Betegség, járt már így valaki? Ugy nem valami halálos kór.
Amikor gyerekorvost választottunk, én kiemeltem, hogy nem vagyok alapból antibiotikum ellenes, de ragaszkodom ahhoz, hogy csak akkor kapjon, ha valami alátámasztja.
Két és fél éves, eddig háromszor kapott antibiotikumot. Minden esetben részletesen elmagyarázta az orvos, hogy milyen jelek utalnak egyértelműen bakteriális fertőzésre.
Illetve a háromból az egyik rögtön a születése után volt, mert nekem tenyésztettek ki Straphylococcust és preventíven adták.
Igen, volt olyan, hogy egy hétig lázas volt és fogalmunk sem volt, hogy mitől. Az orvos mondta, hogy naponta nézessük meg, telefonáljunk, ha bármi van, de most ilyen vírus kering. A hetedig napon mondta, hogy akkor most ad laborba beutalót, nézzék át, hátha baktérium is beszállt a buliba. Ekkor spontán abba maradt a láz. Valószínűleg a háromnapos láz egy hosszabb verzióját fogtuk ki, ami vírusos eredetű.
Ennyi idős gyerekeknél elég gyakori a félelmetes tüneteket mutató, amúgy sima vírusfertőzés. Ha nincs alapbetegsége (autoimmun, stb), akkor rossz nézni, hogy szenved, de tényleg nincs igazán gyógymód a tüneti kezelésen kívül.
A saját történetem: minden xarra antibiotikumot kaptam kisgyerekként. 2 hetente beteg voltam, annyi injekciót kaptam öt éves koromig, hogy masszív tűfóbiám alakult ki. 5 évesen döntött úgy az orvosom, hogy hagyjuk az antibiotikumokat, nézzük meg mi történik anélkül.
Onnantól csak évi 4-5 alkalommal voltam beteg, többnyire légúti vírusos dolgok. Felnőttként (kora kamaszkortól) évi egy nátha és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!