Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi lenne az első gondolatotok...

Mi lenne az első gondolatotok ha azt halljátok, hogy vki otthon van a kisebb babával (6 hós), a nagyobbat meg bölcsibe adja, pedig végülis nem lenne rákényszerülve hogy járjon? Hogy lusta disznó a két gyerekhez?

Figyelt kérdés
Teszem hozzá, nem veszi el a helyet senkitől akinek dolgozni mennének a szülei, mert ez magánbölcsi.
2010. máj. 3. 14:18
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
49%

Biztos lehetsz benne, hogy akik a "lusta disznó"-típusú válaszokat írták, azok nincsenek hasonló szituációban.

Különben tudnák, hogy vannak helyzetek, amikor jobb megoldás a bölcsöde, mint hogy otthon ül a gyerek és egész nap csak téged lát. Igenis kell neki a gyerektársaság és nem mindenkinek van lehetősége naponta játszóházba vinni.

Szerintem nyugodtan add be, jót fog tenni neki is, meg a picinek is jobb lesz. Neked pedig hiányozni fog.

Az én nagyfiam 2 éves, jól fejlődik, nincs elmaradva semmiben, de azt látom, hogy kellene neki a hasonló korúak társasága. Nálunk nincs hely a bölcsiben, így ő itthon van velünk.

Egyébként én azért sem ítélnélek el, ha csak azért adnád be, mert így könnyebb. Tudom, milyen nehéz két gyerekkel, főleg, ha az egyik a dackorszak közepén van, a másik meg újszülött. Senkinek sem jó, ha kipurcansz közben.

2010. máj. 3. 17:33
 22/28 anonim ***** válasza:
75%
Én azt gondolnám, hogy végre egy anyuka aki nem retteg attól hogy mit gondol ról a többi ősanya, és nem akar megd*gleni csak azért mert ma azt a divat hogy a gyereket maximálisan kiszolgáljuk éjjel-nappal. :)
2010. máj. 3. 18:25
 23/28 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!!!!
2010. máj. 3. 20:24
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
2,5 éves, már annyira nem pici. A fiam 1,5 éves, na ő még nem alkalmas a huzamosabb közösségi életre, egy órát eljátszik a kis barátnőjével, de pl idegenhez oda sem megy. De egy 2,5 éves az msr dokkal okosabb, érettebb. Ha barátkozó, nyitott típus, nem lesz különösebb gondotok a bölcsivel. Ne emészd ezen magad. Próbáld ki, ha nem jön be, max nem viszed többet, semmi sem kötelező. Sok sikert és boldog babázást!
2010. máj. 3. 22:01
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekeim 2 évesen kerültek bölcsibe, mert dolgoznom kellett. Először nagyon sajnáltam, de később rájöttem, hogy vannak előnyei is. A közösség, a többiek sokat számítanak, olyat adnak neki, amit én amúgy sem tudtam volna. Sokkal könnyebb volt az óvoda a számukra, mint annak, aki az anyja szoknyája alatt volt 3 éves koráig.
2010. máj. 4. 17:04
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 3 lesz nyáron, a kisebb 4 hós.

A nagy járt bölcsibe ősztől, de szülés körül már itthon volt, aztán februárban ment 2 hetet, azóta beteg volt, hazahozott mindent így mi is.

Sajnos közben kiderült egy-két autoimmun betegsége, és én úgy döntöttem inkább nem jár, majd ősszel oviba, de ha addig nem erősödik meg oda se megy még.

Amúgy ő is csak fél napos volt.Amivel én nem voltam ki a vízből, de most szeretne menni.

Mondjuk ő elvan itthon is, sokat járunk játszótérre, mert nagyon igényli más gyerek társaságát.

Egyébként rám is néztek sokan, hogy lusta disznó vagyok, az arcukra volt írva. (Köztük anyóséra is, persze ő sose segít, egyikre sem vigyáz, egy kezemen meg tudom számolni hányszor tette, pedig megtehetné...)

Szóval majd meglátod. Ha nem lenne ez a sok nyavalya akkor tuti járna.

2010. máj. 4. 23:22
 27/28 anonim ***** válasza:

Nekem errol nincs rossz velemenyem.

A leirt okokbol szerintem teljesen logikus, hogy jot fog tenni a fiadnak a tarsasag. Hiszen lassan mar ugyis iviba kellene mennie, de ha pl addig nem kezd beszelni, akkor arrol is lecsusznatok es fizethetned fel evvel kesobb a kulonbozo fejlesztofoglalkozasokat ugy, ahogyan mnost a bolcsit fogod.

Addig legalabb van esely, hogy a bolcsi segiteni fog es nem lesz csuszas.

Mondom ezt ugy, hogy az en gyermekeim kozott csak 14,5 honap a kulonbseg, a nagyobbik nincs bolcsiben, segitsegem ritkan van. Egesz nap futok, mint a mergezett eger, mertha eppen van olyan 5-10 perc, amikor mindket gyerek elfoglalja magat, akkor nekem foznom, mosogatnom, mosnom, teregetnem, vasalnom es takaritanom kell (egy 120 nm-es hazat, ami fout mellett van, igy a beszallo porbol par havonta meglehetne tolteni egy homokozot es nyilvan ket kicsi gyerek nem lehet koszban). Kb otszor kezdek bele valamibe, mire sikerul vegeznem vele. Meg pisilni is ugy szoktam, hogy kozben korbetorlom a csempet, mert igy sporolok az idovel. :-)

En is gondolkodtam mar vmilyen segitsegen, de takaritonore nincs penzunk, faluban elunk, kifozde nincs, csak draga etterem, ahonnan nem engedhetjuk meg magunknak az etelrendelest. Ez van, en vallaltam.

Es latom, hogy a nagyobbik mar ertekelne e gyerektarsasagot, ugyanis itt van ugyan jatszoter, de szinte sohasincs rajtunk kivul senki ott, nincs jatszopartner, viszont ha anyosomekat latogatjuk es ott megyunk le jatszoterre (sok gyerek van lent egesz nap), akkor a fiam nagyob boldog.

Te vagy az anyukaja, te latod, hogy mi a legjobb a gyermekednek, nem a teged leszolok. Veluk nem kell foglalkozni. Mindenki a sajat haza tajan sepregessen.

2010. máj. 5. 07:13
 28/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tapasztalatokat!

Az utolsónak: nekem "csak" 110 nm-et kell tisztán tartanom, de ez a pisilés közben is takarítok dolog nagyon ismerős :)))

2010. máj. 5. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!