Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Betegség, járt már így valaki?...

Betegség, járt már így valaki? Ugy nem valami halálos kór.

Figyelt kérdés
2,5 éves kisfiam 3.án lázasodott be először. Piros volt a torka kapott valami c betűs antibiotikumot első nap már láztalan volt,de 2nap után csúnya hasmenést kapott és két adagot kihagytam mert csak utánna értem el a doktornőt és nem mertem adni neki.Erre ő leállított mivel javuét a torka és leesett a gyógyszerszint. 4 nap után visszalátasodott kapott klacidot tegnap volt az utolsó 7. Napja erre ma délben lázzal kelt. Telljesen kivagyok idegileg hogy mi lehet ez. Nem fájlal semmit. Hétfőn éátta a doki szép volt a torka. Ma elvittem a füll orr gégészetre ott sincs gond. Holnap vérvétel és vizelet vizsgálat de addig meghalok itt idegeségemben. Én már minden féle leukémiárá gondolok és egyebekre...valaki tapasztalt esetleg ilyet?
2016. dec. 20. 19:48
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
23%

Hogy ide mekjora bunkók járnak, ráadásul gondolom felnőtt nők válaszoltak, nem tinédzserek. Ha a doki antibiotikumot ad, akkor anyuka kezdjen el okoskodni, hogy biztos vírusfertőzés? A legtöbb doki azonnal antibiotikumot ír, nem jó, de ez a helyzet.

Oh úgy remélem hogy van legalàbb 10 gyereked és mind ilyen ostoba...

Végülis igazad van. Minek kérdezzek a dokinàl, minek van lehetőségem màsodvéleményt kérni,minek van lehetőségem orvost vàltani... Inkàbb maradok tudatlan paraszt, aki szarik a gyerek egészségére, mert hàt az orvos azt mondta... És mint tudjuk az orvos kezei között soha sem halt meg senki...

Ja nem..ez Te vagy.

Én tudatosan vàlasztottam orvost, aki nem automatikusan tölti ki a recepteket, hanem figyel a gyerekre és SOSEM ìr első nap antibiotikumot!!! Amit minden protokoll szerint 3-6 napos folyamatos làz utàn kell mérlegelni. Addig meg lehet kérni tenyésztést.

De örülök,hogy ennyi ésszel idejössz màst szapulni.

2016. dec. 20. 21:28
 22/33 anonim ***** válasza:
Akkor nyugodj meg,tanultàl belőle ennyi. Vidd vissza a dokihoz majd, biztos nem ìr màr antibiotikumot, ha azt akarna mégis akkor kérd meg hogy egy bacitenyésztést csinàltasson. Ennyi. Addig meg diéta és sok folyadék. Làzat meg ne csillapìts, had dolgozzon.
2016. dec. 20. 21:32
 23/33 anonim ***** válasza:
62%

Probiotikumot nem próbáltál neki adni? Enterol, Normaflor?

Amúgy tele van bunkóval a oldal, ez tény...

Életem során nem egy háziorvossal volt dolgom, de még a büdös életben nem csináltak nekem soha tenyésztést (vagy mit), általában ilyen tünetekre Augmentint kapok, az első nap, 3. nap már semmi bajom, kúrát végigszedem, mindig tökéletesen meggyógyultam. Nem szenvedtem 2 hétig egy ilyen betegséggel, amíg vártuk a tenyésztés meg a nem tudom minek az eredményét.

2016. dec. 20. 22:08
 24/33 anonim ***** válasza:
68%

Olvassatok mar el mit irt, a kerdezo hagyta abba az antibiotikum adasat, mert nem erte el a dokit. Itt cseszte el az egeszet ...

A doki sem normalis ha 1 nap laz utan mar adja az antibiotikumot.

Mondjuk en eleve 3-4 napig el sem viszem ilyenkor dokihoz, ha addig nem gyogyul utana. ( meg nem ovodas )

2016. dec. 20. 23:18
 25/33 anonim ***** válasza:
0%

A felesleges antibiotikumadás kivédése több lehetőség nyílik a házi gyermekorvosi rendelőben:

1. Vírusos megbetegedés esetén megfelelő felvilágosítást kell nújtani a betegség, a kórokozó természetéről, a lefolyásról, a szükséges ellenőrző vizitekről.

