Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más hogyan csinálja, hogy...

Más hogyan csinálja, hogy orvosi váróban, vagy buszon csendben, nyugton tud ülni, maradni a gyermeke?

Figyelt kérdés

Olyan rossz így, hogy mindenki a száját húzza és botránkozik körülöttünk, van már olyan is, hogy csak a jelenlevők miatt szólok rá, mert én már úgy belefáradtam pl buszon, hogy hol ülni akar, hol térdelni, hogy kilásson és sereg, forog, mint a ringlispíl, más meg az agyonhasznált kabátját félti(alig lehet persze elférni)

Orvosnál hiába a vadi új mesekönyv, neki rohangálnia kell, növényeket tépkedni és kipróbálni minden széket.

Úgy szeretnék pedig én is észrevétlen lenni, más

gyermeke meg csak tétován bambulva ücsörög, vagy fogva anya kezét, ácsorog.

Engem még ráadásul a botránkozö fejek is stresszelnek és tiszta ideg vagyok, mire vége leszállhatunk, vagy indulhatunk haza.

2017. febr. 16. 21:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
79%

a fiam lassan 3 éves…sajnos rengetegszer kellett magammal vinnem korhazi kivizsgalasokra. o is ilyen hurrikan tipus :D ráadásul imád ismerkedni, bárkihez odamegy, kérdezgeti stb.

ugy marad egyhelyben, hogy a kezebe adom a teleofnomat, amire le van toltve más mese.

oszinten csodalom anyámat, hogy annak idejen nem hulyult meg teljesen tolunk :) mert én is és a bátyám is ilyen zizzentek voltunk.. (pedig minket rendszeresen vertek is, mégsem mentek vele semmire, csak a hulyeségen járt az agyunk, még akkoris, ha tudtuk utana csunyan kikapunk)

2017. febr. 16. 23:01
 12/23 anonim ***** válasza:
74%
Van telefonodon net? Mert ha igen kapcsolj be neki egy mesét akkor nyugton fog ülni .
2017. febr. 17. 05:54
 13/23 anonim ***** válasza:
63%

Rohangáló kisgyereken még soha nem háborodtam fel orvosnál vagy más nyilvános helyen. Az olyan szülőkön viszont igen, akik fegyelmezés címszóval úgy kezelték a gyereket, mint egy lábtörlőt (ordítás, lehülyézés, stb.).

De ahogy láttam, ilyenkor szoktak hüledezve nézni az emberek, nem akkor, ha a gyerek eleven.

Fültanúja voltam egyszer egy ilyennek. Másfél-két év körüli gyerek fel-alá mászkált, székre mászott, játékokat pakolt az orvosi váróban. Tahát korának megfelelően viselkedett. Az anyja meg folyamatosan üvöltött vele "hogy lehetsz ilyen hülye, miért csapsz zajt (mondta mindezt ordítva!), fejbe ba..lak, te idióta! Kussolj már kisköcsög!".

Az egyik szülő megunta, odalépett az "anyukához":

- Kussolj te hülye k...a, túl nagy a pofád!

- Hogy merészel így beszélni velem?

- Nézze, ha maga beszélhet így a gyerekkel, nyilvánosan megalázva, feltételeztem, hogy én is megtehetem.

Az egész rendelő tapsolt, gyönyörű volt :)

2017. febr. 17. 06:21
 14/23 anonim ***** válasza:
79%

Ikreim vannak 5 évesek.

Az egyik maga a nyugalom, képes 3 órát szó nélkül végig ülni. Tegnap tüdőröntgenre mentünk tüdőgyulladás gyanúval volt idő gyakorolnia.

A másik pont az ellentéte egy percig nem ül meg a popsiján, fecseg mindenre rákérdez. Vele a tegnapi nap rémálom volt.

2017. febr. 17. 06:35
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

Te is leszel még vén hülye, aki ugyanúgy nem tud állni, mint egy gyerek és ők is voltak fiatalok, akik ugyanúgy fizették a nyugdíjasok bérletét és így most megérdemelten ülnek.

Egyébként a gyerekednek is te és a többi felnőtt fizeti az ingyen majd iskoláskortól a kedvezményes árképzésű jegyet, ez nem zavar?!

Vegyél egy boxzsákot, azon vezesd le, ha már felelőtlenül gyereket vállaltál, hisz se megnevelni (nem veréssel, ordítással), se eltartani nincs pénzed (ha már a bérlet is nagy ktg).

2017. febr. 17. 07:24
 16/23 anonim ***** válasza:
88%

Kicsit sugalmazza a leírásod hogy szerinted neked van igazad és mindenki más a gonosz mert zavarja őket a gyereked viselkedése, holott téged is zavar, ezért írtad ki a kérdést.

Igen, normális bizonyos életkorban és bizonyos mértékig a hiszti, nyughatatlanság. Viszont ugyanígy normális a "megbotránkozás" a többi utastól is. Miért ne sérthetné a fülüket a bőgés? Miért ne sajnálhatná hogy összerugdalja a kabátját a gyereked? Ezek azért jogos okol a kiakadásra. De normális ember magában fortyog ezen, és nem szól be érte, lenyeli a békát. De ha anyuka nagyon nem figyelne oda rá, akkor szólni is lehet udvariasan.

