Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más hogyan csinálja, hogy...

Más hogyan csinálja, hogy orvosi váróban, vagy buszon csendben, nyugton tud ülni, maradni a gyermeke?

Figyelt kérdés

Olyan rossz így, hogy mindenki a száját húzza és botránkozik körülöttünk, van már olyan is, hogy csak a jelenlevők miatt szólok rá, mert én már úgy belefáradtam pl buszon, hogy hol ülni akar, hol térdelni, hogy kilásson és sereg, forog, mint a ringlispíl, más meg az agyonhasznált kabátját félti(alig lehet persze elférni)

Orvosnál hiába a vadi új mesekönyv, neki rohangálnia kell, növényeket tépkedni és kipróbálni minden széket.

Úgy szeretnék pedig én is észrevétlen lenni, más

gyermeke meg csak tétován bambulva ücsörög, vagy fogva anya kezét, ácsorog.

Engem még ráadásul a botránkozö fejek is stresszelnek és tiszta ideg vagyok, mire vége leszállhatunk, vagy indulhatunk haza.

2017. febr. 16. 21:34
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy kisfiam van, 3,5 éves. Nyugis természetű, úgyhogy bátran megyek vele bárhova. Az orvosi rendelőben a 2-3 órás (!) várakozást kb. úgy viseli, mint egy átlagos felnőtt. Eljátszogat a kisautójával, néha oda akar mászni, ahova nem szabad, akkor mondom, hogy oda ne, és tudomásul veszi. De hozzátartozik a tényekhez, hogy mi nem a váróteremben szoktuk ezt kivárni, hanem - miután sorszámot húztunk - sétálni szoktunk a környéken és kb. félóránként visszamegyünk megnézni, hol tartanak. Így csak az utolsó fél-háromnegyed órát töltjük a rendelőben.

A buszozást meg imádja. Valóságos ünnep neki, ha buszon lehet, így nemhogy nyugton van, de kifejezetten áhítattal figyel mindent.

A többi utasra vonatkozó megjegyzéseid nekem is bökik a csőrömet. Pl. ne vedd rossz néven, ha más az "agyonhasznált" kabátját félti, mert

a) valószínűleg nem a tönkre tételtől félti, hanem hogy bepiszkolódik;

b) lehet, hogy neki éppoly nehezen telik kabátra, mint neked buszjegyre.

Vicces, hogy az időseken köszörülöd a nyelved, amikor a kisgyerekkel pl. 3 évig szintén munka nélkül kapsz állami juttatást.

2017. febr. 17. 12:30
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

"hely nincs soha hogy a gyermekem mellé ülhetnék, de ingyen utaznak a semmi dolguk nyugdíjasok és a

gyermeknek is alig adnak helyet, akinek úgy tudom kötelező lenne ülve utazni"

Nincs ilyen szabály, hogy a gyereknek KÖTELEZŐ ülve utaznia.

Ha jól értem, a gyerekednek általában adnak helyet. Miért nem veszed az öledbe?

Egyébként vidéki buszon pont fordítva van a szabály: 4 év alatti gyereknek nem kell jegy, HA NEM FOGLAL EL KÜLÖN ÜLŐHELYET. Nyilván ez érdektelen, ha mindenki másnak jut ülőhely, de elég egyértelmű a szabályt alkotó szándéka: ha zsúfoltság van, akkor a szülő ölében utazzon a kisgyerek, vagy ha ezt nem vállalja, vegyen neki is gyerekjegyet - és onnantól teljes joggal ülhetnek ketten két ülésen.

2017. febr. 17. 12:41
 23/23 anonim ***** válasza:
Valszeg neveléstől, meg az otthon kapott feszültségtől és komplexusoktól ilyen.
2017. okt. 30. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!