Mindent önállóan akar csinálni, iszonyatos hiszti, ha segíteni akarok. Hogyan csináljam?
Azt hiszem, eljutottam arra a pontra, hogy megőrülök a kicsi fiamtól! 3,5 éves, ovis, Ő a mindenem. Nagyon sokáig nagyon türelmes szoktam lenni, szerintem nagyon támogatom az önállósodásában, ritkán emelem fel a hangom, bár azt sajnos érzem, hogy egyre hamarabb eljön az a pont, amikor már csak óriási önuralommal tudom visszafogni magam.
Reggelente nagyon nehéz, mindent a kisfiam akar csinálni, ma az oviban, amíg Ő átváltotta a cipőjét, én ki akartam cserélni a benti kulacsában a vizet, időt akartam spórolni, mett késésben voltam. Erre eldobta a cipőit, rohant utánam, és elkezdődött az az igazi földön fetrengős hiszti, hogy ezt Ő akarja csinálni. Én pedig sajnos elveszítettem a türelmem, hangosan rászóltam, ahhh, cefetül éreztem magam. És el is késtem. És ha engedtem volna Neki, hogy Ő cserélhesse ki azt a nyamvadt vizet, akkor tényleg hamarabb végeztem volna, így viszont a hiszti után még a vizet is kicserélte, dupla annyi idő.
Lehet, hogy nagyon zavarosan írok, most elég szétesettnek érzem magam. Az a durva, hogy úgy érzem, felnőttként nem hozhatok olyan döntést, hogy ma nem akarok elkésni, ezért én cserélem ki a vizet. Nem akarom letörni az önállósodási igyekezetét, ez egy tök jó dolog. Egyébként abszolút megvannak a határok, amelyeket nem léphet át, ezeket Ő is tudja. De nem akarom siettetni, nem akarom helyette megcsinálni. És Ő ráadásul egy igazi kis kos, sokkal nehezebb eset, mint a hasonló nevelést kapott lányom.
Azt is hozzá kell tennem, hogy ma késve is indultunk otthonról, ha időben elindulunk, kevesebb ilyen helyzettel kellmegküzdenünk.
De sajnálom ezt a mai reggelt, mindkettőnk napjára gondolom, rányomja a bélyegét.
Éegalább kiírtam magamból.
Nálatok hogy menne az ilyen helyzetek?
Igen az igazi kosok akaratosak es folyton jonnek-mennek szo szerint fejjel a falnak. Ha nem igazi kos akkor lehet nyugis, de mint irtak ott lagyitja valami mas. Pl rak. Vagy merleg stb..
Asztrologusok szerint az igazi kosoknak kellenek a hatarok. Tudja meddig mozoghat. Es ez kell is neki. Es kvazi igenyli is megha nem is latszik. Igen hatarozottnak erosnek kell lenni mert ok is azok. Ahogy fentebb irtak pl ott apukara hallgatott aki hatarozott volt es kovetkezetes ezek szerint.
Ugyhogy te is legyel az. Maskepp nem fog menni
Nagyon kedvesek vagytok! Köszönöm a sok bátorítást!
Az én kis kosom ma szó szerint fejjel ment a falnak: nekiment motorral az ovi falának az udvaron játék közben (fogócskázott valakivel), felszakadt a szája, sérült a foga, most megyünk a fogorvoshoz. Elaludt itt mögöttem a kocsiban, hagyom még,egy picit pihenni.
Ő igazi kos, csecsemőnek is az volt, hihetetlen határozott, erős személyiség, iszonyatosan akaratos, de hatalmas szíve van, úgy tud szeretni, mint senki más. És olyan esze van, hogy csak ámulunk-bámulunk néha.
Kedves 7-es! Nagyon sajnálom, nagyon szomorú, amit írtál. Igen, vigyázok Rá, az életemnél is jobban szeretem a fiam (és a kicsi lányom), remélem, hosszú, boldog élete/életük lesz, kevés küzdelemmel.
Nagyon jó tanácsokat írtatok. Most, pár óra elteltével már olyan viccesnek tűnik, hogy szinte vérremenő vitát folytattam egy 3 évessel, hogy "én töltöm meg a kulacsodat, neeem, én töltöm meg, neeem, mert éééén". 😊 nonszensz.
Annyiszor képes vagyok csak nevetni a felesleges hisztiken, ma nem ment. Én is befeszültem.
Köszönöm még egyszer a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!