7 hónapos babánál még működhet a Suttogó titkaiban leírt módszer?
Egyik ismerősöm babája is óránként ébredt éjszaka 7 hósan, többször szoptatta anyukája (teje volt bőven) , aztán végül kiderült, hogy mégiscsak éhes, hiába a sok tej (mennyiségre elég volt, de tartalmilag már nem) . Esti szopi után adnak neki tejpépet, azóta csak 1x kel éjszaka.
Bocs az off-ért, ez nem suttogó téma, de hátha segít :)
4,5 hósak vagyunk, nálunk sem használt.A kislányom 10kor alszik el, hamarabb sajnos nem lehet letenni, utána 2 óránként kel s eszik, nem nagy mennyiséget de eszik.
Nem tudom leszoktatni róla.Az éjjel 4kor hagytam bőgni 40 percet de csak cicin nyugszik meg.
Ez van :(
Szia!
Az én kislányom is 7 hónapos és ő is elég rossz alvó volt sokáig! A suttogó könyv nekünk sem jött be.Én magam próbáltam napirendet csinálni,hogy 1 pár napig megfigyeltem a kis csajszi viselkedését és lassan összehoztuk a saját napirendünket.Most is van,hogy tolódik de nem vészes(20-30perc csúszás belefér).Az éjjeli ébredésnek sok oka lehet,valami csikarja a pocakját(olyat ettél ami bántja,ha adsz neki pépeket(gyümi,zöldség,tejpép...azok is csinálhatnak szelet).Vagy maradt 1 kósza levegő buborék amit nem büfizett ki.Vagy a fogzás ami nálunk is sok álmatlan,sírós éjszakát szerzett.(7 fogunk van már és volt,hogy egyszerre 3 fogacska jött!)
Ne csüggedj,kitartás! Próbáld te alakítani a napirendeteket,hogy minden nap ugyanabban az időben keltek,játszotok,napközbeni alszik,a séta és a fürdés legyenek fix időben és közéjük próbáld beiktatni a kajcsikat. Hidd el ha kitartó és határozott vagy akkor sikerülni fog,mert te irányítasz és a baba követni fog.
Remélem tudtam segíteni!
Boldog babázást kívánok:7 hónapos kislány anyukája
szia
bár te azt kérdezted,kinek vált be-úgy látom,főleg azok irtak,akiknek nem.mindkét véleményt meg kell hallgatnod.én a támogatók pártján vagyok-de úgy gondolom,h ezt neked kell eldöntened.ha úgy gondolod tetszik,amit olvasol-egyetértesz-és vagy elég kitartó,akkor nem késő.3 könyv is van-csak az első ir a pici babákról,ha jól tudom.én 2t olvastam el.pedagógusként nagyon sok egyezett az én nevelési elveimmel.persze nem kell mindent betartani,megfogadni.és pl.nekem is az alvással voltak problémáim-és 3 nap alatt túljutottunk rajta.minél hamarabb elkezded,annál könnyebb.minden gyerek más-más.lehet,h akiknek nem vált be-azoknak kicsit esetleg nehezebb volt-úgy gondolták,nem jó,és vissza tértek a könnyebb megoldáshoz,vagy megszoptatták.mindenki úgy csinálja,ahogy neki jó.ha 6évesen is velük alszik-és nem zavarja a szülőket!!-akkor nem baj.de én szeretném önállóságra szoktatni a fiam-már csak azért is,mert én nem voltam az.sokáig pl.még a városban is eltévedtem,meg anyukámat biztam meg 1-1 ügy elintézésével.a kisfiam szépen elalszik magától-forgolódik-énekel egy kicsit,majd elalszik.persze voltak gondok,pl mikor rájött,h fel tud állni-de türelemmel,kitartással szerintem menni fog.úgy látom,te megerősitést vársz-hát hajrá-én csak azt sajnálom,h nem a terhesség alatt olvastam ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!