Mi lenne az első gondolatotok ha azt halljátok, hogy vki
otthon van a kisebb babával (6 hós), a nagyobbat meg
bölcsibe adja, pedig végülis nem lenne rákényszerülve
hogy járjon? Hogy lusta disznó a két gyerekhez?
Nézd, ha javasolják a bölcsit, mert visszamaradott és ott jobban fejlődhet, akkor igazad van, add bölcsibe. Ha kapod a megjegyzéseket, ezt mondd el, aztán engedd el a megjegyzéseket a füled mellett, ha ennek ellenére mondják. Első hallásra nekem is az ugrott be, hogy önző vagy és miért nem foglalkozol a másik gyerekkel is, miért kell beadni, de hogy leírtad, hogy javasolják, így már megváltozott a véleményem. Mondd el a kritizálóknak is, hátha nekik is megváltozik.
2010. máj. 3. 14:56
Igen,lusta disznó.Jó kifogás,hogy azért kell a közösség,mert le van maradva..De ez vajon kinek is a hibája?!
2010. máj. 3. 15:00
13/28 A kérdező kommentje:
Hát ezt viszont nem érzem hogy az én hibám lenne....Állandóan foglalkoztatva volt/van minden tanácsot meghallgattam és kipróbáltam, nemcsak "mentem a magam feje után". Most sincs elhanyagolva a kicsi miatt, sőt a kicsi van mellőzve a nagy miatt...
Ugy csináld ahogy nektek jó!!! Senkivel ne foglalkozz, ha Te igy látod helyesnek akkor igy lesz jó a gyerekeknek. Azt itélem el,aki beadja a gyereket a bölcsibe, és egész nap kocsikázik,szoli,kozmetika stb... na az elitélendő szerintem. De ahogy írtad.. Nyilván egy nagyon picivel nem tudod őt annyit játszótérre vinni, mint amennyit igényelné. Az én fiam is makacs, csak akkor hallgat rám, ha ketten vagyunk, ha már apa itthon van,nem eszik egyedül, stb. Ja és egy szót sem mondd (21 hós múlt), pedig rengeteget foglalkozok vele,és nem gondolom hogy az én hibám. Bár elmaradva nincs, és a Tied sincs, csak lassabb mint a másik gyerek. Fel a fejjel és élj boldogan ahogy nektek jó!
2010. máj. 3. 15:11
15/28 A kérdező kommentje:
Az én fiam se beszél :( mindenféle kivizsgáláson voltunk, semmi szervi baja nincsen. Mikor én énekelek, mondókázok mesélek neki, egyáltalán oda se figyel nem érdekli, mikor meg voltunk ilyen nyílt napon a bölcsiven szájtátva figyelte a gondozónőt, pedig esküszöm alig volt hangja a néninek....na erre mi a magyarázat? :/
A válaszadók közül hány két év körüli gyerekes anya volt? És ebből hányan mondták azt, hogy ez lustaság kérdése? Szerintetek nincs a gyerekeknek hasonló korúak társaságára szüksége? Csak az számít, hogy ki őrzi a gyereket vagy az is amit a közösség nyújtani tud?
2010. máj. 3. 15:16
Szia!
Az én lányom még nem volt 2.5 éves,de ment oviba!Itthon voltam a kicsivel,a férjem külföldön dolgozott.Reggel 8-ra vittem,fél évig 10-re mentem érte,aztán ebéd után.
Ez nem lustaság,de igenis vannak olyan gyerekek,akiknek kell a társaság!Én vinném!
2010. máj. 3. 15:40
Ha jól értem,akkor két és féléves a nagyobbik gyermeked,ő már nyugodtan mehet közösségbe.A lustaságról meg annyit,hogy egy gyereket bölcsibe vinni reggel egy picivel és utána hazamenni,majd alig otthon lenni és délbe érte menni,nem éppen lustaságra vall.Mert a kisebbet ilyenkor időre etetni kell.Én ugyanezt csinálom,csak az ovival.A nagy hatéves,a pici nyolc hónapos.Nem egy leányálom.Én jobban örülnék,ha mindkettő itthon lenne,mert így mindent kapkodva,időre kell csinálni.Majd te is meglátod,hogy nehezebb,mintha otthon lennétek.
2010. máj. 3. 15:47
Ha 1,5 éves lenne, akkor azt mondanám, gondold át még egyszer. De 2,5 évesen szerintem jól érezné magát a bölcsiben, még ha egy fél napra is.
Az meg nem bűn, ha esetleg marad egy kis időd magadra is, míg mondjuk a pici alszik...
2010. máj. 3. 15:56
20/28 A kérdező kommentje:
Igen, 2 és fél éves. És egyrészt úgy érzem, a kicsinek is "jár " egy pár óra anyából, mikor rá tudok figyelni, ha meg épp alszik, megcsinálom az olyan házimunkát ami eddig mindkét gyerekemtől csak " elvette az időt".
Szerintem jobban jár a nagyobbam is ha mikor hazajön és együtt vagyunk, nem azt kell hallgatnia hogy várjál kisfiam mert most anya mosogat-tereget-porszívózik-felmos stb stb. hanem csak rá tudok figyelni.
Kapcsolódó kérdések: