Mi a véleményetek az ilyen nagyszülőkről?
Vannak furcsa nagyszülők, nem tudsz velük mit kezdeni, helyén kell őket kezelni. Tudom rossz, mikor látod, hogy rosszul esik a gyerekednek valami, de az ilyenekkel úgysem tudsz mit kezdeni.
Nálunk idáig nem érdekelte anyósoméket a fiunk aki 4,5 éves, most meg bekattantak és épp menni akarnak a gyámhatóságra nagyszülői láthatásért.
Hát igen, vannak fura emberek, de a gyereknek se lesz jó, ha később is elvárja mindenkitől, hogy így meg úgy köszöntsék. Lesz egy pár csalódása az életben.
El lehet neki mondani, hogy nagyon kedves mindenkitől aki megköszönti, de a mamiék már öregek és sok mindent elfelejtenek, de ettől még szeretik és miatta jöttek. Örüljön az együtt töltött időnek, ne a köszöntésnek vagy az ajándéknak. Nem feltétlen rosszindulatból felejtik el az emberek a másikat felköszönteni.
Nekem kicsit felszínesnek tűntök ebben a sztoriban Te is meg a lányod is így leírás alapján, de nyilván nem ismerlek titeket, lehet csak rosszul fogalmaztál.
Minden esetre Te is meg a lányod is azt nézitek, mit hoznak, mennyiért, hogyan élnek és köszöntenek-e, holott annak kéne örülni, hogy elmentek, miattatok, mert nyilván szeretnek titeket. Ha meg alapból nem jó a viszony akkor a köszöntést sem kell elvárni, meg semmit se.
Szóval én azt gondolom, hogy egyik fél sem tökéletes ebben a sztoriban.
Ha a fejed tetejère állsz sem fog ez valtozni valòszinuleg :(
Kitartast.
OFF
Nincs olyan szó, hogy megköszönt. Felköszönt van.
ON
Miért kell ezen ennyit ppörögni, hogy mit hozott a mama, mit mondott, mit nem, 1800 ft volt, nadrág volt, gyümölcs volt, joghurt volt...édes istenem...lehet, a mamáék családjában nem volt divat a felköszöntősdi és egyszerűen nem áll rá a szájuk, bután érzik magukat ebben a helyzetben. Elmentek hát meglátogatni az unokát, vittek is neki apróságokat, persze, azt mondták, csak úgy otthon találták neki a finomságokat. Mint amikor az én nagyim azt mondja, "óh, csak egy kicsit összecsaptam a seprűvel a koszt" közben meg tudom, h szegénykém órákig takarított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!