 óra küzdés után valahogy csak bealszik, én addigra már olyan feszült vagyok hogy erőt kell vegyek a lehiggadásra.
Természetesen későn alszik el, későn kel és este nem akar időben ágyba menni vagy hamarosan felkel éjjel (éjfél előtt). Kisebb testvére van, akihez alkalmazkodni kell, a délutáni alvásban, mivel egy szobában vannak van, hogy 2-3x felkelti szegényt.
Hiába van meg a szokásos rutin, ő kikel az ágyából és játszik,sziránázik, mászkál a lakásban.
szia. nekem 2éves lesz jövöhéten a lányom és 8hónapos a fiam. szintén egy szobába vannak.. és nálunk is van hogy egész nap pörög és ha jön az alvás akkor még ráhúz a játékkal meg egyéb dolgokkal hogy bármit csinálok hiába aludni. sőt a testvérét se haggya felkelti -és mivel már a kicsi is tud közlekedve menni és mászni igy együtt tombolnak :D
de eltelik kb. fél óra hagyom játszani őket és akkor megpróbálom a mi ágyunkon elaltatni egyszerre a kettőt. igy bevállik :)
Az enyém novemberben volt 2,5.
Hát én nem küzdök vele. Ha nem alszik el fél órán belül, akkor nem alszik. Este 8 helyett fél nyolckor teszem le legfeljebb.
(Nekem ő a kisebb.)
2 éves a fiam, kb 4-5 hónapja nem alszik délután.
Bármit csinálunk, egyszerűen nem akar.
Próbáltunk vele lefeküdni, akkor sem.
Ő is későn fekszik, 9-1/2 10 körül és 9-ig alszik.
Én is ilyen voltam anno, bölcsiben sem aludtam.
Nem érdemes erőltetni.Majd 8 kor lefekteted és akkor reggelig alszik.A lányom is ilyen volt,az oviban sem aludt soha(még kiscsoportban sem).
Neki kevesebb az alvásigénye.
Én sose erőlködtem, stresszeltem ezen, ha nem alszik, hát nem alszik.
Mondjuk nekem annyiból szerencsém van, hogy a lányom még a rácsos kiságyában alszik (1 hónappal múlt 2 éves). Beteszem délután, egyet mesélek, aztán szép álmokat kívánok és ott hagyom.
Ha elalszik jó, ha nem és csak beszélget, szórakozik, matat, azt se bánom, én bizony ki nem veszem 2 óra hosszat onnan :))
Ha lecserélem a rácsos ágyat simára, már biztos nem lesz ilyen jó dolgom, mert akkor tuti ki fog mászkálni.
amúgy az enyém is kb. 1 hónapja kezdte, hogy heti 1-2 alkalommal nem alszik délután pedig iszonyatosan sokat mozog, még most télen is kint vagyunk 2-3 órát és mégis ilyen.
Vannak kevés alvásigényű gyerekek, az enyém is ilyen volt a kezdetektől.
Ha nem szeretne aludni, miért kell erőltetni??????
Nem igényli, nem akar, minek ráerőltetni ezt a berögzült szokást??
Soha életemben nem aludtam délután és eember vagyok. Semmi gond nem volt velem soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!