Hogyan tudnám elmeséltetni a kisfiammal, mi bántja?
nem értelek!!! 5,5 éves, legalább 1 éve ovis! soha nem szeretett menni, 3 hónapja sír, sejted, hogy megalázzák, mi a fenére vársz? miért?
holnap keresd meg a vezetőt és kérd át másik csoportba vagy keress másik ovit, de ne dugd tovább homokba a fejed. értem mit szeretnél, de ezt akkor kellett volna mikor nem szeretett menni, most már nem mese kell, hanem áttenni, új esélyt adni neki!
3 éves korától jár oviba. Nem ő az egyetlen sem az óvodában,sem az ismeretségi körben, aki nem szeret oviba járni.
Az óvónőkkel beszéltem külön-külön, és együtt is.Természetesen semmi nem történt az oviban (szerintük).
Tudom azt is, hogy a fiam imád bohóckodni.Ezt lehet nehezen viselik az óvónők.A gyanúm onnan jön, hogy amikor a férjem viszi reggel,kicsit késni szoktak,ekkor jön az óvónőtől a gúnyos beszólás, hogy" késett a lift,mi?"meg hasonlók.Már a gyerekek is szokták mondani a fiamnak.
Néha egy rokonunk hozza el oviból,mondta,hogy volt,a fiam oda akart bújni az óvónőhöz, ő meg durván eltaszította.
A fiamból annyit tudtam kiszedni, hogy pl. hangosan pukizott, és nevettek, majd az óvónő ezért a sarokba állította.Vagy mikor napos volt,elejtett egy tányért véletlenül.Kérdeztem mi lett ezután?Mondta,hogy hagyjál békén anya.S nem ez az első ilyen eset.A pukizós történet után beszéltem az óvónőkkel,azóta nem mondja el a fiam,mivel büntetik.Szóval csak sejtéseim vannak,lehet,hogy túlaggódom az egészet.
megoldás lehet, hogy eljátsszátok otthon akár plüssökkel, akár kisautókkal, hogy mi történt az oviban. nem hogy vele, hanem általában, ki kivel játszott, ki volt a napos, stb. előbb-utóbb sor kerül arra is, hogy vele mi történt.
a "mi volt az oviban?" kérdés nem célravezető. semmi. unalmas volt.
de lehet máshogy is kérzezni.
Mi volt a legjobb? a legunalmasabb a mai nap? ki volt a leggyorsabb? mi ízlett leginkább az ebédben? ki mellett aludtál? stb, stb. ezekre ha válaszolgat tovább fogja fűzni a dolgot.
pl Zolika volt a leggyorsabb tornán... de csak azért, mert engem fellökött a Lilike...
vagy a husi nagyon finom volt... de addig nem kelhettem fel, amíg a káposztából is nem eszek legalább 5 kanállal...
és máris van infód arról, hogy kivel volt összetűzése.
nem fogja már elsőp alkalommal továbbfűzni a mondanivalóját, de ezzel rá lehet vezetni arra, hogy elmondja, mi történt vele.
Köszi mindenkinek!
Írtátok, hogy az óvónők úgyis letagadják. Sajnos így van, erre már rájöttem.
Utolsónak: így szoktam kérdezni,bábozást próbáltam,de ha a saját dolgaira terelődik a szó, akkor jön a hagyjál anya.Persze lehet,hogy akkor én is sürgetőbben kérdezek,vagy érzi rajtam az aggódást,erre jobban figyelek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!