Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 2,5 éves lányom csak cumis...

A 2,5 éves lányom csak cumis üvegből issza meg a tejet, más is volt így?

Figyelt kérdés
Ahhoz még kicsi hogy elhagyja tejet de előbb utóbb meg szeretném leszokratni a cumis üvegről. A cicit egy évesen abbahagyta minden gond nelkul, most mar csak cumizik de azt is csak ejszaka...az oviba meg nyilvan senki nem fogja neki cumisba tolteni a tejet...ha nem abba teszem inkabb nem issza, barmilyen aranyos bogrekkel probalkozok...
2016. nov. 4. 09:51
 1/10 anonim ***** válasza:

Nálunk mindkét fiamnál ez a helyzet van/volt.

A nagyobb, 4 éves még ő is inná abból, de nála cselesen áttértünk az itatópohárra, mondván már nem gyártanak cumit az ő méretében. A kisebb most szeptemberben volt 2, ő még cumisüvegből issza. De nálunk csak este lefekvés előtt isznak (vagy pl a kisebb éjjel) az ágyban, így ott eleve nem tudnak pohárból kortyolni. A nagyobb egyébként mikor bekerült közösségbe 2,5 évesen akkortól itt pohárból, mert ugye a többiek is abból ittak, előtte nem nagyon tudtuk rávenni. A kisebb most kezd rászokni, de mivel egy párszor leöntötte magát óvatos.

2016. nov. 4. 10:04
 2/10 A kérdező kommentje:
hat ez az hogy o mindent poharbol iszik csorosokbol nem is hajlando.....de a tejet csak cumibol.
2016. nov. 4. 10:17
 3/10 anonim ***** válasza:
3 múlt a lányom, még kéri a tejitalt és csakis cumisüvegből :S
2016. nov. 4. 10:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Ugyan nem a gyerekem,hanen en...6éves koromig ittam cumisuvegbol a tejet.. Utana mar cikinek ereztem es magamtol elhagytam...mondjuk vele egyutt a tej ivast is..en spec. Oklendeztem mar a szagatol is,csak azért ittam cumisuvegbol(mondjuk az hazi tej volt,a boltiaknak szerintem mar nincs olyan eros szaga)
2016. nov. 4. 11:03
 5/10 A kérdező kommentje:
hát ha bögrébe teszem elé, vagy pohárba, ő kettőt kortyol belőle és közli hogy "elfogyott" ami nála azt jelenti nem kér többet..de egyébként meg mindene a tej, reggel kéri ahogy meglát, és este vigyorral rohan fürdés előtt a székéhez hogy megigya...szóval nagyon szereti és nem is vonnám szívesen meg tőle, hiszen egyrészt kell nekik a tej, másrészt plusz egy valami a pocakjában amitől nem lesz éhes éjjel...nem is fogom megvonni, akkor se ha 8 éves koráig kell cumisüvegbe adnom, csak hát az ember próbálkozik..macerás is ugye elmosni meg hát lassan ovi.
2016. nov. 4. 12:18
 6/10 anonim ***** válasza:

Fiam is ilyen volt. Minden pohárból, de az esti tej cumisüvegből (bár nálunk nem volt éjszakai ivás:este megitta, reggelig aludt).

2,5 évesen átszoktattam szívószálra.

Most 3,5 éves, mindent pohárból vagy Kubus palackból iszik, az esti tej szívószállal bögréből.

Próbáld meg, hátha a szívószál beválik.

2016. nov. 4. 12:25
 7/10 A kérdező kommentje:
nem éjjel issza, fürdés előtt...a szívószálat meg egyszerűen nem érti..meg az ilyen kubus üvegeket se..mintha nem értené mi az hogy szívni..hiába mondom csinálja úgy mint a cumit, egyszerűen nem tudja megszívni ...
2016. nov. 4. 12:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Fiam 3.5 éves koráig este cumiból itta a tejet vagy a tejitalt. Ez kis biztonság volt az ovis napok végén.

Akkor tette le a cumit amikor az apja traktoros csőrös poharat vett neki :)

Bögre helyett csőröspoharat próbáltad már?

2016. nov. 4. 15:21
 9/10 A kérdező kommentje:
próbáltam de valamennyire ugye azt is szívni kell és ő "nem tud" szívni, ezért abból sem ivott meg semmit..ezért kötöttünk ki a pohárnál és gyönyörűen iszik is pohárból mindent, kiéve a tejet...és neked utolsó, az oviban nem is issza meg a tejet, kakaót, szóval amit bögrébe kap?
2016. nov. 4. 16:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Az óvodában nem lesz gond a pohárral. El tudják ők ezt különíteni. En nem venném el tőle, megnyugvást ad neki. Az enyém 4 éves koráig puha csőrösből itta reggel este. Aztán eljött az idő, amikor már el lehetett tőle venni. Nem kell siettetni úgy gondolom.
2016. nov. 5. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!