Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak a kisfiammal?

Mit csináljak a kisfiammal?

Figyelt kérdés

Az 5 éves kisfiam mostanában nem akar oviba menni úgy kell mindig beleragasztani az autóba. Apuka is mondta neki hogy oda kell menni mert sok barátja lesz de nem hatott. Ez normális?

25/N

2016. nov. 22. 18:42
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Azért mert lassan 2 hónapja szültem és hát most ugye a kicsi miatt nem tudok vele annyit foglalkozni. De a férjem pedig mindent megtesz meg én is próbálok. De nem tudom. Meg mostanában mindig hisztizik. Nem tudom mit tegyek
2016. nov. 22. 21:18
 12/23 anonim ***** válasza:
Szerintem féltékeny az öccsére, azért hisztizik és azért akar ő is otthon maradni, hisz az öcsi is otthon van.
2016. nov. 22. 21:38
 13/23 A kérdező kommentje:
Hát lehet. Mondjuk annyira nem is örült amikor megtudta hogy lesz kistesó
2016. nov. 22. 21:41
 14/23 A kérdező kommentje:
De pedig próbáljuk elmondani neki hogy a kistesó jó "dolog". Majd ha nagyobb lesz jókat lehet vele játszani. De hát nem. Meg mostanában semmi sem jó neki. És a férjem próbál mindent megtenni de hát. Mert azt mondja hogy "anyucit akarom!". De hát egy kéthónapos mellett.... Ti anyukák ezt hogy oldjátok meg hogy van egy kistesó meg egy nagy tesó és hogy mind a kettőjüknek jó legyen? Mert ez nekem nagyon új és kicsit hibásnak érzem magam hogy nem tudok annyi időt lenni a nagyobbik fiammal.
2016. nov. 22. 21:51
 15/23 anonim ***** válasza:
Nekem 4 éves lányom és 2 hónapos fiam van. Szerencsére nálunk a nagy jól fogadta a tesót...babusgatja, örül neki, nagyon kedves és mindenkinek büszkélkedik vele. Viszont azt én is érzem, hogy vágyik arra, hogy én is többet foglalkozzak vele, mert az a tesó miatt lecsökkent. Próbálokozom...pl. szoptatás alatt múltkor Fekete Péter kártyajátékot gyakoroltuk, színezni szoktunk. Egyik hétvégén elmentünk kettesbe megenni egy sütit cukrászdában (2 szoptatás között, addig a ferjem volt a kisfiunkkal).
2016. nov. 22. 22:07
 16/23 A kérdező kommentje:
Mi is szoktunk így mint ahogy Te de úgy látom hogy még ez sem elég neki. De egyébként nekünk is babusgatja.meg szeretgeti de néha elfutja a harci ideg és nem valami szépeket mond a testvéréről. Ilyenkor a férjem odahivja magához és elmondja neki mondja neki hogy ilyet nem szabad mondani de így is azt mondja akkor általában beküldi a sarokba.
2016. nov. 22. 22:16
 17/23 A kérdező kommentje:
Ma én mentem el az oviba a fiamért( mert a férjem szabit vett ki hogy szoptatás között menjünk el valahova. Hát gondoltam elviszem a játékboltba. Oké hazaértünk és azt mondta hogy ő ezzel nem szeretne játszani inkább odaadja az öccsének. Tudom hogy tud jó is lenni de általában nem ilyen sajnos. Ezek a hangulatingadozások normálisak? Vagy lehet butaságot mondok de amikor elmondtuk hogy lesz kistesó akkor nem repdestek az örömtől. Azt mondták hogy nem tudjuk eltartani a családot. Ez nyilván nem volt igaz.(férjem elég jól kereső helyen dolgozik). Ja és szüleimtől és anyóséktól anyagilag nem függünk. Na de vissza a történethez. Hogy nem szeretem anyósékhoz vinni a nagyobbik fiamat mert szerintem ők mesélik be ezeket a dolgokat hogy nem is kellett volna kistesó. Szerintetek?
2016. nov. 22. 22:26
 18/23 A kérdező kommentje:
Jajj bocsánat: anyósék
2016. nov. 22. 22:31
 19/23 A kérdező kommentje:
Meg már kezdem unni a fiam viselkedését,ugy ezek a folyamtos hisztik(de mindig arra tanítjuk hogy ne legyen önző) hogy nem töltök vele elég időt
2016. nov. 23. 06:52
 20/23 anonim ***** válasza:

De pedig próbáljuk elmondani neki hogy a kistesó jó "dolog".

Rosszul teszitek. Kötelezitek arra, hogy szeresse.

Ha nehéz, ha nem, igenis szakíts rá időt a két hónapos mellett úgy, hogy a pici nincs is ott, nem kell rá figyelned. Apa elviszi sétálni pl.

Nálunk a kicsi 3 hónapos volt, amikor kezdődött az ovi, én megkaptam azt is, hogy vigyük vissza a kórházba a kicsit, mert neki nem kell. SOHA nem mondtuk neki, hogy a tesó jó dolog, meg szeretni kell. Eltelt 4 év, imádják egymást. Legyél türelmes.

2016. nov. 23. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!