Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire érezzem rosszul...

Mennyire érezzem rosszul magam emiatt? Ti mennyit vagytok levegőn a kisgyereketekkel?

Figyelt kérdés

Amióta tél van az alig sétál a gyerekem. Márminthogy nem hajlandó a saját lábán sétálni. Eleve pár hónapja jár amúgy. (Másfél éves.)

Szóval a napi séták abban merülnek ki hogy én próbálom rávenni hogy sétáljunk, de ő rögtön beül a babakocsiba. Marad tehát a tologatás, aminek egyszerűen nem látom értelmét.

Sokszor nincs is kedvem így levinni sétálni. Ez a céltalan tologatás volt a legrosszabb kiskorában is, örültem hogy vége van.

Álatalában napi kétszer megyünk ki a levegőre, de ezek egyre rövidebbek, kb napi kétszer fél óra, hacsak nincs valami elintéznivaló, program, vagy véletlenül épp ha kedve van sétálgatni. Sőt, már többször előfordult hogy a délelőtti séta kimaradt mert fáradt is vagyok, hideg van, ő nem szeret sétálni... Meg látszik rajta is hogy nincs kedve a hideg sétákhoz.

Szóóval az a kérdésem hogy ez így gáz?

Ilyen kifejezetten hideg napokon napi kétszer fél óra nagyon kevés? (Persze igyekszem minél több ideig húzni, de ha nem akar sétálni akkor én sem látom értelmét a dolognak.)

Én alapvetően nagyon szeretek sétálni, imádnám ha jönne velem, akkor szerintem nagyon sokat lennénk lent. Tehát nem tőlem szedi hogy nincs kedve.

Ti mennyi időre mentek le átlagosan egy nap ha nincs semmi dolgotok?

(Ráadásul bent lakunk a városban, szmog stb..)

2017. jan. 2. 13:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%
Mi játszótérre megyünk. Tud csúszdázni, hintázni, labdázunk. Levegőn is van és fárad is.
2017. jan. 2. 15:45
 12/18 anonim ***** válasza:
62%
Én nem érezném rosszul magam. Velem meg az a baj, hogy ha pufajkába meg tundrabugyiba öltözök is, annyira fázom, hogy szabályosan megdermedek, mozdulni se tudok. Így aztán, amikor ilyen hideg van, jobban felöltözünk, bevonulunk a szobába, és nyitott ablaknál játszunk fél órát.
2017. jan. 2. 15:53
 13/18 anonim ***** válasza:
50%

Én nem eröltetném, ha láthatóan nem szereti. Még pici, a talajhoz ennyivel közelebb hidegebb van, ráadásul könnyebben is kihülnek a pici kezek és lábak.

És pont akartam mondani szmogot, nem tudom, Bp-en laktok-e, de megint szmogriadó van. Lehet, hogy ilyenkor egyáltalán nem is vinném ki, mert a szmog is a talaj fölött a legsűrűbb. (Egyszer mondta az üzemorvosunk, hogy a szmogos levegő úgy hat a tüdőre, mint a dohányzás...)

2017. jan. 2. 15:54
 14/18 anonim ***** válasza:
58%

Enyém meg a babakocsit nem szereti. :)

Inkább vidd játszótérre, vagy olyan helyre, ahol tud magától sétálgatni, játszani. Ha valahova megyünk, úgy az én kisfiam sem szeret sétálni, de ha viszek le labdát, vagy a babataxit, akkor jól elvan. Mikor nem voltak megfagyva a levelek, azokat gyűjtögette, pakolászta, ilyesmiket szokott. Ha melegebb van, csúszdázni is engedem, vagy hintázni, teszek alá egy plédet.

De egyébként szerintem a kétszer fél óra nem kevés, mi tovább vagyunk lent, mert szereti, de ha főzök, akkor csak délután.

2017. jan. 2. 18:40
 15/18 anonim ***** válasza:
90%

A 1,5 evesem akkor ketedzkedett a babakocsiba,mikor kinotte a csizmajat. Nem akart setalni. Kapott nagyobbat, most mar nincs gond. De ha ulni akar, hagyom neki. Szeret kint lenni, en is imadom, ha tehetjuk, minden nap megyunk. Ma nem voltunk kint, m csak sotetedes utan tudtunk volna kimenni, de akkor mar nagyon hideg volt.

Csinald ugy, ahogy nrktek kenyelmes, a ti igenyeiteknek megfeleloen.

2017. jan. 2. 21:49
 16/18 anonim ***** válasza:
40%
Ahogy korábban írták is, nem gond az a babkocsi. Én külön szeretem. Na persze nem a tologatást, de azzal sincs különösebben bajom. A kocsiban nézelődik, alszik, a hideg levegőt nem kapkodja be úgy, mint amikor "sétál". Mert hogy az enyém elég gyors tempóban sétál. Szerintem kényelmesebb neki és nekem is. Pedig az enyém sem rajong érte, de ez van. Kétszer félórát lazán vagyunk mi is levegőn, inkább így, gyalog visszük a nagyobbat oviba, ugyanis ott például ma sem mentek ki. Szerintem kétszer félóra teljesen ideális, jól csinálod! Inkább tologasd kocsiban még most, élvezd ki azt hogy még szereti is, mert tavasszal majd nehezebb lesz, amikor szaladhatsz utána :)
2017. jan. 2. 23:57
 17/18 anonim ***** válasza:
24%
Én nem viszem ki minden nap a másfél évesemet, és egyáltalán nem érdekel hogy erről kinek mi a véleménye. Ezen aztán tényleg nem múlik semmi. Én sem szeretem a hideget, utálok a hidegben sétálni, ha jó az idő akkor akár egész nap kint tudnék lenni de ilyenkor menjen akinek két anyja van. Amikor a nagyobbikért el kell menni az oviba akkor kimegyünk, kb. 1 órát vagyunk kint. Ilyenkor a játszótér már úgyis felejtős, sajnos a kismotorra még nem érzett rá úgyhogy azt se tudja hajtani, sétálni ő sem nagyon tud ebben a sok bélelt ruhában és a bakancsában úgyhogy alig várom a tavaszt.
2017. jan. 3. 15:26
 18/18 A kérdező kommentje:
Nagyon meglepodtem a valaszokon, azt hittem meg leszek kovezve. Hat megnyugtato, es koszi!
2017. jan. 3. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!