2. gyorstesztek: CRP, azaz C-reaktív protein teszt: egy vércseppből eldönthető - vírus vagy inkább baktérium okozza-e a fertőzést. torokváladékból tesztvizsgálat: három perc alatt megállapítható, hogy tüszős mandulagyulladása van-e a gyereknek, arra ugyanis valóban antibiotikumot kell kapnia.

2. Leszámolás az illúzióval, hogy a másodlagos felülfertőzések így megelőzhetőek (néhány súlyos megbetegedés esetén számít az azonnali antibiotikumadás, ám ezek nem keveredőek össze a hétköznapi meghülésekkel)

3. Az antibiotiumok nem a betegség okozta izgalom kezelésére való.

4. A célzott antibiotikum adás azt jelenti, csak akkor, és az azt a fajta antibiotiumokot adjuk, amire és amikor szükség van (ennek megítélésére való pl. a vizeletleoltás)

5. 3 éves kor alatt a torokgyulladások túlnyomó többsége vírusos eredetű, nem igényel antibiotiumot.

2016. dec. 20. 23:26
 26/33 anonim ***** válasza:
5%

Amúgy tele van bunkóval a oldal, ez tény...

Életem során nem egy háziorvossal volt dolgom, de még a büdös életben nem csináltak nekem soha tenyésztést (vagy mit), általában ilyen tünetekre Augmentint kapok, az első nap, 3. nap már semmi bajom, kúrát végigszedem, mindig tökéletesen meggyógyultam. Nem szenvedtem 2 hétig egy ilyen betegséggel, amíg vártuk a tenyésztés meg a nem tudom minek az eredményét.

És az ilyen barom orvosok és idióta pàcienseik miatt nőtt 2008 óta a négyszeresére a rezisztens baktérium fertőzésekben elhunytak szàma. De azért szedd csak az antibiotikumot torokfàjàsra...

2016. dec. 20. 23:30
 27/33 anonim ***** válasza:
20%

Ezaz...

A sok barom magyar orvos miatt rezisztensek a bakteriumok. Aztan amikor igazan kell, akkor nem hat. Sajnos apukam is igy halt meg, nem hatott semmilyen antibiotikum.

Szerencsere ahol en elek ott NEM irnak fel antibiotikumot csak ha nagyon kell, ezzel probaljak visszafogni a rezisztenciat, hogy amikor kel hasson!

2016. dec. 21. 00:07
 28/33 anonim ***** válasza:
45%

Igenis TÉNY, hogy rengetegszer feleslegesen írnak fel antibiotikumot! Az én gyerekorvosom is ekkora barom volt, miután meghalt egy kis páciense, minden köhintésre írta fel az antibiot.

És igenis az is TÉNY, hogy antibiotikumot NEM hagyunk csak úgy abba, mert árt!!! Én magam egy bizonyos fajta antibiotikumra allergiás vagyok, előfordult ,hogy olyat kaptam, amitől rosszul lettem, ekkor rögtön ügyeletre mentünk, ahol fél másodperc alatt felírtak nekem egy másikat, azzal folytattam a kúrát.

Lehet itt bunkózni a másikat, csak sajnos hiába kapálóztok, ezek tények, ti pedig buták vagytok. Akkor én meg legyek bunkó, vállalom.

2016. dec. 21. 04:39
 29/33 anonim ***** válasza:
14%
Jol csináltad ,volt olyan gyerekeimnél is hogy egyik antibiotikum azért kellet abahagyni mert ment hasa tölük elvitem dokinénihez és adott másikat ami használt is és nem ment hasa töle fiamnak.
2016. dec. 21. 05:47
 30/33 anonim ***** válasza:
66%
65%-os hiába vergődsz. Nagyon vicces.
2016. dec. 21. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!