Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezeljem ezt?

Hogyan kezeljem ezt?

Figyelt kérdés

Szeretném a lányomat úgy nevelni, hogy kitartó legyen, ha valami nem sikerül, próbálkozzon újra és újra. Tehát ne adja fel az első akadálynál.

Most még csak 2,5 éves, jelenleg az akadályok még kicsik, de neki ugyanolyan frusztrálóak. Nem találja meg, hogy hova illik a puzzle, nem sikerül elsőre felvenni egy ruhát, stb. Ilyen esetekben 1-2 próbálkozás után kifakad, hogy NEM TUDOM!!

Biztatom, hogy de, tudja, próbálkozzon tovább. Sikerülni is szokott, amivel elakadt. De mindenképpen szeretném "kiszedni a fejéből" ez a nem tudom hozzáállást. Semmiképpen nem erőszakos, hanem bátorító módszerrel.

Most még nincs annyira tétje, de ha most beleivódik, hogy ami nem megy, azt feladja, akkor évekkel később fog szívni emiatt. Főleg majd felnőttként.

Más tekintetben makacs, akaratos, tehát a potenciál megvan benne, csak most valamiért felvette ezt a nemtudom' kifejezést. Talán a bölcsődéből, fene tudja.

Valaki járt ilyen cipőben? Mi a jó módszer?

2016. nov. 8. 15:36
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik lányom volt ilyen Nem biromka!. Mi is rászóltunk, hogy próbálja tovább, és úgy tettünk, mintha nem érdekelne bennünket, hogy mit csinál. Csak akkor segítettünk,ha arra feltétlen szükség volt. Pl. indulnunk kellet, és még nem vette fel a ruháját. De ha ott hagyta, amit csinált néhány próbálkozás után, akkor sem szóltunk semmit. Neki is meg kell tanulnia, hogy nem sikerül mindig minden, érhetik kudarcok is. Előbb- utóbb leszokik majd róla.
2016. nov. 8. 15:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem is van egy 2,5 évesem.Az igazság az,h szerintem türelemmel,sokszor sokszor mond el neki,h nem baj,ha nem sikerült,próbáld meg újra.Egyelőre még nagyon kicsi,ennél többet nem igen tudsz tenni.No ,eg számít a személyisége is szerintem,egy szülő tudja formálni,de megváltoztatni nem.Amikor már többet ért,többet tud,akkor ellehet neki magyarázni jobban is.

1.Anyának sem sikerül minden elsőre,de ő sem adja fel.

2.Nem baj,h nem sikerül,sokadik próbálkozásra sikerülni fogni biztosan!

3.Amikor kicsi voltál a zoknidat sem tudtad elősször felvenni mégsem adtad fel és nézd meg most milyen ügyesen sikerül már felvenni!

4.Büszke vagyok rád,h nem adod fel,az életben sosem szabad feladni.

Szerintem ehez hasonló bátorítások fontosak egy gyermeknek.

2016. nov. 8. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!