Nem egyszer szenvedtem én is végig az utat hisztis kisgyerekek miatt, olvasni, tanulni, aludni, nem tudtam az üvöltéstől. Pedig kifizettem a jegyet én is és egy olyan gyerek foglalta a helyem aki nem is tudott ülve maradni 2 percig. Stb. És nem én vállaltam gyereket mégis erősen hatott rám a dolog.

Ez van. Sokban függ a személyiségétől is, de a nevelés is nagyon fontos. Ezt is személyre kell szabni. Ha eddig nem működött ahogy csináltad, akkor más utakat kell keresni. Mással kell elterelni a figyelmét, lefoglalni.

Vonaton nem egy anyuka olvasott mellettem mesét több kicsi gyerekének, és az út 80%-a alatt nyugiban ültek csendben.

2017. febr. 17. 07:35
 17/23 anonim ***** válasza:
71%

Én meg azt tapasztalom,hogy az öreg áll fel,hogy leüljön a nagyobb lányom,vagy ha ő nincs velem,akkor leüljek én a kisebbel. A 16-45-ig meg elüldögélnek és eszükbe se jut felállni se nekem,se alányomnak,seegy öregnek átadni a helyét. Az öreg ugyanúgy fizette az adót,had legyen már joga utazni.

4 éves a nagy és 2éves korától is tud állni a buszon,pedig 16hónaposan indult el.

Soha senkit nem zavart még,hogy a gyerekem megfordul a buszon a széken,ahogy ez se,hogy állandóan dumál,mert rászólok,hogy halkan. A növényt nem merészelte tépkedni kicsiként se. Hogy miért? Mert nevelem és nem mindent hagyok neki. Szaladgál? Minden gyerek szaladgál... vinni kell mesekönyvet olvasni,vagy ha nagyobb,akkor foglalkoztató füzetet. Telefon,mese... Hogyne,az való a gyereknek,gratulálok...

2017. febr. 17. 07:39
 18/23 anonim ***** válasza:
91%

ON:

3 gyerekem van, vannak rossz és jobb pillanataik. Segít, ha viszek könyvet, vagy valamilyen egyszerű játékot, vagy egyszerűen játszunk valamit (kő-papír-olló, a nagyobbal ország város vagy szólánc), de leköti őket, ha számlálunk (hány virág van, hány szék, melyik oldalon van több pillangó a falon, melyik a legszebb közülük, stb). Ha már nagyon nem bírja, akkor az ölembe veszem, és mondókázunk, ezt elég sokáig bírja.

OFF: "Mármint az is zavar, hogy a nyugdíjasok utazási költsége is be van építve a bérlet buszjegy árába, szóval a dolgozó fizeti, de elfoglalják a helyet is"

Ezt komolyan így gondolod? Gondoltál már arra, hogy te is leszel nyugdíjas? Állni szeretnél vagy ülni? Ha egy egész életet végigdolgoztál, felneveltél néhány adófizető polgárt, akkor sem jár ennyi?

Persze a pofavágást már nem kell figyelembe venni, de az már megint más lap.

2017. febr. 17. 07:44
 19/23 anonim ***** válasza:
78%

En azt erzem a mondataidbol, hogy a csendes es szofogado gyerekek a bambak meg furak, a felnottek akiket zavar egy neveletlen gyerek meg a semmirekello venek.

Szallj le a magas lorol es tanuld meg lekotni a gyerek figyelmet! Vigyel mesekonyvet es olvass neki. Vigyel szinezot es ceruzat. Vagy a kedvenc jatekat. Kisfiam 6 eves, soha nem ult bamban ....de mindig csendben volt mert meset olvastam neki, vagy szinezett, amig pl dokira vartunk.

Persze volt, hogy beszelgetni kezdett a mellettunk ulo nenivel, de sosem zavart masokat mert le tudtam kotni, es nem azert mert egy "tetova, bamba" gyerek hanem mert megtanitottam viselkedni. Es arra is, hogy idoseknek atadjuk a helyunket!

2017. febr. 17. 08:48
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló volt, mikor megtanult járni akkor nagyon nehéz volt a várás a rendelőben, csak ha lázas volt akkor ült meg egyhelyben, aztán ez változott. Persze van, hogy körbenéz, vagy másik gyerekkel kezd játszani, illetve sok helyen vannak játékok is kirakva, ez azért jó, mert olyat még nem látott, így hiába vinnénk, viszünk az a másik játék úgyis érdekesebb.

Szerencsére nálunk ez az időszak lefutott, nem vészes a várakozás és az utazást is jól viseli, általában adok neki valamit enni. Szerintem nálatok is változni fog majd. Amit csinálni tudsz, hogy rászólsz, próbálod lekötni őt valamivel, akár egy kifli rágcsálással, vagy ha másképp nem megy a telefonodat nyomkodja.

Amúgy nem bizots hogy amit írsz, hogy más gyerek tétován bambul, az nem azt jelenti, hogy lázas, de ha jobban lenne ő is szaladgálna.

Nem írtál kort, de az én fiam mióta ovis azóta nem vészes a várakozás a rendelőben.

2017. febr. 17. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!