Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek az ilyen...

Mi a véleményetek az ilyen nagyszülőkről?

Figyelt kérdés
4 éves kislányomnak most volt nemrég a névnapja. Még októberben vettem egy kis nacit neki, amit anyósomék kifizettek még akkor , mondván ezt kapja majd tőlük. Mikor a névnapja volt még telefonon se hívták fel hogy megköszöntsék. Most tegnap jöttek hozzánk, erre a lányom azt hitte hogy őt köszönteni. Meg is kérdezte apát.. Erre a válasz hát már megkaptad az ajándékot tőlük,mire a lányom közölte hogy őt ugyan a mamáék nem köszöntötték fel. Ekkor párom gyorsan felhivta a szüleit, hogy ha jönnek akkor mondják már neki legalább hogy isten éltessen. Megjöttek és semmi kipakoltak a táskábol egy kis gyümölcsöt meg pár doboz joghurtot és közölték vele, hogy ezt otthon találtuk elhoztuk neked. Erre a párom elkezdte mondogatni a kicsinek hogy na tudod miért kaptad meg mire kaptad.. Erre a gyerek csak lesett... Miért nem lehet azt mondani egy gyereknek hogy boldog névnapot vagy vmi? Egy ekkora gyerek már felfogja és várja. Hozzáteszem a nadrág amit vettem 1800 Ft volt. Nem is ez a lényeg, csak tudom hogy mennyire jól élnek, meg hogy a másik két unoka mennyi mindent kap tőlük, az enyémnek meg jó lesz az 1800 Ft-os nadrág is,es akkor még azt se mondták neki isten éltessen!? Olyan rosszul esett, és persze a gyerek nekem mondta este hogy őt mindenki megköszöntötte csak a mamáék nem. :(
2016. nov. 21. 15:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
65%

Anyósom nem törődik a gyerekeinkkel pedig más unokája nincs és nem is lesz, pedig mennyire akarta hogy legyen unokája, majd elkényeztetni, szép ruhákat vesz neki, sokat lejár majd hozzánk meg állatkertbe viszi őket blabla, aztán ezekből semmi nem lett, bocsánat, karácsonyra küld egy levelet, a levélben az áll, hogy a férjem menjen fel a lakására és hozza el a gyerekek ajándékait (pár db plüss, mindig azt vesz), tehát egy évben egyszer azért kapnak ajándékot, meg talán egy évben egyszer látjuk is őt, de a gyerekek meg csak lesnek, ki a sz.ar ez a nő....

Na, én így ezek után a mi részünkről megszakítottuk a kapcsolatot, férjem pár havonta tiszteletből felhívja de ennyi. Nem agyalok rajta, nem érdekel, szerencsénk van mert az én szüleim tökéletes nagyszülők és most nem az ajándékozásra gondolok konkrétan mert soha nem néztem, hogy ki milyen drága ajándékot hoz a gyerekeimnek, a szeretet és törődés sokkal fontosabb. És elhiszem, hogy a kislányodnak rosszul esett, hogy nem köszöntötték fel mert ez igen is fontos, nekem is fontos 28 éves fejjel, mindig is fontos volt, akinek ez nem fontos azt én nem is értem.... Egy évben 2 nap van ami csak a miénk, születés és névnap, legalább családon belül legyenek ezek a napok fontosak és legyenek megünnepelve.

2016. nov. 22. 14:51
 22/25 anonim ***** válasza:
13%

A kislányod névnapja körül áthívhattátok volna a mamáékat "névnapozni", átadhattátok volna agatyót a gyereknek, négy évesnek tök mindegy, hogy ki mondja, hogy "isten éltessen", van egy kis összejövetel, süti, tea, és teljes a boldogság. Pláne, ha a mamát is ünnepeltétek a napokban, össze lehetett volna vonni.

Az az érzésem, hogy várod a sült galambot, közben számolgatsz, ki mit kap mennyiért. Te mutatsz rossz példát a lányodnak.

Ha fontos a névnap, szervezd meg. Ha nem fontos, hagyd a fenébe, és bulizzatok a szülinapján:)

2016. nov. 22. 15:53
 23/25 anonim ***** válasza:
65%

14-es, sötét vagy, mint a negrócukorka.

1. Nem az ajándék árán akadtak fenn, hanem hogy különbséget tesznek az unokák között! De neked biztos jól esne, ha a gyerekedet semmibe vennék.

2. Mivel más unokát körbeugrálták névnapjukon, akkor valószínűleg nem arról van szó, hogy nem szokták az ünnepeket/eseményeket megtartani.

3. Nem felejtették el a kislány névnapját, hiszen érkezésük előtt is, és érkezésükkor is szólva lett nekik. Egyszerűen csak bunkó paraszt népség.

Kérdező. A helyetekben ugyanúgy viselkedtem volna anyóssal szemben a szülinapján/névnapján..., ahogy ők a kislánnyal. Előtte egy héttel küldtem volna neki egy csokor gazt (mondjuk tőlem kitelne, hogy koszorút küldök), és amikor a nagy családi összejövetel van, hogy anyóst felköszöntsék, akkor közöltem volna vele, hogy már egy hete megkapta az ajándékát, és ne várja, hogy ott szemtől-szembe is felköszöntjük, mert csak azt érdemli, ahogy ő is viselkedett.

Különben nem tudom, hogy a férjed mennyire áll a sarkára, de én vagyok annyira vehemens, hogy ha rá nem számíthatnék, akkor kiosztanám az öreglányt, és kb. soha nem kellene megnéznie a kislányt.

2016. nov. 22. 16:14
 24/25 A kérdező kommentje:
22-es válaszoló! Honnan a fenéből szeded hogy nem tartottuk meg a névnapot, és nem hívtuk meg őket? Pontosan azon a héten hétvégén amikor volt a névnapja akkor volt egy kis ebéd és őket is meghívtuk, csak éppen nem értek rá eljönni és ezt már 3 héttel a névnapja előtt közölték hogy ők nem tudnak jönni mert nem fognak ráérni, mondtunk egy másik időpontot is de az se volt jó. Nem gondolod hogy majd könyörgöm nekik hogy jöjjenek már el. És még egyszer mondom nem az a lényeg hogy mit kapott, hanem az unokák közötti kivétel. De látom itt vannak akik nem értik a lényeget.
2016. nov. 22. 17:52
 25/25 anonim ***** válasza:
67%
Uram isten! Néhány ember itt nagyon sötét! Ne foglalkozz velük kedves kérdező! Anyósodékat pedig nagy ívben letojnám. Én biztos nem köszöntöttem volna fel ezek után a mamát. Vagy mondtad volna te is tessék mama ezt találtuk itthon :D
2016. nov. 22. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!