Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek az ilyen...

Mi a véleményetek az ilyen nagyszülőkről?

Figyelt kérdés
4 éves kislányomnak most volt nemrég a névnapja. Még októberben vettem egy kis nacit neki, amit anyósomék kifizettek még akkor , mondván ezt kapja majd tőlük. Mikor a névnapja volt még telefonon se hívták fel hogy megköszöntsék. Most tegnap jöttek hozzánk, erre a lányom azt hitte hogy őt köszönteni. Meg is kérdezte apát.. Erre a válasz hát már megkaptad az ajándékot tőlük,mire a lányom közölte hogy őt ugyan a mamáék nem köszöntötték fel. Ekkor párom gyorsan felhivta a szüleit, hogy ha jönnek akkor mondják már neki legalább hogy isten éltessen. Megjöttek és semmi kipakoltak a táskábol egy kis gyümölcsöt meg pár doboz joghurtot és közölték vele, hogy ezt otthon találtuk elhoztuk neked. Erre a párom elkezdte mondogatni a kicsinek hogy na tudod miért kaptad meg mire kaptad.. Erre a gyerek csak lesett... Miért nem lehet azt mondani egy gyereknek hogy boldog névnapot vagy vmi? Egy ekkora gyerek már felfogja és várja. Hozzáteszem a nadrág amit vettem 1800 Ft volt. Nem is ez a lényeg, csak tudom hogy mennyire jól élnek, meg hogy a másik két unoka mennyi mindent kap tőlük, az enyémnek meg jó lesz az 1800 Ft-os nadrág is,es akkor még azt se mondták neki isten éltessen!? Olyan rosszul esett, és persze a gyerek nekem mondta este hogy őt mindenki megköszöntötte csak a mamáék nem. :(
2016. nov. 21. 15:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem gusztustalan ahogy egyes nagyszülők és még szülők is mennyire semmibe veszik a gyermekeket. Ahogy itt is látjuk egyes hozzászólásokban...

Szerintem se tudsz mit kezdeni velük, max. annyit, hogy nem erőlteted a találkozást velük, amíg nem viselkednek normálisan. A férjednek kellene beszélni a szüleivel, de úgy látszik, hogy rá is tojnak. Nem birom az ilyen embereket.

2016. nov. 21. 19:30
 12/25 anonim ***** válasza:
84%

A férjednek kellene beszélnie velük, hogy vagy egyformán szeretik az unokákat, vagy majd ők és a szüleik fogják finanszírozni az elkaparásukat, ha elmurdelnak, nem pedig ti.

Mert itt nem az 1800 ft-ról van szó, hanem arról a gesztusról, hogy arra sem voltak képesek, hogy annyit odaböfögjenek a kicsinek, hogy "nesze joghurt névnapod alkalmából".

Egy felköszöntés tök ingyen van, csak a szájukat kellett volna kinyitni, de annyira nem volt fontos a kisunoka, hogy megtegyék érte. Ahhoz pedig túl primitívek, hogy felfogják, hogy egy 4 éves kislány a személyes kontaktusokból ért és örül. Vagyis tuti, hogy a kicsi jobban örült volna a joghurtnak és a személyes felköszöntésnek és ölelésnek, mint egy drága ajándéknak, amit nem személyesen adnak át egy héttel korábban.

2016. nov. 21. 20:24
 13/25 anonim ***** válasza:
77%
Mert se@@fejek.
2016. nov. 21. 21:58
 14/25 anonim ***** válasza:
29%

Miért kell azon pörögni CSAK 1800 ft kapot ajándékba nadrágott,vagy nem köszöntöték fől tényleg lehet elfelejteték ,furcsa az én fiam nem sértödött meg hogy nagymamája elfelejtete felköszönteni névnapján ,sőt mivel anyukámnak nincs most annyi még ajándékot sem kapot ezen sem sértödött meg ,sőt én sem sértödtem meg ezért mert tudom hogy amig tehete mindig vett minden névnapra .

Itt az a lényeg hogy töletek kapot mint szüleitöl ajándékot ,felköszöntést kész.

2016. nov. 22. 04:50
 15/25 A kérdező kommentje:
Mint írtam nem az 1800 Ft-os nadrág a lényeg, hanem hogy van 3 unoka és kivétel van köztük. Elfelejtették? Írtam hogy direkt előtte felhivta a férjem őket, hogy legalább annyit mondjanak ha idejönnek boldog névnapot! És ha furcsa ha nem, az én lányomnak igenis rosszul esett hogy semmit se böfögtek neki.. Pedig senki sem mondta neki, és nem várta az ajándékot sem. De mindegy is...
2016. nov. 22. 09:06
 16/25 A kérdező kommentje:
Nem szokás náluk a köszöntés, akkor a másik két gyereket miért tudják mindig felköszönteni. Mikor szeptemberben volt a kisfiú névnapja ott ugráltak körülötte, mert jaj névnapja van.. Vitték a sok süteményt minden. Ezt rossz látni
2016. nov. 22. 09:17
 17/25 anonim ***** válasza:
75%
Ti koszontitek a nagyszuloket?
2016. nov. 22. 09:36
 18/25 A kérdező kommentje:
Persze, pont anyóst vasárnap köszöntöttük fel mert most volt a születésnapja.
2016. nov. 22. 09:40
 19/25 A kérdező kommentje:
Mi tudtuk neki azt mondani hogy boldog születésnapot, még a kislány is!
2016. nov. 22. 09:42
 20/25 anonim ***** válasza:
37%

En megertelek amugy. De ugy erzem, valtoztatni nem tudtok ezen.

Anyosom is hasonlo. Sokszor vesz a gyerekeknek dolgokat, de erdekes modon a kozepsot evek ota nem koszontotte szuletesnapjan. 13 eves...

2016. nov. 22. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!