Valóban nem megfelelőek ezek az ételek egy 2 évesnek? Bepöröghet ezektől az ételektől?
Reggeli variációk: rántotta, bundás, virsli, kenyér/kifli/zsemle, felvágottak, sajt, vaj/margarin, paradicsom, paprika, uborka, kalács, chokapik, kakaóscsiga, túróstáska, croissant
Amit kifogásolnak: nem teljes kiörlésűek a péksütemények, nincsenek zöldségkrémek, túrókrémek, halkrémek
Ebéd: valamilyen húsféle, krumplival vagy rizzsel, ritkán párolt zöldséggel, néha tésztaételek, előtte leves(akármilyen). Tehát a hús lehet fasírt, csirkemell, csirkecomb, hamburger, halrudacska, a krumpli rizs minden variációja, plusz savanyúság. Amit kifogásolnak, hogy az ételek jórésze olajban sül, a rizs nem barna, sok a krumpli és kevés a főzelék.
Vacsora: padlizsánkrém, tepertő, szalonna, halkonzervek, melegszendvics, sima szendvics, felvágottak, zöldségek, szóval hideg ételek. Kifogás nincs.
Amit még kifogásolnak még, hogy a gyerek kap csokit. Naponta 2x vagy 3x kb twixnyi mennyiséget összesen. Tehát egy szelet csokinyi mennyiséget egy nap 2 vagy 3 felé osztva.
Reggeli után, ebéd után, és vacsora után mondjuk.
A csoki vagy valamilyen tejcsoki, vagy nápolyi, vagy dörmi, vagy tejszelet, vagy smarties, vagy csokis töltött keksz.
Nagyrészt vizet és tejet iszik, a teát cukor nélkül, a gyümölcslevet ritkán issza meg, csak ha kisdobozos szívószállal van.
Ezek az ételek vannak mindig, nem mindent eszik meg belőlük.
Én mindig is mindenevő voltam, szerintem a mérték a fontos. Most kb 2 éve tart az egészséges életmód őrület, paleo dolgokkal, teljes kiörlésű dolgokkal, cukor helyett édesítővel, olivaolajjal, margarin helyett vajjal és biozöldségekkel.
Úgy érzem jól csinálom a dolgokat, a gyerek a rántott húsokat szereti, a bundást, a virslit, a sültkrumplit és a rizst, na meg várja a csokit, chokapikot, tejet és a péksütiket.
Szerintem én kiegyensúlyozottan táplálkozom, a gyereknek pedig azok a dolgok ízlenek, amik a gyerekeknek.
Szerintetek is rosszul csinálom?
Kérem az ne válaszoljon, aki diétát követ a sport miatt, vagy mert túlsúlyos, esetleg vegán.
A súlyom a normális alsó határán van, az alakom jó, cukrom, koleszterinem szintén. Energikus vagyok és minden étkezésnél addig eszem, amíg jól nem lakok.
A gyerek nem eszik sokat, válogat, de a cukra normális, energikus, ritkán beteg, nagyon jó alvó, a magassága kicsit az átlag felett, a súlya pont átlagos.
Tegnap utánaolvastam a bepörgésnek, egymásnak ellentmondó cikkek voltak, egyik sem tűnt hiteles forrásnak, de szerintem olyan tévhit, mint az, hogy hajvágás után gyorsabban nő a haj.
Nyugi nem csinálsz semmit rosszul és hidd el cáltozni is fog még. Nekem 3 gyerekem van. A kegkisebbnél még most kezdjük a hozzátáplálást, de a legnagyobbnál már átestem ezen a középső meg most van benne. A nagy már elég sok mindent megeszik, de gyümölcsöt egy falatot sem. A kicsi szintén két éves. Amit hajlandó megenni, tészta, húsleves, rántott hús, sült krumpli (sokszor sütőben sütöm), kifli, zsemle, szalámi, kolbász, pizzaszél. Tehát semmi zöldséget, gyümölcsöt, péksütit. Pedig kicsiként megette. Mi is eszünk. Mégsem. A csokit pedig ő is kéri. Na attól tud pörögni úgyhogy azt próbálom kerülni vagy max egy db kinder csokiszeletet adni neki ill. most rászoktattuk a pattogatott kukoricára vagy mogyoróra a csoki helyett, ez sem a legjobb de legalább nem csoki. Egyébként meg csak vizet és tejet iszik. A bátyja szintúgy csak vizet és tejet iszik ja és ő semmilyen édességet nem eszik, inkább pogit sós dolgokat rágcsál ha ilyen nasiról van szó. Pedig soha nem volt tiltva semmitől sőt folyamatosan kínálva van ha olyan a helyzet mégsem kell neki.
Szóval a lényeg hogy szívesen egyen! És nekünk a doktornőnk sem lát ebben semmi kivetnivalót. Sőt valaki írta hogy furcsa közegben élhetsz ha ezek nem jók, hát akkor e szerint én is abban élek, mert nálunk az oviban és a csanában is elég sok olyan gyerkőc van aki sok mindent nem eszik meg pedig elég sokhelyről járnak oda :)
"Amit hajlandó megenni, tészta, húsleves, rántott hús, sült krumpli (sokszor sütőben sütöm), kifli, zsemle, szalámi, kolbász, pizzaszél"
Hat persze, mert erre szoktattad ra.
"Nyugi nem csinálsz semmit rosszul"
Aztan majd 10 ev mulva jon ide a gyereke, hogy 160 centi vagyok es 70 kilo, hogyan fogyjak le, meg csufolnak az iskolaban.
Azoknak is azt hiszi az anyjuk hogy mindig mindent jol csinalt, hisz "nem eszi meg a zoldseget".
Amugy meg annyiszor lefolytattak mar ezt a vitat itt is, masutt is, sot eloben is szamtalanszor, teljesen ertelmetlen.
en annyiszor hallottam mar hogy hogyan nem lehetseges egy gyereket igy vagy ugy nevelni, nem lehet egeszsegesen taplalni, nem lehet megkedveltetni vele az olvasast, nem lehet rendszeres napirendet kialakitani, nem lehet edesseg nelkul elni, nem lehet hiszti nelkul a boltba menni, nem lehet lyukas fogak nelkul felnoni...
Aztan amikor elmondom hogy megis lehet hiszen en amit akartam elertem a gyereknel, nevelessel, esszel, hosszutavu gondolkodassal, akkor meg jon hogy á, csak szerencsed volt mert a te gyereked olyan.
Olyan a fenet, en neveltem olyanra, tudatosan. Tudtam mit akarok, tudtam hogy akarom elerni, el is ertem.
Ezert tudnak nehezen meghatni a kifogasok.
65%-os nagyon bepörögtél, nyugi!
Egy kérdés, hány gyereked van és hány éves(ek)?
Mert valoszinűleg csak egy, ha mondjuk lenne 3 és mind3nál ugyanígy lenne, akkor tényleg a zsebedben a bölcsek köve!
egy van, 12 eves. De nalunk a rokonsagban is igy megy ahogy nalunk.
A szokasokon nem valtoztat hogy egy gyereked van-e vagy harom.
Amugy meg a kerdezo feltette a kerdest: szerintunk rosszul csinalja-e. Van aki azt mondta hogy igen, van aki szerint nem, tok jo igy.
Ettol tobbre ugysem jutunk egymassal :)
nézd, én elismerem, h sokat tett hozzá a tudatos viselkedéseddel a dolgokhoz, ez vitathatatlan, de lenne egy fogadásaom, h a gyerkőcöd alapjáraton is egy jól evő, új izeket szivesen kiprobáló gyerek volt, így tény és való, h szerencséd is volt vele!
Az ázsiás példával kapcsoltban meg annyit, h ott sem az oviban, sem a suliban nem találkoznak a gyerekek ilyen jellegű ételekkel! Mo.-n élünk itt nem tudod ezeket az "egészségtelen" ételeket teljesen kiiktatni, mert jövet menet találkozni fog vele a gyerek! Legkésőbb a suliba! Véleményem szerint ezeket nem kell tiltani, mert akkor csak még kivánatosabban lesznek, és ha már nagyobb lesz maga fogja megvenni és teletömni magát azokkal amikkel anyu nem engedte! Míg ha nem tiltassz semmit, csak probálod egészségesebb formában tálalni pl. bolognais példám, vagy egy rántott húst is lehet szénhidrátcsökkentett liszttel bundázni, tönkölykenyérmorzsába panírozni és kókuszzsírba kisütni! vagy a sütőben olaj nélkül!
Aki szerint szoktatás kérdése, hogy mit eszik meg egy gyerek, az nem látott még rossz evő gyereket.
Sajnos az enyém az. Próbáltam én neki baromi egészségesen adni mindent, párolt zöldség, csirkemell, sómentesség, nulla édesség stb. Nagyon lelkes voltam, sokat olvastam, tájékozódtam, gyűjtöttem az ötleteket. Hát az égvilágon semmit nem evett meg. És nem, nem az volt, hogy ő egyen zöldséget, én meg tolom mellette befele a sült krumplit, meg a pizzát. Tudom, hogy úgy nem működik, meg hülye se vagyok, hogy 8 féle kaját főzzek. De nem kellett neki. Megkóstolta, köpte ki, kész. Ugyanazt ettem, amit ő. Nem, később sem jött oda, hogy kér belőle, akkor sem, mikor mi ettünk belőle. Azaz de, odajött, evett egy falatot, konstatálta, hogy ez még mindig nem ízlik, és ment tovább.
Nem vagyok rá büszke, mert fölösleges volt, és baromság is, de amikor nagyon kétségbe voltam esve, hogy nem eszik, a sok okoskodó tanácsára próbáltam azt is, hogy márpedig nem kap mást enni, sőt, nappal cicizni se lehetett evés helyett. Nos, a lányom inkább éhezik. Képes egész nap semmit nem enni, vagy csak éppen annyit, hogy minimálisan csillapítsa az éhségét.
Akkor döntöttem el, hogy hagyom a francba ezt az egészségmániás étrendet, amikor egyszer csak azt vettem észre, hogy elkezdett fogyni. Na ott mondtam azt, hogy elég, ez így nem működik, éheztetni nem fogom, az pláne nem egészséges. És igen, elkezdtem hétköznapi kajákkal próbálkozni, pl rántott hússal, sült krumplival, tésztákkal stb. Nem mondom, hogy eget verő mennyiségeket, de elfogadható adagokat eszik!
Innentől kezdve nekem senki a büdös életben meg nem magyarázza, hogy ez szoktatás kérdése, mert a gyerek azt eszi, amit kap. Lószart. Vagy szerencséd van, és megeszi, vagy nincs, és inkább nem eszik semmit. Én is ezen az elven indultam neki egyébként, hogy mivel nem is ismer mást, biztosan jó lesz neki az egészségesebb kaja, mert ezt szokja meg. Hát, erre a saját gyerekem gyönyörűen rácáfolt.
Csak a saját tapasztalatom: a fiam míg etetőszékben és otthon evett jó evő volt... Sok zöldséggel...
Aztán bekerült a bölcsibe, oviba... És szelektált.
Most 133 cm 26 kg, sportol 5 éves kora óta, erőnléte kiváló. Futásban a leggyorsabb az osztályban, pedig ő a legkisebb! (genetika, mert 46 cm-rel született)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!