Anyukák válaszolnátok minel többen? Nagyon ki vagyok lelkileg!?
Ovis fiam két hetente beteg. Pedig már középsős.
Egy hete itthon van fülgyulladassal előtte taknyos.volt most meg újra lázas és megy a hasa.pedig most közösségben sem volt. Én ezt nem bírom lelkileg. Rá adásul van egy öccse is akit miatt mindig pluszban aggodhatok ha ilyen van.
Azért vagyok ennyire stresszes mert pár éve a gyerekek előtt nagy bánat ért bennünket a férjemmel ezt most nem reszleteznem.
Igaz nincs köze semmi gyermekbetegseghez de ettól függetlenül már mindenért panikolok.
Ezért is....
Nem hiszem el h tegnap volt egy hete h fulgyulladasa lett erre ma meg hasmenese van és lázas.
Ilyen van? Ilyen létezik h egy gyerek ilyen sűrűn legyen beteg?
És én hogy kezeljem ezt? Úgy érzem akárhányszor beteg hogy elajulok az idegtol. A férjem meg bosszankodik h nem tudom kontrollálni magam és h egyből panikolok egy tusszentesnek is.
De leginkább a láz ami kikeszit 😞
"Amúgy meg itthon vagyunk teljesen elszeparálva a világtól."
Pont ezért beteg olyan gyakran.. Néha vidd ki levegőre is, mert pont hogy az elzártság miatt gyengül le az immunrendszere..
Aha, arcüreggyulladás=2 hét szobafogság. Utánna középfülgyulladás=+2 hét
Legszivesebben már mindketten világgá mennénk
Gyulladás a testben bárhol simán okozhat hasmenést. Amúgy meg nem normális így kiborulni egy sima gyerek betegsegen. Mit csinálnál ha valóban súlyos beteg lenne?
A lázat a gyerek viseli, a normalis szulo meg max kezeli, ha szükséges. Merthogy 38 fokig a világon semmit nem kell csinálni, sőt, van olyan orvos, aki szerint 38,5 a határ, ahonnan csillapítani kell. Mit kell rajta viselni???
Szerintem ideje valami komoly pszichoterápianak, mert ez már beteges nálad.
Szerintem is a KÉrdezőnek érdemes lenne pszichológushoz fordulni, mert nem normális az ilyen szintű túlaggódás.
A lázat hogy viselem? Sehogy. Kb 38,5-ig a gyerekeim ugyanúgy játszanak mintha nem is lenne semmi bajuk. Ha magas lázuk van és látszik h bágyadtak, nincsenek jól, akkor adunk lázcsillapítót és várjuk h lemenjen, mindent megteszünk h jobban legyen.
Olvass utána a láznak a neten. A láz egyáltalán nem káros, nem lesz semmi baja akkor sem ha 40 fokos láza van (a rossz közérzeten kívül), a láz csak egy tünet, hogy a szervezet próbálja legyőzni a betegséget, nem kell pánikolni. Ettől csak edződik a szervezete.
Kedves válaszolók!
Mint írtam sajnos pár éve elég borzasztó dolog történt velünk. Ki irni nem szeretném hogy mi egy nyilt fórumon.
Emiatt valóban túl aggódok mindent. Jarok is terapeutahoz hol jobban vagyok hol nem.
Gyógyszert nem szeretnék szedni mert szoptatok.
Három gyerekem van. Volt olyan időszak, amikor szintén 2 hetente voltak betegek, mint a te gyereked. A legnagyobb és a középső iskolás volt, a kicsi óvodás. Aztán elmúlt ez az időszak szerencsére.
A középső ráadásul hajlamos volt a lázgörcsre, nála a láz úgy kezdődött, hogy 39,6. Volt otthon lázcsillapító injekciónk, a gyerekorvos írta fel, azt itattam meg vele, és azzal plusz hűtőfürdővel ment kb 38,5-re. Cserébe kb 2 nap alatt kiégetett a szervezetéből minden vírust. 2 napig meg gyakorlatilag mellette ültem éjjel-nappal, és néztem, nehogy görcsöt kapjon.
A gyerekek egy része ilyen, betegesebb, mint mások. Érdemes immunerősítőt szedni valamilyet, hátha az használ, de csodát azért ne várj tőle.
Én abban is hiszek, hogy a gyerekek nagyon érzékenyek a lelki eseményekre, nagyon fejlett az érzelmi intelligenciájuk. A te rossz pszichés állapotodat is nyilván érzi a gyerek, meg nyilván a pici is, akit szoptatsz.
Ahogy az egyik válaszoló írta, az ő gyereke is akkor volt beteges, amikor egyébként is sok probléma volt a családban.
Nem voltam ilyen....egy bizonyos dolog miatt vagyok ilyen érzékeny.
És most is lázas 😞 a gyomrom már remeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!