Valóban nem megfelelőek ezek az ételek egy 2 évesnek? Bepöröghet ezektől az ételektől?
Reggeli variációk: rántotta, bundás, virsli, kenyér/kifli/zsemle, felvágottak, sajt, vaj/margarin, paradicsom, paprika, uborka, kalács, chokapik, kakaóscsiga, túróstáska, croissant
Amit kifogásolnak: nem teljes kiörlésűek a péksütemények, nincsenek zöldségkrémek, túrókrémek, halkrémek
Ebéd: valamilyen húsféle, krumplival vagy rizzsel, ritkán párolt zöldséggel, néha tésztaételek, előtte leves(akármilyen). Tehát a hús lehet fasírt, csirkemell, csirkecomb, hamburger, halrudacska, a krumpli rizs minden variációja, plusz savanyúság. Amit kifogásolnak, hogy az ételek jórésze olajban sül, a rizs nem barna, sok a krumpli és kevés a főzelék.
Vacsora: padlizsánkrém, tepertő, szalonna, halkonzervek, melegszendvics, sima szendvics, felvágottak, zöldségek, szóval hideg ételek. Kifogás nincs.
Amit még kifogásolnak még, hogy a gyerek kap csokit. Naponta 2x vagy 3x kb twixnyi mennyiséget összesen. Tehát egy szelet csokinyi mennyiséget egy nap 2 vagy 3 felé osztva.
Reggeli után, ebéd után, és vacsora után mondjuk.
A csoki vagy valamilyen tejcsoki, vagy nápolyi, vagy dörmi, vagy tejszelet, vagy smarties, vagy csokis töltött keksz.
Nagyrészt vizet és tejet iszik, a teát cukor nélkül, a gyümölcslevet ritkán issza meg, csak ha kisdobozos szívószállal van.
Ezek az ételek vannak mindig, nem mindent eszik meg belőlük.
Én mindig is mindenevő voltam, szerintem a mérték a fontos. Most kb 2 éve tart az egészséges életmód őrület, paleo dolgokkal, teljes kiörlésű dolgokkal, cukor helyett édesítővel, olivaolajjal, margarin helyett vajjal és biozöldségekkel.
Úgy érzem jól csinálom a dolgokat, a gyerek a rántott húsokat szereti, a bundást, a virslit, a sültkrumplit és a rizst, na meg várja a csokit, chokapikot, tejet és a péksütiket.
Szerintem én kiegyensúlyozottan táplálkozom, a gyereknek pedig azok a dolgok ízlenek, amik a gyerekeknek.
Szerintetek is rosszul csinálom?
Kérem az ne válaszoljon, aki diétát követ a sport miatt, vagy mert túlsúlyos, esetleg vegán.
A súlyom a normális alsó határán van, az alakom jó, cukrom, koleszterinem szintén. Energikus vagyok és minden étkezésnél addig eszem, amíg jól nem lakok.
A gyerek nem eszik sokat, válogat, de a cukra normális, energikus, ritkán beteg, nagyon jó alvó, a magassága kicsit az átlag felett, a súlya pont átlagos.
Tegnap utánaolvastam a bepörgésnek, egymásnak ellentmondó cikkek voltak, egyik sem tűnt hiteles forrásnak, de szerintem olyan tévhit, mint az, hogy hajvágás után gyorsabban nő a haj.
Anyukám és mamám is ilyen volt, "egye azt a gyerek, amit szeret".
2.-ban már 50 kg voltam és igen kellemetlen volt már akkor is, mikor az egész osztály méretkőzött matekórán és ki kellett számolni, hogy mekkora a különbség a legnehezebb és a legkönnyebb gyerek között...
16-17 évesen pedig piszok nehéz volt leadnom 30 kg-ot és inkább lemondtam volna a kiskori nasikról, csokikról, tortákról, ha azt az utat nem kell végigjárjam, hogy 96 kg-ról 60 legyek.
Szerintem ezt a mértéktelen csokievést kéne befejezni, mert 1 twix naponta igenis sok egy 2 évesnek.
Plusz rengeteg a szénhidrát, esetleg tényleg vehetnél teljeskiörlésű dolgokat, rántott szelet helyett grillezhetnéd a húst és nem kell a köretnek mindig krumplinak/rizsnek lenni. Lehet párolt zöldség is, vagy saláta valamilyen öntettel, ha magában nem eszi meg.
Mi a fenének egy 2 évesnek naponta 3x csoki?!Nápolyi,meg smarties formájában meg főleg mi a fenének?!
Kicsit se kiegyensúlyozott a táplálkozása,ne haragudj!Péksüti,meg bundás húsok,sült krumpli!Bakker!2 éves!
Semmi gond nincs ezekel kajákal az én gyerekeim is ilyet szeretnek enni ,és egyik sincs elhizva ,3 van ,az egy 13 éves és 32kg 6 éves meg 20kg ,14 éves.
Tejeskiörlésü dolgokat max én szeretem gyerekeim nem ,az ilyen halkrém,zöldségkrém felejtös,viszont gyömölcsöt mindenki szereti zöldséget csak a kislány .max csokit melözném ha aznap már evet csokis dolgokat.annak nincs értelme hogy olyat főz amit nem eszik meg mert akkor csak kidobott pénz ,tök mindegy hogy bio vagy nem .
sziasztok!
Én a másfél évesemnek már adok tejet, boltit, de biot! (még szopizik is)
A rizstej nem ízlik neki, a kólusztej és társak nagyon drágák! Több gyerekünk van!
Egy héten 2-3 alkalommal kapnak reggelihez, ezen kívül vízet vagy gyümilevet isznak! A teát nem szeretik 5 és 7 évesek a nagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!