Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Betegség, járt már így valaki?...

Betegség, járt már így valaki? Ugy nem valami halálos kór.

Figyelt kérdés
2,5 éves kisfiam 3.án lázasodott be először. Piros volt a torka kapott valami c betűs antibiotikumot első nap már láztalan volt,de 2nap után csúnya hasmenést kapott és két adagot kihagytam mert csak utánna értem el a doktornőt és nem mertem adni neki.Erre ő leállított mivel javuét a torka és leesett a gyógyszerszint. 4 nap után visszalátasodott kapott klacidot tegnap volt az utolsó 7. Napja erre ma délben lázzal kelt. Telljesen kivagyok idegileg hogy mi lehet ez. Nem fájlal semmit. Hétfőn éátta a doki szép volt a torka. Ma elvittem a füll orr gégészetre ott sincs gond. Holnap vérvétel és vizelet vizsgálat de addig meghalok itt idegeségemben. Én már minden féle leukémiárá gondolok és egyebekre...valaki tapasztalt esetleg ilyet?
2016. dec. 20. 19:48
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Amikor gyerekorvost választottunk, én kiemeltem, hogy nem vagyok alapból antibiotikum ellenes, de ragaszkodom ahhoz, hogy csak akkor kapjon, ha valami alátámasztja.

Két és fél éves, eddig háromszor kapott antibiotikumot. Minden esetben részletesen elmagyarázta az orvos, hogy milyen jelek utalnak egyértelműen bakteriális fertőzésre.

Illetve a háromból az egyik rögtön a születése után volt, mert nekem tenyésztettek ki Straphylococcust és preventíven adták.

Igen, volt olyan, hogy egy hétig lázas volt és fogalmunk sem volt, hogy mitől. Az orvos mondta, hogy naponta nézessük meg, telefonáljunk, ha bármi van, de most ilyen vírus kering. A hetedig napon mondta, hogy akkor most ad laborba beutalót, nézzék át, hátha baktérium is beszállt a buliba. Ekkor spontán abba maradt a láz. Valószínűleg a háromnapos láz egy hosszabb verzióját fogtuk ki, ami vírusos eredetű.

Ennyi idős gyerekeknél elég gyakori a félelmetes tüneteket mutató, amúgy sima vírusfertőzés. Ha nincs alapbetegsége (autoimmun, stb), akkor rossz nézni, hogy szenved, de tényleg nincs igazán gyógymód a tüneti kezelésen kívül.

A saját történetem: minden xarra antibiotikumot kaptam kisgyerekként. 2 hetente beteg voltam, annyi injekciót kaptam öt éves koromig, hogy masszív tűfóbiám alakult ki. 5 évesen döntött úgy az orvosom, hogy hagyjuk az antibiotikumokat, nézzük meg mi történik anélkül.

Onnantól csak évi 4-5 alkalommal voltam beteg, többnyire légúti vírusos dolgok. Felnőttként (kora kamaszkortól) évi egy nátha és ennyi.

2016. dec. 21. 11:00
 32/33 A kérdező kommentje:
Megvolt reggel a pisi és vérvétel, most telefonáltam a laborba. Pisi negatív, de a vérvétel alapján enyhe gyulladása van. Holnap 1kor lesz hivatalosan az orvosnál az eredmény. Fogalmam sincs hol lehet a baj. Kizárták a fülét tegnap, ezzel a húgyúti fertőzéseket is...
2016. dec. 21. 15:43
 33/33 anonim ***** válasza:
Szia! A curam antibiotikumtól én is így jártam. Hasmenésem volt tőle, pedig szedtem Normafloret. Valamint kaptam egy nagyon csúnya a gombás fertőzést, úgyhogy aludni nem tudtam, ülni vagy elmenni wc-re. Bagyon erős fajta lehetett, mert a többitől soha nem jártam így. Én is kb. akkor kezdtem veteg lenni, mint a kisfiad. Ő meggyógyult már? Én sajnos még mindig nem...
2017. jan. 7. 17:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!