Mi a véleményetek az egykékről? Nektek egy gyereketek van? Vagy esetleg ti egykék vagytok? ÉS azokat akiket ismertek egykék?
Egyszerű a kérdésem: Milyen előnye, hátránya van annak, ha valaki egyke? Beilleszkedésben sokkal nehezebb egy gyereknek, ha nincsen testvére? Mi a tapasztalatotok? Mit láttok más egykéken?
Nekem egy 2,5 éves lányom van és nem akarunk neki testvért. A férjemnek a kis hercegnője, nekem pedig az a kislány, aki én mindig is szerettem volna lenni. Bevallom őszintén, hogy a párom előtt nem volt lehetőségem ilyen ruhákban, cipőkben járni, a szüleimmel sokkal rosszabb színvonalon éltünk. Bár mindent próbáltak nekem megadni, és erejükön felül amit csak tudtak megadtak nekem, bennem mindig volt egy pici irigység azokkal szemben, akik azonnal megkaptak mindent (még ha esetleg én is megkaptam azt a valamit, de nem azonnal!)
Szóval én ezt is élvezem, hogy elkényeztethetem. Persze semmit sem erőltetek neki, egyébként is csak 2,5 éves.
Mi a véleményetek erről? A figyelemről még nem is beszéltem, de az is biztosan nagyon nehéz már 2 gyerek esetén is. Ráadásul nagyon élvezem azt is, hogy, már ilyen "nagy", nem szívesen kezdeném elölről. Valaki volt már így? Az, hogy nincsen testvére, rá hogyan fog hatni?
Az én lányom 7 éves. Ő is egyke. Beilleszkedési problémája sosem volt(nekem igen, pedig nekem 4 testvérem van).Rengeteg barátja van az iskolában. Nem önző, hanem iszonyat jó szíve van, barátságos, tele van szeretettel.Sosem volt irigy(ami sok egykére jellemző), mindig szívesen megosztja a dolgait.
Lehetőségeimhez mérten én is mindent megadok neki, de nincs elkényeztetve.
Testvér helyett ott vagyok neki én. Csak ketten vagyunk kis család, és nagyon sokat játszom vele, sokat beszélgetünk. Szoktunk együtt legózni, színezni,kirakózni, társasozni,énekelni, stb... Sosem esett nehezemre leülni vele játszani.Szoktunk együtt filmeket nézni.
Én 16 éves voltam, mikor megszületett öcsém. Én egykének tartom magam, mert egyedül nőttem meg, de mégis van egy öcsém, akivel később jobban egymásra fogunk találni.
(Ő most lesz 5 éves, én 22.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!