Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudom a fiam öltözködés...

Hogyan tudom a fiam öltözködését irányítani, mert sokszor annyira makacs, inkább a lányos színek, ruhák tetszenek neki? Annyira nem tetszik a mai "szépfiú" divat.

Figyelt kérdés
Mindig elmondom neki, hogy ez a ruha jó áll, a másik nem jól áll, de a fiamnak az kell, amit a többiek a suliban hordanak. Neki olyan ruha kell, más nem jó. Nem akar lemaradni tőlük. Csak hogy ez a mai öltözködés kiborít teljesen, annyira b..is!
2017. febr. 8. 08:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
54%

Melyik a lányos szín, ne röhögtess már. Akkor én nő létemre férfiként öltözök, mert csomó ruhám szürke meg kék. Egyetlen piros felsőm van...

Mellesleg megteheted, hogy nem hagyod rá, de az marhaság, ez csak öltözködés. Bordó gatya vagy felső pl. tök jól áll fiúkon is, pedig az is "lányos".

2017. febr. 8. 10:56
 12/19 anonim ***** válasza:
66%

Egyébként mivel mindenki ilyet hord, NEM fogják kicikizni, hidd el. :)

Pont senkit nem érdekel, mivel teljesen átlagossá válik ezáltal.

De majd kinövi, a páromnak (33 éves) volt tök fekete korszaka, most már hajlandó szürkét, vagy sötétkék/zöldet is hordani :)

2017. febr. 8. 10:58
 13/19 anonim ***** válasza:
75%
döntsd már el,h mi a baj..neked nem tetszik v. félsz,h cikizni fogják...bár nem is kell válaszolnod,tudom a választ...ha majd nem neked tetsző párt,foglalkozást,hobbit választ,akkor is jössz majd kérdezni?egy dolgot tudsz tenni és ezzel mindkettőtök életét megkönnyíted,elfogadod,hogy ő egy különálló ember saját ízléssel,stb..nem pedig a tulajdonod..
2017. febr. 8. 11:05
 14/19 anonim ***** válasza:
58%

Ezen teljesen felesleges aggódni. Nem cikizik ki, mert ez a divat, a többség ezt hordja. Hidd el ő jobban meg tudja ítélni hogy mi számít manapság menőnek mint te.

De volna egy kérdésem: mi lesz, ha mondjuk kiderül hogy meleg?

Akkor mihez kezdesz?

2017. febr. 8. 12:45
 15/19 A kérdező kommentje:
Még ezen nem gondolkoztam, de fiatal még ehhez. Azért szerintem fiúknál (nála is) túlzás a cicanadrág. Az már nem önkifejezés. Női ruhadarab. Akkor miért erőlteti?
2017. febr. 8. 19:54
 16/19 anonim ***** válasza:
54%

Minden lényegest elmondtak előttem, úgyhogy csak annyit részemről: ha cikizni fogják, akkor lehet, hogy változtat. De az is lehet, hogy nem. Hagyd rá.

Ez kb olyan kérdés -kis túlzással-, mint hogy "jaj, homoszexuális a gyerekem, öngyi leszek...!".

Miért baj a homoszexualitás, vagy pl a biszexualitás? Hetero vagyok, de ezt sose értettem... Bár a biszexualitást jobban megértem, mint a homót, de a homóval sincs bajom.

Számomra többnyire kevésbé furcsa, hoyg ki mit csinál. sokszor inkább az a fura számomra ,hoy ki miért ne mcsinál bizonyos dolgot, tehát miért mellőz bizonyos dolgokat. De ez szubjektív talán.

Visszatérve a kérdésed konkrét részére: csupán öltözködésről beszélünk itt. Hat éves korra kialakul a nemi identitás, még ha sokszor csak rejtett, látens módon is. Tehát fiad van hetero, vagy bi, vagy homó.

A lényeg, hogy most kizárólag öltözködésről beszélünk, az meg nem feltétlen függ össze a nemi orientációval. És hogy mit vesz fel, csak egészségügyi szempontból vitatható.

Esetleg a ruha felirata miatt, pl erkölcsileg (azért nem biztos, hogy pl. a "666" jó móka egy gyerek ruháján, vagy a fordított kereszt; bár én a normál keresztet se támogatom, de hát egye penész...)

Máskülönben szerintem azt vegyen fel, amit akar.

2017. febr. 8. 22:24
 17/19 anonim ***** válasza:
63%
Ja és még valami, egy kérdés: az nem zavar, kedves kérdező, hogy a skót férfiak hagyományosan szoknyát hordanak...? (Legalábbis volt időszak, amikor szoknyát hordtak, miközben más népek férfiai meg nem...) Szóval értesz...
2017. febr. 8. 22:26
 18/19 anonim ***** válasza:
51%
(* "sokszor inkább az a fura számomra, hogy ki miért nem csinál bizonyos dolgot, tehát miért mellőz bizonyos dolgokat" - kifelejtettem, hogy a káros felesleg is általában kifejezetten zavar engem másokban, bár ez talán mellékes téma, e kérdéshez.)
2017. febr. 8. 22:29
 19/19 anonim ***** válasza:
Természetesen egy következő generáció sosem úgy fog öltözni, ahogy a szüleik tették. Elhiszem, hogy neked a "papa" nemzedékének a megjelenésétől nedvesedik a bugyogó, ez már megváltoztathatatlanul beléd van égve, neki viszont a kortársai közt kell majd megfelelnie, akik már más szemmel mérnek. És elárulom, hogy valami borzasztó égő lenne ott egy ilyen troggyadt zsákvászon bőnadrág, kockás inggel, húzentrógerrel, meg az unokatestértől megörökölt egyéb 3 számmal nagyobb "férfias" lefordítom: ocsmány darabokkal. Én nekem még kellett élni abban a csodálatos világban, és irigylem a mai srácokat, hogy nekik már nem... Maiaknak elővennének régi fényképeket, hogy néztek ki a szüleik az ő korukban, hát szétröhögnék magukat azon a szánalmasságon, ízléstelenségen, és igazuk lenne. Egyszerűen ronda volt az a világ, amit egyesek visszakívánnának. A rózsaszínt magánvéleményem szerint sem kéne erőltetni, ebben egyetértek, de úgy összességében sokkal jobban öltöznek a maiak.
2017. júl. 25. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!