Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Suttogó, Ferber ilyesmi 2...

Suttogó, Ferber ilyesmi 2 éves kor felett működhet?

Figyelt kérdés

2,5 éves a lányom, minden éjjel felkel, be kell menni hozzá, fogni a kezét míg visszaalszik...vagy este ha úgy kerül ágyba hogy nem hulla fáradt, akkor is villanyoltás után kimászik hogy fogjuk a kezét míg elalszik..ugyan ez a nappali alvásoknál. Régebben egyedül aludt el, beraktam az ágyába, puszi, kijöttem és a cumijával szépen elaludt, csak amikor jött a tesó (3 hónapja) valahogy elkezdte igényelni ezt a dolgot, mi meg hagytuk magunk - mondván jön a tesó, kapjon nagyobb figyelmet....most viszont fárasztó kissé hogy a magától visszaalvás képességét elvesztette, ha nem megyünk be kimászik és sírni kezd a rácsnál az ajtóba..Fenti módszerek ekora gyereknél - akinél nyilván ez csak hiszti, hogy ugyan mennyünk mád be hozzá - működhetnek?

Tudom majd most kapok hideget hogy ilyesmin töröm az agyam, csak hogy a napi 2 órás cirkusz délben hogy nagynehezen elaludjon, majd ugyanez este és éjjel, 2 hós baba mellett baromi fárasztó. De ne kíméljetek. Ha van érdemi tanács megköszönöm.

2016. dec. 7. 01:36
 1/10 anonim ***** válasza:
14%
Ekkora gyerek más országokban a szüleivel alszik. Nem véletlenül. A magyar anyák többsége pocsék, önző. Szerencsére az enyèm nem. Ő nem vágott ki másik szobába babaként, kicsiként. Minden éjszakát nyugodtan végig is aludtam.
2016. dec. 7. 04:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Te minden kerdeshez oda tudod irni ezt a nagyon ertelmes hozzaszolasod....ha tudni akarod azert nem alszik velem mert amig velem aludt addig 15szor kelt ejjel, amiota kulon alszik max 3szor....a kisebbik lanyom azota alussza at az ejszakat miota NEM alszom vele....felteszem horkolok, mocorgok, mindenesetre nem mindenhol mukodik az egyuttalvas, okoska
2016. dec. 7. 04:29
 3/10 A kérdező kommentje:
ja es pocsek onzo anya vagyok hogy minosegi alvast szeretnek a ferjemnek, a lanyamnak es - kapaszkodj meg - magamnak is.
2016. dec. 7. 04:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Kistesó, dackorszak is, szerintem nagy törés lenne neki a sírni hagyás. Nekik így is nagyon nehéz, hogy nemrég csak ő létezett, most meg osztozik a figyelem közte és a kistesója között. Én nem tenném. De te tudod. Működni nem mindig működik, se kisebbeknél se nagyobbaknál. Nem hinném, hogy ez korfüggő.
2016. dec. 7. 06:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit kitérő válasz, de az én lányomnak ilyenkor lett sok a nap közbeni alvás. Kistesó ugyanilyen különbséggel érkezett. Néhány hónap alatt leszokott a nap közbeni alvásról, azóta este korán lefekszik (7 körül) és alszik reggelig. Mindenkinek kényelmesebb, mert nincs a küzdelem az altatással. Előtte nálunk is napi kétszer küzdöttünk, de azóta este lefekszik és alszik is hamar. Másik, hogy ilyenkor sokmindentől félnek, csak nem tudják kifejezni. Próbálj kérdezősködni mitől fél.
2016. dec. 7. 07:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Én nem próbálkoznék ilyesmivel, mert szerintem a kistestvér miatt változott meg, már nem egyedül van, lehet féltékeny, megviselte az új helyzet. Valahogy ezt kéne inkább megoldani, gondolom, hogy igyekszel sokat foglalkozni vele, de esetleg próbálj még többet, vagy kettesben rövidebb programokat, amiket tudsz a baba mellett. Szeretgesd, babusgasd, ilyesmik.

Szerintem ezek az "aludni kényszerítős" módszerek más helyzetben lehet működnek, de ebben az esetben kimondottan káros lenne.

2016. dec. 7. 09:54
 7/10 anonim ***** válasza:

Annyiban értek egyet az elsővel, hogy valóban önző dolog lenne elvárni egy kisgyermektől, hogy úgy aludjon el, ahogy ő perpillanat nem tud. Lehet, hogy korábban elaludt magától, de megváltozott a helyzet: kistesója született, féltékeny stb. Tök természetesen viselkedik. Szval ne kényszerítsd bele ilyen szörnyűségbe, mint bármelyik fajta alvástréning!

Nekem két kisgyermekem van: egy 3,5 éves fiú és egy 22 hónapos lány. Mindketten igénylik az altatást. Soha nem aludtak el maguktól, mindig altatni kellett Őket, és sosem treníroztam Őket egy módszerrel sem. Melléjük fekszünk a férjemmel, egy szobában vannak, a kisfiam engem igényel, a kislányom a férjemet, előtte egy közös meseolvasás összebújva valamelyikük ágyában (aki éppen felajánlja a saját ágyát☺), aztán külön melléjük fekszünk, és álomba simogatjuk Őket, vagy dúdolok Nekik, és még fejből is szoktam egy rövid mesét mondani. Ez az egész művelet nem több 30-40 percnél, és mindenki boldogan, kiegyensúlyozottan alszik el a saját ágyában sírás nélkül.

Ha a férjem nincs este otthon, a nagy ágyban altatom Őket egyszerre. Szeretjük ezt a módit, jó Hozzájuk bújni az egész napos távollét után.

Ne hagyd sírni a gyermeked!

2016. dec. 7. 10:54
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is nagyon ellenzem a sírni hagyós módszert, de ha ettől eltekintünk, akkor sem működhet ennyi idősen. Gondold csak el, annak az a lényege, hogy a kisbabát egyedül hagyják az ágyban, ahonnan nem tud kijönni. A te lányod viszont nem fogja magát szépen álomba sírdogálni, hanem kimászik és a rácsot rázza. Azt nyilván te sem tartod életszerűnek, hogy egy idő után majd ráun, visszamászik az ágyába és szépen elalszik.

Sajnos a gyerekes lét bizonyos kényelmetlenségekkel jár, a legnehezebb pedig mindenkinél az "egyik kicsi-másik pici" időszak. A legtöbb 2 éves felvesz addig nem jellemző, idegesítő szokásokat, amikor megszületik a kistestvére, ezen sajnos túl kell esni. Tudom, hogy baromi fárasztó, én is végigcsináltam, követtem el hibákat is közben, de szerintem a terved egyszerűen kivitelezhetetlen.

2016. dec. 7. 11:04
 9/10 A kérdező kommentje:
utolsó előtti, na igen, de gondolom a tiéd nem kel éjszaka...vagy igen? nem lennék ennyire "önző" ha csak arról lenne szó, hogy este vele kell lenni míg elalszik...de itt több éjjeli kelésről is van szó, amit nehezen fogadok el, ez tény, nevezhető önzőségnek, de amikor 9-10 mire ágyba könyörgöm a nagyot, a pici meg már éjfélkor kel szopizni, majd mire végez hajnal 1kor, kel újra a nagy és ez így megy reggelig, az baromira fárasztó...persze a férjem is besegít, megy ő is a nagyhoz, csak neki még ráadásul másnap meló...valóban nem könnyű...de én sem hiszem igazán, hogy enniy idősnél ilyen módszer működhet - túlságosan félek a negatív hatásoktól - pl sötétségtől való félelem stb ezért megfogadom a tanácsaitok.
2016. dec. 7. 11:46
 10/10 A kérdező kommentje:
nost, mostanra helyre állni látszik a rend...valószínű mostanra szokta meg a tesót, az új életmódot stb
2017. jan. 3. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!