A 2,5 éves lányom csak cumis üvegből issza meg a tejet,
más is volt így?
Nálunk mindkét fiamnál ez a helyzet van/volt.
A nagyobb, 4 éves még ő is inná abból, de nála cselesen áttértünk az itatópohárra, mondván már nem gyártanak cumit az ő méretében. A kisebb most szeptemberben volt 2, ő még cumisüvegből issza. De nálunk csak este lefekvés előtt isznak (vagy pl a kisebb éjjel) az ágyban, így ott eleve nem tudnak pohárból kortyolni. A nagyobb egyébként mikor bekerült közösségbe 2,5 évesen akkortól itt pohárból, mert ugye a többiek is abból ittak, előtte nem nagyon tudtuk rávenni. A kisebb most kezd rászokni, de mivel egy párszor leöntötte magát óvatos.
2016. nov. 4. 10:04
2/10 A kérdező kommentje:
hat ez az hogy o mindent poharbol iszik csorosokbol nem is hajlando.....de a tejet csak cumibol.
3 múlt a lányom, még kéri a tejitalt és csakis cumisüvegből :S
2016. nov. 4. 10:52
Ugyan nem a gyerekem,hanen en...6éves koromig ittam cumisuvegbol a tejet.. Utana mar cikinek ereztem es magamtol elhagytam...mondjuk vele egyutt a tej ivast is..en spec. Oklendeztem mar a szagatol is,csak azért ittam cumisuvegbol(mondjuk az hazi tej volt,a boltiaknak szerintem mar nincs olyan eros szaga)
2016. nov. 4. 11:03
5/10 A kérdező kommentje:
hát ha bögrébe teszem elé, vagy pohárba, ő kettőt kortyol belőle és közli hogy "elfogyott" ami nála azt jelenti nem kér többet..de egyébként meg mindene a tej, reggel kéri ahogy meglát, és este vigyorral rohan fürdés előtt a székéhez hogy megigya...szóval nagyon szereti és nem is vonnám szívesen meg tőle, hiszen egyrészt kell nekik a tej, másrészt plusz egy valami a pocakjában amitől nem lesz éhes éjjel...nem is fogom megvonni, akkor se ha 8 éves koráig kell cumisüvegbe adnom, csak hát az ember próbálkozik..macerás is ugye elmosni meg hát lassan ovi.
Fiam is ilyen volt. Minden pohárból, de az esti tej cumisüvegből (bár nálunk nem volt éjszakai ivás:este megitta, reggelig aludt).
2,5 évesen átszoktattam szívószálra.
Most 3,5 éves, mindent pohárból vagy Kubus palackból iszik, az esti tej szívószállal bögréből.
Próbáld meg, hátha a szívószál beválik.
2016. nov. 4. 12:25
7/10 A kérdező kommentje:
nem éjjel issza, fürdés előtt...a szívószálat meg egyszerűen nem érti..meg az ilyen kubus üvegeket se..mintha nem értené mi az hogy szívni..hiába mondom csinálja úgy mint a cumit, egyszerűen nem tudja megszívni ...
Fiam 3.5 éves koráig este cumiból itta a tejet vagy a tejitalt. Ez kis biztonság volt az ovis napok végén.
Akkor tette le a cumit amikor az apja traktoros csőrös poharat vett neki :)
Bögre helyett csőröspoharat próbáltad már?
2016. nov. 4. 15:21
9/10 A kérdező kommentje:
próbáltam de valamennyire ugye azt is szívni kell és ő "nem tud" szívni, ezért abból sem ivott meg semmit..ezért kötöttünk ki a pohárnál és gyönyörűen iszik is pohárból mindent, kiéve a tejet...és neked utolsó, az oviban nem is issza meg a tejet, kakaót, szóval amit bögrébe kap?
Az óvodában nem lesz gond a pohárral. El tudják ők ezt különíteni. En nem venném el tőle, megnyugvást ad neki. Az enyém 4 éves koráig puha csőrösből itta reggel este. Aztán eljött az idő, amikor már el lehetett tőle venni. Nem kell siettetni úgy gondolom.
2016. nov. 5. 20:48
Kapcsolódó kérdések: