Dönthetünk mi helyette vagy bízzuk rá a döntést? Elsősorban Ilizarov módszerrel operáltak (vagy szülők) válaszaira lennék kiváncsi!
És ha később fogja azt mondani, hogy akkor kellett volna tennetek valamit, amikor lehetett és miért nem csináltátok?
Én belevágnék, mire ő eldönthetné mit szeretne lehet már késő lesz.
Szia!
Nagyon nehéz döntést kell meghoznod.Sajnos tanáccsal nem tudlak segíteni,de akárhogy is döntesz,nagyon sok erőt és kitartást kívánok Neked hozzá!
Szia! Nem tudom,sajnos nem ismerem a lehetőségeket!(Egy műtét az soha nem jön jól,főleg hogy ebben a korban nagyon mozgékonyak) Csak azt szerettem volna irni hogy barátnőm 28éves s 140cm. S olyan fura nekem hisz én vagyok 175cm... S 25éves.(lassan 26)
Én megtenném,hisz lehet hogy kevésbé csufolnák,s egyebek..
Szia
Én ismerek egy törpenövésű lányt. Kb egykorúak vagyunk, most épp házszomszédok is, szoktunk beszélgetni...
Ő saját bevallása szerint teljes és boldog életet él! És ha hiszed, ha nem, annyira kerek önmagával, hogy bizony kevés "normálméretű" ismerősömről tudnám ezt ugyanígy elmondani.
Neki kisiskolásan ajánlották fel a szülei, de féltek a sok kellemetlenségtől és végül nem vágtak bele. ő azt mondja, hogy így utólag, felnőtt fejjel nem bánja. Sokat kesergett, de mát megbékélt önmagával, és én ezt maximálisan el is hiszem neki. Emúgy is tök jó fej csaj, mindenki szereti, oltári humora van, eszes... senkitse érdekel, hogy picike. Ilyennek szeretjük és kész.
Nagyon sajnálom, hogy ennyire súlyos döntéshelyzetbe kényszerültetek. Nem tudom, mit tennék a helyedben...
Nekem is 3 éves lesz a lányom nemsoká, és kifejezetten okos csajszi, de nem hiszem, hogy fel tudná mérni mit jelentene egy hasonló szitu a számára. És nem is bíznám rá a döntést, talán véleményt lehet kérni tőle, de dönteni nektek kell majd.
Néha nagyon-nagyon nehéz szülőnek lenni.... :S
Sok kitartást kívánok nektek, bárhogy is lesz majd végül!
Keresgéltem egy kicsit google-ön, van ettől kíméletesebb módszer is a végtagok növelésére, igaz, Magyarországon nem kivitelezik, de annak a beavatkozásnak nincsenek ilyen súlyos kísérőjelenségei, nem ennyire megviselő, és tudná is használni a végtagjait, annyi, hogy mankóval kellene közlekedni.
Találtam egy-két linket erről, igazából nem értem a technika lényegét, de azért belinkelem, hátha ki tudtok hámozni belőle valamit.
Ebből a linkből a 3.2-es és a 3.3-as pont érdekelhet titeket.
A 3.2 pontban leírt technikához itt is van még egy link:
Remélem segítettem ezzel valamit. Ha esetleg kinyomtatjátok, és megmutatjátok egy angolul tudó orvosnak, biztos elmagyarázza, miről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!