Hogyan lehet megtanítani egy 4 évesnek hogy szépen bánjon az állatokkal?
Ezt is próbáltam már mostanában. Bár finoman.
Most azzal próbálkozok, hogy ahányszor bántja a macskát annyiszor nem mehet mamához, dédihez. Tudom erre azt lehet mondani, hogy nekik nincs közük hozzá, de nincs jobb ötletem. Azért ez kicsit szíven üti míg a testvére mehet ő nem.
Szaksegítség kérése nagyon jó ötlet.
Nem fognak kinevetni!
Sőt, értékelni fogják, hogy időben foglalkozol a problémával - mert most még ugyan határeset, de ideje lenne, hogy belássa, ez nem helyes.
el kell vinni onnan a gyereket ha bántja.
Nálunk van cica kutya egyiket sem bántja.
A kutyánál ugy csináltuk hogyha ráütsz vagy hozzá érsz mikor eszik megharap és neked jobban fog fájni. De sajnos volt olyan hogy megcsipte a kutya akkor én vertem rá a kutyára. Ott megtanulta mindkettő kinek hol a határa.
Amikor cicával szokattuk a lányt most 3 eves lesz egyébként ha bántotta vagy akarta bántani elhoztam onnan a gyereket. Akkor üvöltött. Mondtam akkor mehetsz ha nem bántod. Ha még bántotta akkor en vittem el a macskát és én simogattam ami idegesitette. Akkor azt.mondtam ha tudsz szépen bánni vele ide jöhetsz.
Ha elkezdte mondjuk a porszivóval kergetni vagy a plüss rúddal akarta verni a macskát akkor elvettem tőle és kivittem a macskát (mert amúgy kinti állat) ha nagyon hideg volt mint most is és benn volt a cica akkor elvittem a gyerektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!