Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, ha Fiamat a születése...

Baj, ha Fiamat a születése napján köszönti meg a keresztanyja, de aznap nem lesz ünneplés?

Figyelt kérdés

Kisfiam nemsokára 5 éves lesz. A családdal megbeszéltük,hogy nem a napján ünnepeljük, mert eleve hétköznapra esik, de főleg én azért nem is szerettem volna, mert aznap műtik apukámat. Oké, rutin műtét, 3 napot lesz bent, de akkor sem tudnék úgy ünnepelni,hogy apukám kórházban fekszik. Főleg, hogy a fiam imádja a nagyapját.

A férjem tesójával (keresztanyu) kb. 3 hete megbeszéltem,hogy az azt követő hétvégén tartanánk. Mindegy melyik nap, akár a szombat, akár a vasárnap, nekünk mindegy, döntsék el a párjával mikor érnek rá. Abban maradtunk,hogy elvileg a vasárnap jó. Erre tegnap mondja a férjem,hogy a tesójáék mégis aznap jönnek haza (100 km-re laknak) megköszönteni, mert a hétvége nem jó.

Nekem ezzel csak az a bajom,hogy én tényleg nem szeretnék aznap ünnepelni. És hiába mondja a férjem,hogy nem várják el, ha már jönnek, akkor vacsorát kell csinálni, stb. Nem a főzéssel van a gond. Hanem,hogy nem tudok úgy ünnepelni,hogy valaki a családból kórházban van. Ha anyósom lenne ott, akkor sem. Másrészt a család többi tagja vasárnap jön.

A másik,hogy pont ezért, nem aznapra rendeltem a tortát. Nem fog "rosszul esni" a fiamnak,hogy szülinapja van, kap ajándékot, de se torta, se ünneplés?

2016. nov. 25. 05:38
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Könyörgöm, nem egy lkodalomrol van szó, vagy 100.szuletesnaprol. Túl nagy fenekét kerítés az egésznek. A világ nem a gyereked körül forog, az embereknek van más dolguk is, nem a fiadhoz alakítják az életüket. Kedves a keresztszuloktol hogy megkoszontik a gyereket egy olyan időpontban, ami nekik megfelelő. Felnőttek, nem hülyék, hogy ne értsék meg, ti nagy ünneplést a hétvégére terveztek. Megkinalod őket valamivel, elbeszelgettek, a gyerek megkapja az ajándékot és ennyi. Ha a fiának ez rosszul esik, akkor vagy nagyon rosszul nevelte a gyereket, vagy az értelmi képességeivel van gond, hogy nem fogja fel a "keresztanyu ma tud jönni, torta meg ünneplés pedig hétvégén lesz " mondat értelmét
2016. nov. 25. 05:50
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem felfújod a dolgot. Akkor tudnak jönni és kész, ennyi. Csinálsz egy vacsorát és felköszöntik a gyereket. Lehet ezt tök pozitívan is tálalni, hogy "milyen jó Pistike hogy kétszer leszel felköszöntve". Egy 5 éves gyerek már megérti hogy igen, ma van a szülinapod, de hétvégén mindenki ráér ezért akkor tartjuk. Keresztanyu pedig csak most tud jönni ezért ő most köszönt fel. Apukádra rátérve, egy rutinműtét azért nem olyan mint egy több órás agysebészeti beavatkozás és gondolom mire nálatok vacsorára kerül a sor, addigra a műtét már rég véget ér. Anyukád úgyis bemegy hozzá vagy akárki más rokon, felhívod őket és megkapod a megnyugtató válasz hogy apukád jól van, vele is beszélhetsz ha ébren lesz. Másnap meg bemész látogatásra. Tudom hogy az ember aggódik, az én gyerekemet is műtötték 4 évesen, rutinműtét volt, de ahogy túlvolt rajta megnyugodtunk. Szerintem emiatt nem kellene a vacsoránál is még savanyú arccal bambulni.
2016. nov. 25. 05:59
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nyilván tudom,hogy nem a gyerek körül forog a világ, bár én a keresztlányom szülinapja köré igyekszem rendezni az "életem". Egy évben egy nap...

És simán lehet,hogy a gyerek fel sem veszi,hogy nincs ünneplés. Inkább az a része aggaszt,hogy keresztanyuék, bár mondják,hogy nem kell vacsora, de tudom,hogy elvárják.

2016. nov. 25. 06:01
 4/10 A kérdező kommentje:

Anyukám a Kisebbik fiam születése előtt halt meg. A Bátyám külföldön lesz, szóval rajtam kívül nincs,aki bemenjen apuhoz. De nyilván nem este mennék be hozzá.

Nem tudom, de valahogy nem tudnék úgy leülni, vigyorogva vacsorázni, hogy a fiam nagyapja kórházban van. Az egész családból tényleg apuhoz kötődik a legjobban.

De majd aznap meglátjuk milyen lesz a hangulat, hogy sikerül a műtét stb.

2016. nov. 25. 06:06
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Meg fogják érteni a körülményeket, és szerintem az is megteszi, ha pogácsával várod őket és dumáltok 2 órát a kanapén. A gyereket se fogja zavarni, meg lehet neki mondani, hogy a keresztanyuék most értek rá, de a nagy buli hétvégén lesz, mert addigra nagyapi is jól lesz. Még örülni is fog neki.

Nem kell se vacsi, se vigyorgás. Ne fújd fel.

2016. nov. 25. 07:10
 6/10 anonim ***** válasza:
A lsnyom keresztapja, aki a ferjem testvére. Le sem szarja a gyerek szulinapját. Azt se mondja, hogy bu vagy bá. Igazi remek ember. Büszkeség egy ulyen sógor, és keresztapa egyben.
2016. nov. 25. 07:22
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

Ugyan mar, mi baj lenne? Elmondod elore a gyereknek, hogy melyik nap lesz a szulinapi buli es ennyi.

Ket gyerekem van, eddig kb 2x tartottuk a szulinapot a rendes szuletesnapon, mert mindig egy kozelebbi hetvegere szervezzuk az unneplest. Akkor nincs suli (vagy ovi, amikor meg kisebbek voltak), nem dolgozunk, tehat nem melo utan kell gorcsolni a tortaval, es egy-ket ora alatt letudni a dolgot, hogy agyba keruljenek idoben. A baratok is at tudnak jonni jobban.

Ennek ellenere a valo szuletesnapot ugy kezdjuk, hogy reggel ebredeskor felkoszontjuk oket es a nagyszulok is telefonalni szoktak aznap. soha nem volt ebbol baj, sem hiszti.

2016. nov. 25. 08:16
 8/10 anonim ***** válasza:
84%
Elnezest, a lenyeg lemaradt: a legjobb baratnom nagyon szereti a gyerekeimet, mindig megkoszonti oket. Neki hetkoznap van ideje, hetvegen egesz nap dolgozik evek ota. A lenyeg, hogy mi hiaba tartottuk hetvegen a szuletesnapot, a baratnom az esetek 90%-ban aznap jon at felkoszonteni oket, amikor a szuletesnapjuk van, hetkoznap. Ajandekot mindig hoz, tortat nem. A gyerekek orulni szoktak es soha nem reklamaltak meg emiatt.
2016. nov. 25. 08:20
 9/10 anonim ***** válasza:
89%

Ne fújd fel szerintem se ennyire.

Sütsz egy pogácsát, vagy bedobsz a sütőbe egy gyorsfagyasztott fornettit, ha nincs időd sütni, aztán ennyi, nem kell neked jópofásodni, ha normálisak megértik, hogy neked most miért nincs jó kedved.

Abban semmi gázosat nem látok, hogy ők nem a "hivatalos" ünnepléskor jönnek.

2016. nov. 25. 08:34
 10/10 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem kell sem "vigyorogni", sem vacsorát készíteni.

Megmondod, hogy a körülményekre való tekintettel hideg vacsi lesz. Veszel (előre) csomagolt felvágottat, sajtot, egy üveg uborkát, csupa olyat, amit csak ki kell venni a hűtőből. Esetleg valami csomagolt sütit (Ischler, ilyenek).

Ami ennél is jobb, megkéred őket, hogy valami sütit hozzanak.

Te akár félre is vonulhatsz, ha olyanod van, elvégre a fiadhoz jönnek, nem Hozzád. Ha kell, a férjed elkalauzol mindenkit, te meg bemész a kórházba azidőre.

A másik lehetőség, hogy megkérdezed őket, hogy az egyel még későbbi hétvége nem jó-e nekik.

A mi családunkban majdnem mindenki elvált, így mi a gyerekek szülinapját úgy csináljuk, hogy a születés nap napján csak a kis családdal vagyunk, mindenki más meg akkor jön felköszönteni, amikorra tudunk időpontot egyeztetni, ez néha hetekkel később van.

A gyerekek örülnek a többszöri köszöntésnek, mert így "elosztva kapnak ajándékot", torta meg csak egyszer van.

A gyerekkel is megbeszélném, hogy a nénikéék ekkor érnek csak rá, ezért beugranak, nagy család meg tortázás a hétvégén lesz...

2016. nov. 25. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!