Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az orvos feltépte a kisfiam...

Az orvos feltépte a kisfiam kukiján a bőrt, hogyan tovább? Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Csütörtökön vittem orvoshoz a kisfiamat, helyettesítő orvos volt. Egyébként egy aranyos néni, nem volt vele gondom. Szépen megvizsgálta a kisfiamat (15 hónapos). Egyébként a probléma az volt, hogy sántított a bal lábára, de szóba jött az is, hogy esetleg fel van fázva. Tudni kell, hogy én még egyszer sem húztam fel a bőrt neki a pöcörőjén, viszont mikor a rendelőben a kisfiamat nyugtattam és őt néztem, doktornő időközben felhúzta a kukiján a bőrt úgy, hogy én észre sem vettem. Már csak szólt nekem és mutatta, hogy nézzem meg, minden rendben van vele. Na ebben nekem az esett nagyon rosszul, hogy eddig direkt nem nyúltam hozzá, ő pedig egy szempillantás alatt már fel is rántotta neki. A lényeg hogy most lett egy pici seb a bőrön. Az lenne a kérdésem, hogy most akkor minden nap húzogassam már neki, vagy hagyjam, ne nyúljak hozzá, idővel feljön az magától. Eredeti terv egyébként is ez lett volna, ezt az útvonalat szerettem volna követni, de így hogy már meg lett babrálva, nem tudom, hogy hogyan tovább. Mivel kezeljem neki azt a pici sebet? Kenjem valamivel? Vagy kamillás fürdő elég? Nagyon nem örülök neki, hogy így hozzá lett nyúlva, mert pont ettől féltem és 15 hónapig nem is babrálgattam különösen, nem is volt gond vele, most meg félek, hogy be fog gyulladni neki. Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. júl. 1. 22:01
 1/8 anonim ***** válasza:
57%

Helyedben a következő kérdést tenném fel a dokinak: Perrel vagy peren kívül óhajtja kompenzálni a tettét? Vagyis azt hogy olyan tevékenységet hajtott végre amiről előtte nem is tájékoztatott téged.

Nem csak a te és kisfiad érdeke ez hogy felelősségre vond, hanem visszatartó erő lesz arra is hogy más is így járjon.

2016. júl. 1. 22:13
 2/8 anonim ***** válasza:

igen, most már ne hagyd visszatapadni. betadinnal kend be neki napi 2x az nem engedi majd hogy begyulladjon.

ha begyógyult akkor minden este fürdésnél huzzátok hátra a fütyit, most már alámehet a popsikrém, fürdető, stb és ha nem mosod meg neki a bőr alatt is, akkor begyulladhat

2016. júl. 1. 22:37
 3/8 anonim ***** válasza:
És reméljük nem lesz szűkületes ugyans a repedés ezt is maga után vonhatja.
2016. júl. 1. 22:41
 4/8 anonim ***** válasza:
*ugyanis
2016. júl. 1. 22:41
 5/8 anonim ***** válasza:
36%

Szia! Nekem a 4 hónaposom szűkületèvel tette ezt az orvos, Phlogosam kenőcs pàr nap alatt helyrehozta neki a sebecskét, minden pelekacserénél bekentem neki. Előtte mimden cserénél csak addig húztam fel neki amíg a bőr engedte, aztàn ezzel is felhagytam és kb 2 hét alatt a felére összeszűkült a lyuk, ezért kötöttünk ki az orvosnál.

Azóta sokkal lazàbban is tovàbb húzható neki, de egyàltalàn nem erőltetem, csak amíg engedi.

2016. júl. 1. 22:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Már a kérdés címétől rosszul lettem, de nem tudsz mit tenni. Vidd el urológushoz.
2016. júl. 2. 07:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem még így is nagy esély van rá, hogy visszatapad, hiszen ennyi idősen semmi értelme feltépni. A dokit biztos, hogy kérdőre vonnám, és biztos, hogy írnék a betegjogi képviselőnek, hogy egy helyettes a megkérdezésem és engedélyem nélkül végzett el olyan beavatkozást, amire szükség sem volt. Én emiatt váltottam orvost, nem nyúlt ugyan a fiamhoz, mert nem engedtem, de erőszakosan nyomult, hogy majd megcsinálja. Az új doki meg mondta, hogy nagyon szép, magától fel fog jönni, nem kell piszkálni.
2016. júl. 2. 07:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Ma voltam vele tanácsadáson. A saját dokim volt és ő azt mondta, hogy akkor most már minden fürcsinél húzogassam neki amennyire engedi...Pedig én úgy félek ettől...de hát majd kipróbálom, hogy mi a reakció rá.
2016. júl. 5. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!