2,5 éves kisfiam nem akar délután aludni. Szerintetek érdemes erőltetni?
Ha nem alszik, estére kezelhetetlenné válik. Ha nincs kedve ebéd után aludni, nagyon nagy küzdelmek árán tudom ágyba dugni, de az is előfordul, hogy nem sikerül.
Ma pl délelőtt nagyot sétáltunk, jól elfáradt, ebédeltünk, aztán picit még engedtem játszani, amíg a kistesója még ébren volt. Kistesó elaludt, bementünk a szobájába, meséltem neki, aztán (ahogy máskor is), mondtam neki, hogy most már aludjon. Ezután másfél órán keresztül kínlódtunk, mindent megpróbáltam, de nem volt hajlandó lefeküdni. Végül otthagytam, hátha elalszik egyedül. Mire visszamentem, átment a kistesója szobájába és az összes szekrényt szép csendben kipakolta :( Azt hittem, felrobbanok.
Ha hagyom, hogy ne aludjon, akkor az a baj. Ha nem hagyom, akkor az a baj. Most mit csináljak? Szerintem kicsi még ahhoz, hogy estig alvás nélkül ellegyen. Az ovisok is alszanak, nem igaz?
Nem érdemes. Szerintem. Nálunk két évesen hagyta el teljesen a napközbeni alvást a fiam. Nem tudok mit csinálni, én sem tudnék aludni csak azért mert rám parancsolnak. Csak akkor alszik el, ha autóval megyünk valahová.
Mondjuk ő abból a szempontból szerencsés jellem, hogy nem hisztis akkor sem ha fáradt. Inkább arra kell figyelni, hogy késő délután már ne punnyadjon le, mert hajlamos akkor 5-6 körül bealudni. Inkább csinálunk ezt-azt, nem fárasztó, de mégis aktivitást igénylő dolgot, és 6 körül ha úgy van, megfürdik, aztán fél 8 körül már alszik.
Nekem is van egy kisebb gyerekem (a nagy 3 éves, a kicsi 1), ő sem nagy alvó, általában csak egyszer alszik nap közben fél-másfél órát, mikor hogy. Vannak ilyenek.
én is így voltam vele,mint te..próbáltam erőltetni a delelést,ugye mert az oviba is kell majd címszóval,de rájöttem nem érdemes,úgyse fog aludni.
eleinte nehéz volt,hogy elhagyta a delelést nem bírta a napot belustult kora du.,meg hisztizett,de már nincs gond vele,este korán elalszik,most volt 2,5 éves .abba bízok,majd ha ovis lesz az ősszel,teljesen más lesz a napirend,és majd kellőképpen kifárad,és alszik az oviba.
szóval ne erőltesd szerintem.
Az, hogy aludni kell az oviban is, azért nem szempont szerintem, mert ott teljesen más minden, aktívabb, jobban elfárad, elnyomja a nyüzsgés, zaj, és az, hogy látja a többieket is aludni. A lányomat kínoztam az alvással 3 és fél éves koráig itthon, aztán feladtam, és ekkor már az oviban sem aludt. A pihenés viszont kötelező volt: eldőlni egy 30-60 percet az ágyon, lehet mesét nézni, lehet könyvet lapozgatni, mi a fotóalbumokat is nézegetjük ilyenkor néha...szóval pihi van. Elmondom neki, hogy rendben, nem kell aludni, de akkor maradj itt az ágyon egy kicsit, nekem is sokat számít, hogy van egy kis szieszta a pörgésében. :)
A fiam most 26 hónapos, gyakran 15.30 körül alszik csak el, este pedig 11-kor!! Na ennek sincs értelme, viszont ő nehéz eset, egy kis idegzsába, örülök, ha csend van egy kicsit, inkább beáldozom az estét, mert egész nap nem bírnám türelemmel. Ja és ha nem alszik délután, akkor sem alszik el 21.3
...akkor sem alszik el 21.30 előtt, tehát oly mindegy...
Jövőre ovis lesz, korán kel (most fél 10-ig alszik reggel), akkor majd rendeződik, addig meg ezért vagyok Gyesen. :)
Este tedd le korabban ha kezelhetetlen. Kisfiam is reggel 7-kor kel es napkozben mar nem alszik 2 eves kora ota. Pedig bolcsibe is jart es most oviba es egyikbe sem aludt annak ellenere, hogy latta a tobbi gyerek megy lefekudni. Ot inkabb hagytak csendben jatszani, gyurmazni, szinezni... mert hiaba valo volt a probalkozas.
DE! Viszont este 18 orakor vacsorazunk, utanna egy 20 perces mesenezes vagy egy kis jatek aztan furdes es 19:20-19:30-kor mar ugy alszik mint a bunda. Igy nekem is jo mert rengeteg mindent eltudok intezni utanna es meg marad idom egy filmre is vagy lazulni egy kicsit (11 korul szoktam lefekudni). Olyan nap is van, hogy ha sokat vannak udvaron az oviba es ovi utan meg megyunk jatszoterre akkor jobban elfarad. Ha ezt latjuk rajta akkor picit hamarabb vacsizik es furdik es 19 orakor alszik.
Látom, régi a topik, de hátha idetéved meg vki rajtam kívül is...
Kőkeményen tombol nálunk a dackorszak, kisfiunk 2,5 éves, alapból önfejű, úgyhogy feladja a leckét rendesen. Mindig jó alvó volt, most nem akar aludni menni, se délután se este - pedig fáradt. Fürödni se akar menni, enni sem akar sokszor - mindenből vita van sajnos.
Ötlet? 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!